slo | eng

Pozdravljeni! Člani knjižnega kluba kupujejo ceneje. Prijavite se!
Prva stran > E-knjigarna > Fotomonografije in potopisi > PLANINSKA LITERATURA > Gorski turizem in varstvo gorskega okolja (DVD)

Natisni to stran  Pošlji prijatelju

Gorski turizem in varstvo gorskega okolja (DVD)

Tine Marenče

Film Gorski turizem in varstvo gorskega okolja nam na sodoben način približa problematiko varovanja gorskega okolja in nas pripravi k razmišljanju o njej.

Cena: 24,90 EUR

Ni na zalogi.

 
Opis

Šolski film Gorski turizem in varstvo gorskega okolja govori o odnosu med dvema, v zadnjem času vedno bolj aktualnima geografskima pojavoma, gorskem turizmu in varstvu gorskega okolja. Za prikaz le-teh sta primerjani dve gorski območji, in sicer Bela Kordiljera v Andih in Osrednje Nebeško gorovje v Kirgizistanu.

Film nam na sodoben način približa problematiko varovanja gorskega okolja in nas pripravi k razmišljanju o njej. Učiteljem pa omogoča enostavno, a kvalitetno pripravo in izvedbo učnih ur na temo turizma in varstva gorskega okolja ter jih na ta način spodbuja k zanimivejšemu in pogostejšemu obravnavanju obeh tem.

Ob nastajanju filma so bili v prvi vrsti upoštevani učni cilji, ki so zapisani v učnem načrtu.

Iz vsebine:

  • fizična geografija: nastanek in zgradba Zemlje, površje Zemlje;
  • družbena geografija: prebivalstvo, turizem;
  • regionalna geografija: Azija, Latinska Amerika.
  • varstvo geografskega okolja: vpliv turizma na okolje

Živimo v vedno hitrejši, globalno povezani informacijski družbi. Boljše znanje in nove tehnologije nam omogočajo, da vedno bolje razumemo okolje, ki nas obdaja. Kljub temu pa je pri ljudeh še vedno v ospredju predvsem razmišljanje, kako bi sami čim lažje in čim lepše preživeli svoje življenje, premalo pa se oziramo na soljudi in na okolje, v katerem živimo.

................................................................................................................................................

The film Mountain Tourism and Mountain Environment Protection is about a relationship between two phenomena that have recently become very important in mountains: mountain tourism and preservation of the mountain environment. Two mountainous areas have been chosen as an illustration: the White Cordilleras (The Huascaran National Park), located in the Andes in the South American country Peru and the Central Tian Shan mountain range, part of the Tian Shan mountain range located in Kyrgyzstan, Central Asia.


 
Mnenja kupcev

Ta knjiga zaenkrat še nima mnenj. Prispevajte ga vi!

Oddaj mnenje »

Dodaj svoje mnenje

Vaše ime

Vpis mnenja o knjigi


Pridržujemo si pravico, da ne objavimo vašega mnenja, če se ne sklada z načeli naše spletne strani oz. s splošnimi načeli dostojnosti. Pri objavi mnenja se bo prikazalo tudi vaše ime in priimek.


 

« Kupci, ki so kupili ta izdelek, so kupili tudi »

Zeleni planet?

dr. Dušan Plut

Cena: 22,90 EUR

-5% za člane knjižnega kluba

dodaj v voziček »

Šola v naravi

Silvo Kristan

Cena: 17,90 EUR

-5% za člane knjižnega kluba

dodaj v voziček »


 

Vse cene v spletni knjigarni že vsebujejo DDV.

Izdelava spletnih strani: boomerank
© 2006-2013 založba Didakta | Zaupnost podatkov | Pravno obvestilo | Piškotki
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se