Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Didakta-Zlata-Hruška
Nasilno Življenje Pier Paolo Pasolini

Nasilno življenje

Vrhunski roman, ki prikazuje zgodbo mladine z družbenega obrobja, revščino in bedo, s katero se spopadajo v borbi za dostojno življenje.

Didakta dostava
Na zalogiDostavimo v 2 delovnih dneh.

24,90 

189 na zalogi

-
+
Število strani:
Vezava:
Založba:
Dimenzije (š x v):
14.9 x 20.8 cm

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Opis

Pier Paolo Pasolini je bil vsestranski umetnik, intelektualec, pisatelj, pesnik, dramatik, slikar, novinar, esejist, filozof, kontraverzna politična ikona, še najbolj znan pa je kot režiser svetovnega slovesa. Med njegove najbolj znamenite filme sodijo Mamma Roma, Evangelij po Mateju, Dekameron in Salo ali 120 dni Sodome. Je eden najvidnejših italijanskih predstavnikov filmskega novega realizma. Tudi za njegove knjige je značilno provokativno, kritično opisovanje žalostne resničnosti.

Svojo izkušnjo brezposelnosti in neznosne bede v rimskih delavskih predmestjih je opisal v svojem drugem romanu Nasilno življenje (1959). V njem se mladi in nadobudni Tommaso skozi življenje nekako prebija s kriminalnimi dejanji.

Ko odprete knjigo v vas bušne neznosen smrad po odpadkih in urinu, junaku družbo delajo obstranci, bolniki, prostituiranci in druge izgubljene duše. K realizmu prispevajo tudi grobi dialogi v pogovornem jeziku. Toda čeprav junak romana brodi po grdem dnu, je celoten roman estetsko dovršen pesniški krik po dostojnem življenju.

 

Pasolini in Idrija – program dogodkov ob odkritju spominske plošče >>

 

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Nasilno življenje”

Da bi razrešili neverjeten umor, potrebujemo neverjetne junakinje …

Izid: marec 2023.

Dimenzije (š x v):
13 x 20 cm

Marlowska detektivska druščina

17,99 

Koma – 5. del serije o Tarasu Birsi. Kako raziskati zločin, če sploh ne veš, da se je zgodil? Taras se po hudi nesreči na Polhograjski Grmadi prebudi iz kome. Ne le da ga čaka dolgotrajen spopad z zahtevno fizično rehabilitacijo, v njegovem spominu zija obsežna spominska vrzel.

NOVO
Dimenzije (š x v):
13.9 x 20 cm

Koma

24,90 

Totalno neobičajne prigode totalno običajnega šolarja, ki po navadi rešuje matematične naloge, občasno pa tudi sošolce in vesolje pred najgrozovitejšimi zlikovci in drugimi neverjetnimi grozotami.

Dimenzije (š x v):
13 x 30 cm

Jan Pančur (zbirka knjig)

34,99 

Jan Pančur in pustna globokalipsa je druga knjiga izvirne slovenske serije mladinskih romanov izpod peresa znanega slovenskega psihologa, ki si je za svoje literarno ustvarjanje izbral alter ego Krister P. Jansson.

NOVO
Dimenzije (š x v):
13 x 30 cm

Jan Pančur in pustna gobokalipsa

24,99 

Zbirka pesmi za otroke in mladino o naravi, živalih in času na našem malem planetu.

NOVO

Mali planet

22,99 

Pri naročilu nad 30 EUR boste prejeli darilo – igro po izbiri!