Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Didakta-Zlata-Hruška

Ljubljana, mesto v zelenju

Parkovni nasadi, javne zelene površine in obmestna krajina Ljubljane.

Didakta dostava
Na zalogiDostavimo v 2 delovnih dneh.

37,99 

14 na zalogi

-
+
Število strani:
Založba:

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Opis

Vzorno urjeni parkovni nasadi, javne zelene površine in ohranjena obmestna krajina so že od nekdaj ponos in bogastvo vsakega mesta. Zanimanje javnosti za njihovo varovanje in razvoj se je v zadnjem času ob splošnem spoznanju nujnosti varstva okolja in zaščiti narave, močno povečalo.

Ljubljana ima v urbanem delu mesta številne parke in druge zelene površine, glavno vrednost pa ji daje pestra naravna in kulturna krajina, ki mesto obkroža in se vtke v najožje središče. Vsebino monografske sestavljene knjige podajajo poglavja:

Mesto v krajini

Zgodovinski razvoj

Parki

Tivoli

Parkovne ureditve

Posebni parki in vrtovi

Drevo in drevoredi

Stanovanjsko zelenje

Parkovni gozdovi Ljubljane

Ljubljanica

Ljubljansko barje

Ob Savi

Pogled v prihodnost

Vsaka kategorija zelenih površin ali pa tudi posamični objekti imajo navedene in opisane značilnosti: sestav, urejenost, uporabnost, privlačnost, kot pa tudi pomanjklivosti. Opisan je nastanek in razvoj posameznih površin, njihovo povečevanje ali krnitev in njihova ogroženost. Podani so tudi predlogi in zamisli, za njihove dopolnilne ureditve, prilagojene današnjim in jutrišnjim potrebam mesta, pa tudi okvirni pogledi na razvoj sistema javnih zelenih površin Ljubljane.

Avtor Marjan Jančar je pejsažni arhitekt. Več desetletij je deloval pri urbanističnem planiranju in načrtovanju ter projektiranju in urejanju zelenih površin v Ljubljani. Sočasno je projektiral krajinske in parkovne ureditve v številnih krajih po Sloveniji, dalje v vseh republikah nekdanje Jugoslavije, zlasti v turističnih krajih vzdolž Jadrana. Omeniti velja še njegovo dolgoletno sodelovanje pri parkovnih ureditvah večjih, reprezentančih, protokolarnih objektov nekdanje države. Prejel je več nagrad in prvih mest pri javnih urbanističnio arhitektonskih in krajinskih natečajih.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Ljubljana, mesto v zelenju”

Poetično bralno popotovanje, ki odpira prostor za pogovor z otroki o vojni in migracijah.

Vrtiljak

22,99 

Slovenska pedagoška revija.

Revija Didakta 219

11,99 

Novakov roman “Zvezde bodo ugasnile, če povem jim svojo zgodbo” je presunljivo in aktualno branje za mladino in odrasle. Skozi prvoosebno izpoved mladega Haruna plast za plastjo odstira univerzalno pripoved o upanju in trpljenju begunskih družin po svetu. Roman izpoveduje zgodbo družine Hallaj, ki je zaradi vojne in želje po varnejšem ter človeka vrednem življenju prisiljena zapustiti svoj edini dom, ki ga je kdaj koli poznala, in se podati v neznano.

3 za 2

Zvezde bodo ugasnile, če povem jim svojo zgodbo

14,99 

Knjiga o odnosih, samospoštovanju otrok, družinskem in šolskem okolju.

Zrcalo odraščanja

27,90 

30 najpomembnejših teorij za mlade genije, pojasnjenih v pol minute.

Znanost v 30 sekundah

16,90 

O ljubezni, vzgoji in igri z vašim otrokom. Strastno, a objektivno napisan prvi vzgojni priročnik, ki ne pripoveduje o tem, kakšna je najboljša vzgoja, ampak to utemeljuje z znanstvenimi dejstvi.

Znanost o vzgoji (2. dopolnjena izdaja)

34,99