Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Didakta-Zlata-Hruška

Nočni vlak v Lizbono (Knjige za vsakogar)

Sredi pouka bernski učitelj latinščine Raimund Gregorius vstane in gre. Prestrašil se je nenadnega občutka odtekajočega časa, zato za sabo pusti svoje urejeno življenje in sede na nočni vlak v Lizbono … EVROPSKA PRODAJNA USPEŠNICA!

Didakta dostava
RazprodanoZaloga je pošla

5,00 

Ni na zalogi

Število strani:
Vezava:
Založba:

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Opis

Ko spoznamo, da smo zašli v slepo ulico, se obrnemo in iščemo novo pravo pot. A kaj, če je ta slepa ulica vse naše življenje? Če nas je naša neprilagodljivost stala vsega lepega, dragocenega in iskrivega? Bomo zmogli dovolj moči in poguma, da obrnemo barko svojega življenja?

Raimund Gregorious, napol slepi učitelj mrtvih jezikov iz švicarskega Berna, nenadoma zapusti svoje skrbno zgrajeno življenje in se usede na nočni vlak za Lizbono. Navzven odide iskat informacije o portugalskem zdravniku Amadeu Ináciu de Almeida Pradu, navznoter pa želi nadoknaditi zamujeno in rešiti, kar se še rešiti da, v svojem življenju. Loti se Lizbonskih ulic z hladnokrvno natančnostjo zasebnega detektiva in v meglici ljubezenskih spletk, zakopanih zločinov in glasnih šahovskih potez sestavlja mozaik tragične usode Amadea Prada.

Nočni vlak v Lizbono je filozofski roman. Verjetno najboljši po Milanu Kunderi in Hermanu Hesseju. Vendar se vanj ne boste zaljubili zaradi filozofije, temveč zaradi veličastne zgodbe in skrivnostno privlačnih likov. Pascal Mercier je postavil spomenik človeški stiski in neizmerni notranji moči, s katero jo premagujemo.

EVROPSKA PRODAJNA USPEŠNICA VEČ KOT 2 MILIJONA PRODANIH IZVODOV!

Knjiga je izšla v okviru projekta KNJIGE ZA VSAKOGAR, na voljo pa je tudi v darilni izdaji.

Pascal Mercier, rojen 1944 v Bernu, živi danes v Berlinu. Po romanih Perlmanns Schweigen (Perlmannovo molčanje, 1995) in Der Klavierstimmer (Uglaševalec klavirjev, 1998) je to njegovo tretje delo. Pod imenom Peter Bieri je leta 2001 pri založbi Hanser izdal delo Das Handwerk der Freiheit (Orodja svobode).

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Nočni vlak v Lizbono (Knjige za vsakogar)”

Poetično bralno popotovanje, ki odpira prostor za pogovor z otroki o vojni in migracijah.

Vrtiljak

22,99 

Slovenska pedagoška revija.

Revija Didakta 219

11,99 

Novakov roman “Zvezde bodo ugasnile, če povem jim svojo zgodbo” je presunljivo in aktualno branje za mladino in odrasle. Skozi prvoosebno izpoved mladega Haruna plast za plastjo odstira univerzalno pripoved o upanju in trpljenju begunskih družin po svetu. Roman izpoveduje zgodbo družine Hallaj, ki je zaradi vojne in želje po varnejšem ter človeka vrednem življenju prisiljena zapustiti svoj edini dom, ki ga je kdaj koli poznala, in se podati v neznano.

3 za 2

Zvezde bodo ugasnile, če povem jim svojo zgodbo

14,99 

Knjiga o odnosih, samospoštovanju otrok, družinskem in šolskem okolju.

Zrcalo odraščanja

27,90 

30 najpomembnejših teorij za mlade genije, pojasnjenih v pol minute.

Znanost v 30 sekundah

16,90 

O ljubezni, vzgoji in igri z vašim otrokom. Strastno, a objektivno napisan prvi vzgojni priročnik, ki ne pripoveduje o tem, kakšna je najboljša vzgoja, ampak to utemeljuje z znanstvenimi dejstvi.

Znanost o vzgoji (2. dopolnjena izdaja)

34,99