Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Didakta-Zlata-Hruška
NOVO

Aleksander in zmaj Vurko po skrivnostnih poteh Radovljice

V četrti knjigi Aleksander in zmaj Vurko raziskujeta skrivnostne poti Radovljice.

Didakta dostava
Na zalogiDostavimo v 2 delovnih dneh.

19,99 

-
+
Založba:
Ilustrator:
Število strani:
Vezava:

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Opis

Aleksander, Alina in zmajček Vurko se po obisku čebelarskega muzeja navdušijo za raziskovanje Radovljice z okolico. V družbi čebelice Rozice, katere medeni dom krasijo panjske končnice, se najprej podajo v staro bukvarno, kjer prisluhnejo vseznalcu mačku Srečku. Njegove pripovedi o gradu Kamen, kači z zlato kronico in kroparskemu zmaju pisano druščino prestavijo v srednjeveški svet vitezov, kar mlade nadobudneže opogumi za nadaljnje odkrivanje najbolj skrivnih kotičkov kovaške zibelke v Kropi. Po dolgem dnevu vznemirljivih dogodivščin in nenavadnih peripetij jih premami slastna čokolada …

Cebelnjak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BREDA MULEC

BREDA MULEC

Breda Mulec (1975) je pravnica, doktorirala je na temo Kohezijska politika EU in problemi njene implementacije s posebnim poudarkom za Republiko Slovenijo
ter države Jugovzhodne Evrope. Svojo poklicno pot je začela v Državnem zboru Republike Slovenije, nato je službovala na različnih ministrstvih. Piše znanstvene in strokovne članke, med znanstvenimi monografijami velja omeniti knjigi Ponižani in razžaljeni funkcionarji, uradniki in javni uslužbenci (2017) in Uradniki niso angeli (2023). Je tudi predavateljica na Fakulteti za državne in evropske študije ter Evropski pravni fakulteti Nove univerze. Kot gostujoča profesorica je predavala na različnih fakultetah v Španiji, Makedoniji, Franciji, Latviji, na Češkem in Madžarskem. V zadnjem času se posveča pisanju povesti z zgodovinsko tematiko in otroški literaturi. Pri založbi Didakta je leta 2019 izdala knjigo Aleksander in vurberški zmaj, leto dni pozneje pa še Aleksander in vurberški zmaj v deželi nenavadnih bitij. Pravljica Aleksander in zmaj Vurko v Postojnski jami je izšla leta 2022 pri založbi Litera, kjer je izšla tudi njena knjiga z naslovom Vaški godec (2022).

VANJA FLIS
Vanja Flis (2003) je po končani Šoli za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani pričel s študijem na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Leta 2019 je sodeloval na natečaju za strip in animacijo za osnovnošolce in srednješolce iz Furlanije–Julijske krajine in Slovenije s stripom Skriti posli nečaka iz ozadja in na festivalu sodobnih umetnosti mladih Transgeneracije 2019 na področju likovne umetnosti z delom Skodelica globalnega čaja ter na obeh dobil glavno nagrado. Leta 2020 je oblikoval grafiko velikih dimenzij, ki krasi stene sodobne športne dvorane v Spodnjem Dupleku.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Aleksander in zmaj Vurko po skrivnostnih poteh Radovljice”

Goran Dragić, resnična pravljica. Goran Dragić v resnični pravljici, ki navdušuje z vsebino in ilustracijami, zlasti pa z glavnim junakom, ki v njej nastopa.

Dimenzije (š x v):
20.5 x 27.5 cm

GORAN, Legenda o zmaju (resnična pravljica)

19,80 

Tina Maze, resnična pravljica. Slikanica ne nosi le Tininega podpisa. Z avtobiografskimi elementi in osebnim, iskrenim nagovorom mladim bralcem na njihovi poti k uresničevanju sanj, je zgodba resnično njena.

Dimenzije (š x v):
20.5 x 27.5 cm

TINA in medvedja moč (resnična pravljica)

19,80 

Anže Kopitar, resnična pravljica. Pravljica z biografskimi elementi in nagovorom našega odličnega hokejista, ki bo mladim bralcem zagotovo v navdih in spodbudo.

Dimenzije (š x v):
20.5 x 27.5 cm

ANŽE, ledeni kralj (resnična pravljica)

19,80 

Primož Roglič, resnična pravljica. Primož Roglič je resnični športni junak. In je tudi glavni junak nove resnične pravljice, žanra, ki ga odlikuje edinstven preplet biografskih in pravljičnih elementov.

Dimenzije (š x v):
20.5 x 27.5 cm

PRIMOŽ in Bajk: neverjetna dirka (resnična pravljica)

21,70 

Pridružite se Janji na njeni navdihujoči poti do uspeha, polni poguma in vztrajnosti. Odkrijte skrivnosti čudežne rože in se prepustite čarom!
NOVO
Dimenzije (š x v):
205 x 275 cm

JANJA in čudežna roža (resnična pravljica)

21,70