Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Didakta-Zlata-Hruška

Ženski kupe (Bukvice)

Ženski kupe, ki je izšel že v triindvajsetih državah po svetu, predstavlja kulturni fenomen, skrit v zabavno in prijetno branje.

Didakta dostava
RazprodanoZaloga je pošla

9,90 

Ni na zalogi

Število strani:
Vezava:
Založba:
Avtor:

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Opis

Akhila ima petinštirideset let, je samska davčna uradnica, ki je vedno predstavljala steber svoje zahtevne družine. Vse dokler si ne kupi enosmerne vozovnice v obmorsko mesto. V intimnem vzdušju spalnika, namenjenega ženskam – ženskega kupeja – potnice pripovedujejo o svojem življenju, ljubezni, bolečini in zmagoslavju. Vse to Akhili pomaga najti odgovor na vprašanje, ki jo že ves čas preganja: ali je njeno življenje polno tudi brez moškega?

Ta roman s čudovitim vzdušjem in toplino odpelje bralca v središče življenja žensk v sodobni Indiji in nam odkriva vprašanja, s katerimi se srečujejo v odnosih s svojimi možmi, prijatelji, z materami, delodajalci in otroki in ki so po vsem svetu enake.

Anita Nair se je rodila v Kerali v Indiji. Odrasla je v delavskem naselju tovarne z orožjem v madraškem predmestju Avadi. Na univerzi NSS Ottapalam je diplomirala iz angleškega jezika in književnosti. Njen uspeh se je začel, ko so njeno pesem Happenings in the London Underground vključili v antologijo, ki jo je leta 1992 izdalo Indijsko pesniško društvo. Njene zgodbe so se začele pojavljati v tisku in njeno pisanje so pogosto predvajali na radiu. Poleg tega je začela tudi redno pisati za časopis Times of India. Leta 1997 je izšla zbirka novel z naslovom Satyr of the Subway Eleven other stories. Leta 1998 je dokončala knjigo The Better Man, ki sta jo istočasno sprejeli založbi Penguin in ameriški Picador. To je bila prva knjiga indijskega avtorja, ki je izšla pri tej založbi, na knjižne police pa je prišla leta 2000. Leta 2001 je Penguin v Indiji izdal Ladies coupe (Ženski kupe). 2002 je izdala pesniško zbirko z naslovom Malabar Mind, 2003 pa uredila knjigo o Kerali z naslovom Where the rain is born, leta 2004 pa je izšla Puffin book of the world Myths and Legends. Z možem, ki prav tako dela v oglaševanju, in sinom živi v Bangaloreju, v Indiji, pol mama, pol oglaševalka in cela epikurejka.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Ženski kupe (Bukvice)”

Poetično bralno popotovanje, ki odpira prostor za pogovor z otroki o vojni in migracijah.

Vrtiljak

22,99 

Slovenska pedagoška revija.

Revija Didakta 219

11,99 

Novakov roman “Zvezde bodo ugasnile, če povem jim svojo zgodbo” je presunljivo in aktualno branje za mladino in odrasle. Skozi prvoosebno izpoved mladega Haruna plast za plastjo odstira univerzalno pripoved o upanju in trpljenju begunskih družin po svetu. Roman izpoveduje zgodbo družine Hallaj, ki je zaradi vojne in želje po varnejšem ter človeka vrednem življenju prisiljena zapustiti svoj edini dom, ki ga je kdaj koli poznala, in se podati v neznano.

3 za 2

Zvezde bodo ugasnile, če povem jim svojo zgodbo

14,99 

Knjiga o odnosih, samospoštovanju otrok, družinskem in šolskem okolju.

Zrcalo odraščanja

27,90 

30 najpomembnejših teorij za mlade genije, pojasnjenih v pol minute.

Znanost v 30 sekundah

16,90 

O ljubezni, vzgoji in igri z vašim otrokom. Strastno, a objektivno napisan prvi vzgojni priročnik, ki ne pripoveduje o tem, kakšna je najboljša vzgoja, ampak to utemeljuje z znanstvenimi dejstvi.

Znanost o vzgoji (2. dopolnjena izdaja)

34,99