Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Didakta-Zlata-Hruška

Nasilno življenje

Vrhunski roman, ki prikazuje zgodbo mladine z družbenega obrobja, revščino in bedo, s katero se spopadajo v borbi za dostojno življenje.

Didakta dostava
Na zalogiDostavimo v 2 delovnih dneh.

24,90 

189 na zalogi

-
+
Število strani:
Vezava:
Založba:

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Opis

Pier Paolo Pasolini je bil vsestranski umetnik, intelektualec, pisatelj, pesnik, dramatik, slikar, novinar, esejist, filozof, kontraverzna politična ikona, še najbolj znan pa je kot režiser svetovnega slovesa. Med njegove najbolj znamenite filme sodijo Mamma Roma, Evangelij po Mateju, Dekameron in Salo ali 120 dni Sodome. Je eden najvidnejših italijanskih predstavnikov filmskega novega realizma. Tudi za njegove knjige je značilno provokativno, kritično opisovanje žalostne resničnosti.

Svojo izkušnjo brezposelnosti in neznosne bede v rimskih delavskih predmestjih je opisal v svojem drugem romanu Nasilno življenje (1959). V njem se mladi in nadobudni Tommaso skozi življenje nekako prebija s kriminalnimi dejanji.

Ko odprete knjigo v vas bušne neznosen smrad po odpadkih in urinu, junaku družbo delajo obstranci, bolniki, prostituiranci in druge izgubljene duše. K realizmu prispevajo tudi grobi dialogi v pogovornem jeziku. Toda čeprav junak romana brodi po grdem dnu, je celoten roman estetsko dovršen pesniški krik po dostojnem življenju.

Pasolini in Idrija – program dogodkov ob odkritju spominske plošče >>

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Nasilno življenje”

Poetično bralno popotovanje, ki odpira prostor za pogovor z otroki o vojni in migracijah.

Vrtiljak

22,99 

Slovenska pedagoška revija.

Revija Didakta 219

11,99 

Novakov roman “Zvezde bodo ugasnile, če povem jim svojo zgodbo” je presunljivo in aktualno branje za mladino in odrasle. Skozi prvoosebno izpoved mladega Haruna plast za plastjo odstira univerzalno pripoved o upanju in trpljenju begunskih družin po svetu. Roman izpoveduje zgodbo družine Hallaj, ki je zaradi vojne in želje po varnejšem ter človeka vrednem življenju prisiljena zapustiti svoj edini dom, ki ga je kdaj koli poznala, in se podati v neznano.

3 za 2

Zvezde bodo ugasnile, če povem jim svojo zgodbo

14,99 

Knjiga o odnosih, samospoštovanju otrok, družinskem in šolskem okolju.

Zrcalo odraščanja

27,90 

30 najpomembnejših teorij za mlade genije, pojasnjenih v pol minute.

Znanost v 30 sekundah

16,90 

O ljubezni, vzgoji in igri z vašim otrokom. Strastno, a objektivno napisan prvi vzgojni priročnik, ki ne pripoveduje o tem, kakšna je najboljša vzgoja, ampak to utemeljuje z znanstvenimi dejstvi.

Znanost o vzgoji (2. dopolnjena izdaja)

34,99