Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Didakta-Zlata-Hruška

Moč ti je dana

Knjiga iz zbirke Zakladnic slovenskih pripovedi združuje najzanimivejše starodavne slovenske mite in legende o različnih bajeslovnih bitjih.

Didakta dostava
RazprodanoZaloga je pošla

19,90 

Ni na zalogi

Število strani:
Vezava:
Založba:

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Opis

Slovenske pripovedi o junakih in zgodovinskih osebnostih. V knjigi so opisani slovenski junaki iz ljudskega izročila, ki so se odlikovali po posebni telesni moči: Peter Klepec, Štempihar, Kralj Matjaž, Hudi Kljukec. Löl Kotlić, rezijanski Martin Krpan. Poleg njih so predstavljeni tudi nekateri vaški posebneži, na primer Pavliha, prestopniki, skratka liki, ki so zaradi takšnega ali drugačnega odstopanja od povprečja ostali v ljudskem spominu, pa naj so izstopali po prebrisanosti, prismuknjenosti ali po čem drugem. Gre za junake (in redkejše junakinje) z izoblikovano, samosvojo osebnostjo, ki imajo vedno ime in včasih tudi priimek ter so umeščeni v konkretno slovensko geografsko okolje. Opisani junaki naj bi resnično živeli (Kralj Matjaž, Peter Klepec …), o nekaterih pa imamo celo trdne zgodovinske vire (npr. Atila, rokovnjači …).

Spremno študijo je napisal Zmago Šmitek, avtor kakovostnih ilustracij pa je Veno Dolenc. Knjiga je zaradi strokovnega izbora pripovedi, spremnega besedila in razlage manj znanih besed primerna tudi za dijake kot berilo pri spoznavanju ljudskega slovstva.

Knjiga Moč ti je dana s podnaslov Slovenske pripovedi o junakih in zgodovinskih osebnostih je šesta knjiga v zbirki Zakladnica slovenskih pripovedi, ki jo izdajamo v sodelovanju z Inštitutom za slovensko narodopisje ZRC SAZU.

Oglejte si celotno zbirko Zakladnica slovenskih pripovedi. Knjige v zbirki so cenejše!

Audibook

Cena izposoje zvočne knjige je od 4,99 EUR.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Moč ti je dana”

Poetično bralno popotovanje, ki odpira prostor za pogovor z otroki o vojni in migracijah.

Vrtiljak

22,99 

Slovenska pedagoška revija.

Revija Didakta 219

11,99 

Novakov roman “Zvezde bodo ugasnile, če povem jim svojo zgodbo” je presunljivo in aktualno branje za mladino in odrasle. Skozi prvoosebno izpoved mladega Haruna plast za plastjo odstira univerzalno pripoved o upanju in trpljenju begunskih družin po svetu. Roman izpoveduje zgodbo družine Hallaj, ki je zaradi vojne in želje po varnejšem ter človeka vrednem življenju prisiljena zapustiti svoj edini dom, ki ga je kdaj koli poznala, in se podati v neznano.

3 za 2

Zvezde bodo ugasnile, če povem jim svojo zgodbo

14,99 

Knjiga o odnosih, samospoštovanju otrok, družinskem in šolskem okolju.

Zrcalo odraščanja

27,90 

30 najpomembnejših teorij za mlade genije, pojasnjenih v pol minute.

Znanost v 30 sekundah

16,90 

O ljubezni, vzgoji in igri z vašim otrokom. Strastno, a objektivno napisan prvi vzgojni priročnik, ki ne pripoveduje o tem, kakšna je najboljša vzgoja, ampak to utemeljuje z znanstvenimi dejstvi.

Znanost o vzgoji (2. dopolnjena izdaja)

34,99