Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Didakta-Zlata-Hruška

Čarovniška smrklja

Vznemirljiv mladinski roman o iskanju svobode in neodvisnosti od družbe.

Didakta dostava
RazprodanoZaloga je pošla

14,90 

Ni na zalogi

Število strani:
Vezava:
Založba:
Avtor:

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Opis

Čarovniška smrklja je mogočen in očarljiv roman, ki se dogaja v 17. stoletju, vključuje pa motive, pomembne tudi za današnje bralce. Motivi neodvisnosti, svobode in moči se repletajo v zanimivi in spretno zastavljeni zgodbi o Mary – mladi ženski, ki družbi ne pusti, da bi namesto nje odločala, kdo in kaj bo postala.

Strani iz dnevnika so všite v posteljno pregrinjalo, ki ga po več kot tristo letih spokojnosti previdno razparajo, da bi ga očistili. V njem pa najdejo ganljivo in mogočno pripoved o Mary – čarovniški vnukinji. Ko Maryjino staro mater usmrtijo zaradi čarovništva, Mary pobegne, da bi se izognila enaki usodi. Najprej se zateče na angleško podeželje, pozneje na ladjo, ki je namenjena v Ameriko. Upa, da bo tam našla nov dom, kraj, kjer bo lahko postala nov človek. Vendar odkrije, da pobegniti ni tako lahko. Kmalu postane žrtev sumničenja in vraževerja, zaradi česar ji grozi, da jo bo doletel enak konec kot njeno staro mater. A Mary je odločena, da je ne bodo sprehajali in mučili in usmrtili zaradi izmišljenega zločina čarovništva.

Napet, vznemirljiv roman, ki bralca ne izpusti iz rok.

Prejete nagrade: Cento Literary Prize (Italija) – druga nagrada, Nominiran za nagrado Guardian Children's Fiction 2001, Nominiran za nagrado North East Book (NEBA) 2002.

Čarovniška smrkljaje prejela nagrado Zlata hruška, za najboljšo knjigo po izboru centra za mladinsko književnost pri MKLJ.

Oglejte si celotno zbirko Radi beremo. Knjige v zbirki so cenejše!

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Čarovniška smrklja”

Nagrajeni finski kriminalni roman. Že prvi stavki pritegnejo k branju, da ga kar ne moremo odložiti. Spretno zapisano zgodbo lahko uvrstimo med najboljše, kar ponujajo skandinavske kriminalke.

Zabojnik

14,99 

Poetično bralno popotovanje, ki odpira prostor za pogovor z otroki o vojni in migracijah.

Vrtiljak

22,99 

Slovenska pedagoška revija.

Revija Didakta 219

11,99 

Novakov roman “Zvezde bodo ugasnile, če povem jim svojo zgodbo” je presunljivo in aktualno branje za mladino in odrasle. Skozi prvoosebno izpoved mladega Haruna plast za plastjo odstira univerzalno pripoved o upanju in trpljenju begunskih družin po svetu. Roman izpoveduje zgodbo družine Hallaj, ki je zaradi vojne in želje po varnejšem ter človeka vrednem življenju prisiljena zapustiti svoj edini dom, ki ga je kdaj koli poznala, in se podati v neznano.

3 za 2

Zvezde bodo ugasnile, če povem jim svojo zgodbo

14,99 

Knjiga o odnosih, samospoštovanju otrok, družinskem in šolskem okolju.

Zrcalo odraščanja

27,90 

30 najpomembnejših teorij za mlade genije, pojasnjenih v pol minute.

Znanost v 30 sekundah

16,90