slo | eng

Pozdravljeni! Člani knjižnega kluba kupujejo ceneje. Prijavite se!
Prva stran > E-knjigarna > Fotomonografije in potopisi > PLANINSKA LITERATURA > Slovenska Istra, Čičarija, Brkini in Kras (vodnik)

Natisni to stran  Pošlji prijatelju

Slovenska Istra, Čičarija, Brkini in Kras (vodnik)

Milan Vinčec

Z izborom planinskih poti in fotografij, že objavljenih v Planinskem vestniku, so pripravili zanimiv in dolgo pričakovan vodnik po gorah na drugi strani Vršiča in Predela.

Cena: 24,90 EUR

Ni na zalogi.

 

Št. strani: 184

Vezava: poltrda

Format: 215 x 140 mm

Založba: Planinska zveza Slovenije

 
Opis knjige
Planinski vodnik Slovenska Istra, Čičarija, Brkini in Kras je vodnik za vse, ki imate radi lažje in označene planinske poti in izlete s ščepcem zgodovine in kulture. Zgoščeni, natančni, sistematični in slikoviti opisi poti so delo Milana Vinčeca, odličnega poznavalca območja, njegovih krajev in ljudi, bogate kulturne in naravne dediščine ter vseh ostalih posebnosti.

"Slovenska Istra, Čičarija, Brkini in Kras (pokrajini, ki ju opredeljujemo kot Primorska) so vabljive destinacije, kamor se vedno znova radi vračamo. Razgiban gričevnat svet, prijazno podnebje, zmerna poletja in mile zime, snega je malo, zadrži se le v višjih hribovitih predelih, vse leto privabljajo številne obiskovalce, izletnike in pohodnike. Vsak letni čas ponudi kaj novega in zanimivega, vsak obisk je začinjen s pridihom čarobnega. Preseneti pokrajina, ki iz koraka v korak spreminja podobo, zdaj s kamni posuta, v naslednjem trenutku se odprejo mehka živo zelena travnata gmajna, gozdnat objem, puste goličave, nizko grmičevje, nazadnje pa presenetijo gozdne jase, postlane s pisanim cvetjem ..."

Tako pospremi bralca novega izbirnega vodnika PZS Slovenska Istra, Čičarija, Brkini in Kras na pot njegov avtor Milan Vinčec, Primorec, odličen poznavalec območja, ki ga je v vodniku slikovito opisal, in po katerem je speljanih 31 planinskih izletov, primernih za vse leto in za vse generacije.

Opisi poti so v vodniku zgoščeni, natančni in sistematični, ključni podatki, ki jih potrebujemo za načrtovanje poti, so ustrezno poudarjeni, fotografska vsebina je bogata. Še zlasti boste po vodniku radi posegli ljubitelji botanike - kajti območje, na katerega vas vabimo, je botanični raj; avtor tako del opisov izletov nameni tudi temu. Pa tudi tukajšnjim krajem, bogati kulturni in zgodovinski ter drugi naravni dediščini in ljudem, ki so vtisnili temu območju poseben pečat. Sicer pa je to vodnik za vse, ki imate radi lažje in označene planinske poti ter izlete s ščepcem zgodovine in kulture!

Vsebina planinskega vodnika Slovenska Istra, Čičarija, Brkini in Kras:

1   Pomjan 2   Krkavče, Sveti Peter 3   Ronek (Strunjan)
4   Jurjev hrib in Resslov gaj 5   Marezige 6   Dolina Dragonje
7   Ivačevec 8   Tinjan 9   Lačna
10   Lačna, Kuk, Sv. Kvirk 11   Kubed in Lačna 12   Podpeč
13   Socerb 14   Dolina Glinščice 15   Pot Gradov
16   Varda 17   Zjat (Vrh stene) 18   Marija Snežna na Gradišču
19   Jampršnik 20   Lipnik, Golič 21   Kavčič
22   Kojnik 23   Slavnik 24   Ostrič, Medvižica, Razsušica
25   Brkini 26   Soteska reke Reke 27   Vremščica
28   Kokoš 29   Veliko Gradišče 30   Stari Tabor

 
Mnenja kupcev

Ta knjiga zaenkrat še nima mnenj. Prispevajte ga vi!

Oddaj mnenje »

Dodaj svoje mnenje

Vaše ime

Vpis mnenja o knjigi


Pridržujemo si pravico, da ne objavimo vašega mnenja, če se ne sklada z načeli naše spletne strani oz. s splošnimi načeli dostojnosti. Pri objavi mnenja se bo prikazalo tudi vaše ime in priimek.


 

« Kupci, ki so kupili to knjigo, so kupili tudi »

 
 

Vse cene v spletni knjigarni že vsebujejo DDV.

Izdelava spletnih strani: boomerank
© 2006-2013 založba Didakta | Zaupnost podatkov | Pravno obvestilo | Piškotki
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se