Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Didakta-Zlata-Hruška
Prelistaj nekaj prvih strani
3 za 2

Jan Pančur in pustna gobokalipsa

Jan Pančur in pustna globokalipsa je druga knjiga izvirne slovenske serije mladinskih romanov izpod peresa znanega slovenskega psihologa, ki si je za svoje literarno ustvarjanje izbral alter ego Krister P. Jansson.

Didakta dostava
Na zalogiDostavimo v 2 delovnih dneh.

19,99 

93 na zalogi

-
+
Število strani:
Vezava:
Založba:
Ilustrator:
Dimenzije (š x v):
13 x 30 cm

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Opis

26 Pancur
Vesolje si še ni prav dobro opomoglo od strašanske zarote, ko se je že znašlo na pragu nove katastrofe v režiji superzlobnice, ki pustnega torka ne sovraži nič kaj manj od otrok.

Bo Janu Pančurju in njegovi druščini uspelo uničiti čipirane krofe in zaustaviti pretečo pustno gobokalipso? Bodo razvozlali skrivnost uničevanja vatlovih cepljivk na Andromedi 23? In kaj, če sploh kaj, ima pri vsem tem opraviti prestrašena veverica v duplini na vrhu hriba?

Vse to in še več v knjigi, ki je še bolj napeta in polna nevarnosti od prve in jo lahko odpreš samo na lastno odgovornost.

Iz recenzij:

Neposredno in drzno.
PIL

Jan Pančur bo nova slovenska literarna zvezda.
Matic piše

Totalno odštekano branje .
Bukla

Izredno kratkočasen mladinski roman.
Delo

Kdo je Jan Pančur?

Jan Pančur je povsem običajen šolar. Stanuje v Močivju. Hodi na Osnovno šolo Požarnice. Druži se s prijatelji. Tako kot večina običajnih šolarjev ima tudi kakšno skrivnost. Logično, vsak šolar ima kakšno drobno skrivnost. Ampak … Janova skrivnost je precej velika. V bistvu … je ogromna. Ta Janova ogromna skrivnost je … da je po spletu naključij, predvsem pa po zaslugi svoje pameti in poguma, prispeval levji delež k temu, da se je izjalovil strašno pretkan, zloben in zatohlo mračen načrt superzlobne znanstvenice
z zombimikročipiranimi testeninami, po katerem bi se najprej človeštvo, potem pa še vse preostalo vesolje znašlo v sužnosti. Po Janovi zaslugi se to ni zgodilo, superzlobna znanstvenica pa se je skupaj s svojimi tremi pajdašinjami znašla v izgnanstvu na majhnem planetku v najbolj zakotnem delu vesolja. Seveda je vse skupaj največja skrivnost, za katero ve samo nekaj predsednikov in generalov. Še manj pa je tistih, ki vedo, da Janu ne bi uspelo brez pomoči sila nepričakovane in pisane druščine, sestavljene iz enega hišnika, ene razredničarke in enega vladarja precej oddaljenega planeta …

Kdo je Krister P. Jansson?

O Avtorju Krister P.Jansson 1

Krister P. Jansson je v mladih letih nameraval postati gusar. Ali pa viking. Ali pa samuraj. Skratka, želel je postati približno tak junak, o kakršnih je prebiral v knjigah in stripih, junak, ki bo pomagal dobrim ljudem in se boril proti zlikovcem in zlobnežem. Njegova starša sta rekla, da se jima zdijo ti načrti še kar hvalevredni in smiselni. Da bi bilo pa najprej vseeno dobro iti v šolo.

Zato je Krister P. Jansson namesto v vrtincu junaških pomorskih pustolovščin otroštvo preživljal v šoli. Kar se je izkazalo za precej dobro reč. V šoli je spoznal kopico zanimivih ljudi, izvedel marsikaj novega in se lotil marsikaterega podviga.

V šoli je, na primer, odkril svoj športni talent in skoraj prvi v zgodovini presmučal stopnišče svoje šole od vrha do pritličja, kar ni od muh, če upoštevamo, da je šola imela pet nadstropij. Enako drzen, a nekoliko manj uspešen je bil njegov poskus presmučati smukaški progi v Schladmingu in Val Gardeni z narobe obrnjenimi smučmi. Je pa zato predstavljal polovico para, ki je poskrbel za zgodovinski niz 50 zaporednih zmag v igri ena na ena na košarkarskem igrišču. Ampak tudi šport se ni mogel meriti z njegovim veseljem do knjig in stripov. Vsakič, ko jih je vzel v roke, so se z njimi odpirali novi svetovi in v domišljiji preigravale nove prigode. Nič čudnega, da je kmalu začel še sam pisati zgodbe in pesmi ter risati stripe.

Prva knjiga iz serije: JAN PANČUR IN TESTENINSKA ZAROTA

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Jan Pančur in pustna gobokalipsa”

ZAČIMBE IN DIŠAVNICE. V knjigi je raznolikost Slovenije opisana skozi zgodbe zelišč, ki jih lahko uporabljamo kot začimbe in dišavnice pri pripravi vsakdanjih ter prazničnih jedi, različnih gospodinjskih opravilih in kot domača zdravila. V njej boste našli izbor jedi, ki predstavljajo slovensko kulinariko. Jedi kmečkega vsakdana in praznikov. Najboljše je blizu.

NOVO

Začimbe in dišavnice (ponatis)

24,99 

Nagrajeni finski kriminalni roman. Že prvi stavki pritegnejo k branju, da ga kar ne moremo odložiti. Spretno zapisano zgodbo lahko uvrstimo med najboljše, kar ponujajo skandinavske kriminalke.

3 za 2

Zabojnik (mehka vezava)

9,99 

Skrivnost uspešne vzgoje. Najsi gre za trmo, težave v šoli ali puberteto, enakopravni odnosi so tudi v težkih časih ključ do družinske sreče. JESPER JUUL

3 za 2
Dimenzije (š x v):
15.3 x 23 cm

Spoštovanje, zaupanje in ljubezen

14,99 

Dvanajstletnega Svita sošolci kličejo Glavca, sam pa pravi, da je kar Mega Glavca. Ne prenaša neumnosti, blesti v logiki, obožuje nogomet, zna opraviti z duhovi, ima direktorske ideje, verjame, da je odličen kuhar in, ja, odrasli in njihovi nasveti mu gredo hudo na živce – čeprav mora včasih priznati, da imajo prav …

3 za 2
Dimenzije (š x v):
16 x 22 cm

Mega Glavca

14,99 

Totalno neobičajne prigode totalno običajnega šolarja, ki po navadi rešuje matematične naloge, občasno pa tudi sošolce in vesolje pred najgrozovitejšimi zlikovci in drugimi neverjetnimi grozotami.

Dimenzije (š x v):
13 x 30 cm

Jan Pančur in testeninska zarota

24,99