slo | eng

Pozdravljeni! Člani knjižnega kluba kupujejo ceneje. Prijavite se!

Natisni to stran  Pošlji prijatelju

SLOVENSKA PISATELJSKA POT

 

Vodnik po domovanjih 106 pesnikov in pisateljev 

V knjižnem vodniku SLOVENSKA PISATELJSKA POT lahko preberete zanimivosti o slovenskih pisateljih, njihovem življenju in delu. Vodnik povezuje rojstne hiše, spominska znamenja ter kraje, ki so v pisateljevem življenju in ustvarjanju pustili poseben pečat. Besedilo dopolnjujejo barvne fotografije.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

NAJLEPŠA SLOVENSKA KNJIGA

 

Vodnik SLOVENSKA PISATELJSKA POT je bil na 29. slovenskem knjižnem sejmu v kategoriji znanstvena in stvarna literatura izbran za NAJLEPŠO SLOVENSKO KNJIGO.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pisateljske postaje in popotniška trasa so predstavljenje na privlačnem zemljevidu na začetku vodnika:

 

Avtorji vodnika Melita Forstnerič Hajnšek, Aljoša Harlamov, Miran Hladnik, Petra Jordan, Franci Just, Miran Košuta, Željko Kozinc, Urška Perenič, Gašper Troha in Vladka Tucovič so izvrstni poznavalci tako slovenskega leposlovja, življenja in dela posameznih slovenskih pesnikov in pisateljev, kot tudi slovenske pokrajine. 

Slovenska pisateljska pot je rastoči projekt Društva slovenskih pisateljev. Na trasi te poti so izbrani 104 kraji po Sloveniji in zamejstvu, ki so v slovenski literarni zgodovini označeni kot rojstni kraji že pokojnih pisateljev in pesnikov, vključenih je tudi nekaj krajev, v katerih so posamezni književniki živeli in ustvarjali. 

 

 

Pot se začenja v Prekmurju, potem zajame Slovenske gorice, Maribor, Koroško, Savinjsko, Obsotelje, Posavje, Zasavje, Gorenjsko, Primorsko s Trstom, Notranjsko, Ljubljano, Dolenjsko, in se konča v Vinici v Beli krajini.

 

S to publikacijo, ki vam sicer odkriva le drobni delček Slovenske pisateljske poti, vas želimo povabiti, da skupaj z nami doživite slovensko literarno preteklost, se podate po sledeh naših pisateljev in ob tem uživate peš, s kolesom, na izletu z avtomobilom, sami ali v družbi, v naši bogati naravni in kulturni dediščini.

Igor Likar, vodja projekta

Video predstavitev:
Vse cene v spletni knjigarni že vsebujejo DDV.

Izdelava spletnih strani: boomerank
© 2006-2013 založba Didakta | Zaupnost podatkov | Pravno obvestilo | Piškotki
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se