Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Didakta-Zlata-Hruška

Razmislek / Nachbesprechung

Knjiga pesmi, elegij in besedil.

Didakta dostava
Na zalogiDostavimo v 2 delovnih dneh.

19,90 

50 na zalogi

-
+
Število strani:
Vezava:
Založba:

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Opis

Dolina med gorami
zelene, zelene in še bolj zelene so gore
vode sveže
bovške hiše so bele

Bovške hiše so bele, bele
kar ljudje govorijo, so
skrivnosti, o katerih nič ne vem
Čiste so ulice Bovca

Bovške ulice so čiste, čiste
zagotovo čudovit kraj,
ko bi le bil tam,
tam bi bil seveda srečen

Tam bi bil seveda srečen, srečen
svež, čisti zrak za življenje
vdihoval sem preteklost in prihodnost,
v dolini med gorami

 

Oblikovali so me številni drugi pisci, kot na primer Rainer Maria Rilke, Joseph Roth in Günter Grass. Ti trije pisatelji so doživeli dramatične osebne in politične spremembe. Tudi mene so s svojimi zelo različnimi kulturami oblikovale države Lihtenštajn, Švica, Avstrija in Nemčija. Moje osebne spremembe so mi dale veliko in me oblikovale v to, kar sem.

Življenje se kaže raznoliko in lepo. Učimo se od drugih, od samih sebe, iz zgodovine in od življenja samega. A vsak človek je samosvoj in ima svoj način razmišljanja. Pisati pesmi, graditi besedila je kot doživetje, temelječe na razmišljanju in svojih življenskih izkušnjah.

 

Reto Walter Brunhart se je rodil v Balzersu v Kneževini Lihtenštajn, odraščal je v ljubeznivem okolju. Danes živi v Ljubljani, v Sloveniji. Pesmi in besedila piše že od otroštva. Med svojo poklicno kariero je vsako leto za en teden hodil v Bigorio v Tičinu, da bi se ukvarjal z jezikom. Leta 2003 je odstopil s funkcije nacionalnega direktorja in vodje Državne policije Lihtenštajna, da bi lahko delal za mednarodne organizacije. Kot predstavnik OVSE (Organizacija za varnost in sodelovanje v Evropi) je živel in delal v Srbiji, za Pakt stabilnosti v Evropi v pisarni dr. Erharda Buseka v Belgiji, v Bolgariji kot odposlanec DCAF (Ženevski center za demokratični nadzor nad oboroženimi silami) za SEPCA (Združenje vodij policij jugovzhodne Evrope), v zahodni Švici za Sedež DCAF, v Sloveniji za Inštitut DCAF in na Poljskem za agencijo FRONTEX (Evropska agencija za mejno in obalno stražo). Te, delno globoke spremembe so ga oblikovale predvsem kot pisca, kar je zanj željen in dober rezultat.

Knjiga je na voljo v slovenskem in nemškem jeziku.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Razmislek / Nachbesprechung”

Poetično bralno popotovanje, ki odpira prostor za pogovor z otroki o vojni in migracijah.

Vrtiljak

22,99 

Slovenska pedagoška revija.

Revija Didakta 219

11,99 

Novakov roman “Zvezde bodo ugasnile, če povem jim svojo zgodbo” je presunljivo in aktualno branje za mladino in odrasle. Skozi prvoosebno izpoved mladega Haruna plast za plastjo odstira univerzalno pripoved o upanju in trpljenju begunskih družin po svetu. Roman izpoveduje zgodbo družine Hallaj, ki je zaradi vojne in želje po varnejšem ter človeka vrednem življenju prisiljena zapustiti svoj edini dom, ki ga je kdaj koli poznala, in se podati v neznano.

3 za 2

Zvezde bodo ugasnile, če povem jim svojo zgodbo

14,99 

Knjiga o odnosih, samospoštovanju otrok, družinskem in šolskem okolju.

Zrcalo odraščanja

27,90 

30 najpomembnejših teorij za mlade genije, pojasnjenih v pol minute.

Znanost v 30 sekundah

16,90 

O ljubezni, vzgoji in igri z vašim otrokom. Strastno, a objektivno napisan prvi vzgojni priročnik, ki ne pripoveduje o tem, kakšna je najboljša vzgoja, ampak to utemeljuje z znanstvenimi dejstvi.

Znanost o vzgoji (2. dopolnjena izdaja)

34,99