slo | eng

Pozdravljeni! Člani knjižnega kluba kupujejo ceneje. Prijavite se!
Prva stran > E-knjigarna > Priročniki in poljudno znanstvene knjige > Vzgoja in izobraževanje > IZŠTEKANI NAJSTNIKI / Starši - tukaj in zdaj

Natisni to stran  Pošlji prijatelju

IZŠTEKANI NAJSTNIKI / Starši - tukaj in zdaj

Leonida in Albert Mrgole

Knjiga govori o izštekanih – izklopljenih iz odnosa - najstnikih. To so najstniki, ki so predani uporništvu, ob tem pa čutijo veliko stisko v svojem notranjem hrepenenju, da bi bili povezani. Morda se sliši neverjetno, a najstniki potrebujejo starše. Starše, ki ostajajo v stiku, ki dovolijo samostojnost, ki prenesejo napake.

Cena: 35,00 EUR

Na zalogi.
Dostavimo v 2 delovnih dneh.

 

Št. strani: 420

Vezava: žepna

Format: 250 x 200 mm

Založba: Vezal

 
Opis knjige

Najstniki potrebujejo odrasle starše - STARŠE, KI ŠTEKAJO. Ob tem bi rada poudarila, da smo velikokrat izštekani tudi starši. STARŠI, KI ŠTEKAJO - so preprosto starši, ki se trudijo ali ki znajo najstnika 'prištekati' nazaj v odnos ali še bolje, ki znajo sebe 'prištekati' v razumevanje najstnika.

Celotna knjiga govori o stiku, povezanosti in sodelovanju. Tak naslov označuje vse te vrednote.

Podnaslov STARŠI - TUKAJ IN ZDAJ, vam želi sporočiti, da skoraj vsak otrok, ko postane najstnik, s svojim vedenjem, besedami in dejanji sporoča, da nas ima dovolj, da smo bedni in da se bo odselil prvi hip, ko se bo lahko. Vendar je resnica drugačna. Najstnik nas potrebuje, zelo potrebuje, vendar ne več na isti način, kot takrat, ko je bil majhen. Potrebuje nas, da mu zaupamo, da ga tiho spremljamo, da mu dovolimo raziskovati, delati napake, da spremljamo njegove prve ljubezni ...

V tem obdobju smo tihi čuvaji naših otrok. Vedno smo tam, kjer on pričakuje, čvrsti, neomajni in zanesljivi. Najstnik potrebuje starše, ki so odrasli in čustveno stabilni. To je knjiga, ki nas, starše, uči pogledati navznoter in ne navzven. To pomeni, da nehamo gledati, kakšen je ali ni naš otrok, ampak pogledamo, na kaj se odziva ali ne odziva, ko mi kot starši delamo oz. govorimo. Torej, najstnik, ki nas noče in nas zavrača, nas v resnici zelo potrebuje.

STARŠI - TUKAJ IN ZDAJ sporoča, da smo vedno na voljo, da se znamo osredotočiti, držati bistvo v zavedanju, podpirati, spodbujati in učiti.

Pri svojem delu s starši odraščajočih otrok prepoznavava stiske, ki so povezane z vprašanji praktičnega ravnanja. Starši berejo vse mogoče vzgojne knjige in forume, vendar v konkretnih situacijah nimajo pravih navdihov za učinkovito ravnanje.

Leonida in Albert Mrgole

O avtorjih:

Albert in Leonida sta starša štirih otrok (Izak 24, Medeja 22, Ilona 19, Ezav 17) in poročena 28 let.
Tudi v svojem poklicnem svetu se ukvarjata z odnosi v družinah, s partnerskimi odnosi in odnosi v poslovnem svetu. Raziskovanje dinamike odnosov je njun izziv in velika motivacija v življenju.
Kako sprejemati različnost in v tem ostati povezan? To je tako staro vprašanje, kot kako ostati mlad. Prav zaradi osebne izkušnje verjameta, da to veščino lahko osvojimo z učenjem in raziskovanjem samega sebe. 

Dr. Albert Mrgole

Albert je psiholog, doktoriral je iz sociologije kulture in opravil specializacijo sistemskega družinskega terapevta na medicinski fakulteti, Imago terapevta, zdaj je v procesu zaključevanja Emotionally Focused Therapy. V praksi deluje že preko 20 let. Skupaj z ženo delujeta v praksi 15 let.
Albert je avtor strokovnega dela knjige in soavtor zgodb.

Leonida Mrgole

Leonida je refleksoterapevtka, Imago edukator in facilitator ter v procesu izobraževanja Emotionally Focused Therapy. V praksi deluje 18 let, skupaj z možem 15 let. Knjiga je nastala iz lastnih izkušenj z individualnega dela z družinami, ter z izkušenj na delavnicah Uspešna komunikacija z najstniki, ki jih vodita že več kot 5 let. Leonida je avtorica zgodb in soavtorica strokovnega dela.
 
Mnenja kupcev

Ta knjiga zaenkrat še nima mnenj. Prispevajte ga vi!

Oddaj mnenje »

Dodaj svoje mnenje

Vaše ime

Vpis mnenja o knjigi


Pridržujemo si pravico, da ne objavimo vašega mnenja, če se ne sklada z načeli naše spletne strani oz. s splošnimi načeli dostojnosti. Pri objavi mnenja se bo prikazalo tudi vaše ime in priimek.


 

« Kupci, ki so kupili to knjigo, so kupili tudi »

Družine z najstniki. Ko vzgoja odpove

Jesper Juul

Cena: 27,99 EUR
Akcijska cena:
14,99 EUR

dodaj v voziček »

Nagovori staršem

Maria Montessori

Cena: 17,99 EUR

-5% za člane knjižnega kluba

dodaj v voziček »


 

Kompetentni otrok + Agresivnost

Jesper Juul

Cena: 49,93 EUR
Akcijska cena:
44,99 EUR

dodaj v voziček »

Delfinja vzgoja

Kako vzgojiti zdrave, zadovoljne in motivirane otroke?

Cena: 24,99 EUR
Akcijska cena:
9,99 EUR

dodaj v voziček »


 

Nadarjeni otroci

dr. Ivan Ferbežer, Suzana Težak, Ivanka Korez

Cena: 14,90 EUR

-5% za člane knjižnega kluba

dodaj v voziček »

Knjiga za očete

Volker Baisch in Bernd Neumann

Cena: 24,99 EUR

-5% za člane knjižnega kluba

dodaj v voziček »


 

Enciklopedija za punce

Sonia Feertchak

Cena: 19,95 EUR
Akcijska cena:
9,99 EUR

dodaj v voziček »


 

Zbirka Calvin in Hobbes (3 knjige)

Najzabavnejši stripi na svetu!

Cena: 39,96 EUR
Akcijska cena:
19,99 EUR

dodaj v voziček »


 

Vse cene v spletni knjigarni že vsebujejo DDV.

Izdelava spletnih strani: boomerank
© 2006-2013 založba Didakta | Zaupnost podatkov | Pravno obvestilo | Piškotki
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se