Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Didakta-Zlata-Hruška
3 za 2

Drobtinice z mize

Izvirna in posebej za slovensko izdajo prvič pripravljena kulinarično-literarna mojstrovina hrvaškega pisatelja in gastronomskega strokovnjaka Veljka Barbierija. Zadnji izvodi – knjiga je lahko rahlo poškodovana!

Didakta dostava
Na zalogiDostavimo v 2 delovnih dneh.

29,99 

14 na zalogi

-
+
Število strani:
Vezava:
Založba:

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Opis

Hrvaškega pisatelja Veljka

Barbierija (1950) upravičeno imenujejo sredozemska legenda. Ta slavni in

izjemno uspešni Splitčan ni le pisatelj, esejist in pesnik ter avtor gledaliških,

radijskih in televizijskih del, temveč tudi gastronomski strokovnjak, ki svojo

ljubezen do hrane in zavidljivo profesionalno kulinarično znanje več kot

uspešno prepleta z vsemi področji svojega delovanja.

Poleg številnih literarnih

del, izmed katerih je njegov kratki in najodmevnejši roman Epitaf cesarskega sladokusca preveden tudi v slovenščino, je tako Barbieri

pisec zanimivih literariziranih kuharskih priročnikov, ki so več kot zgolj

kuharske knjige. Mednje sodijo npr. njegovi znameniti Kuharski kanconjerji , ki so bili nagrajeni z ugledno nagrado

Gourmand World Co­okobook Awards in ki veljajo za pravi gastrobestseller. Z

recepti začinjene tekste Veljka Barbierija, ki je zaradi svoje televizijske

oddaje Jelovnici izgubljenog vremena (Jedilniki izgubljenega časa) tudi

prepoznaven obraz hrvaške nacionalne televizije, so lahko slovenski bralci doslej

prebirali v Slovenskih novicah.

Izvirno in posebej za slovensko

izdajo prvič pripravljeno avtorjevo delo Drobtinice

z mize. Miti in zgodbe o hrani je zato edinstvena knjiga, v kateri veliki

gurman v svoji značilni leposlovni maniri bralcem razkriva starodavno kulinarično

izročilo, ki se mu zrcali iz svetovne gastronomske, kulturne in literarne zgodovine,

za posladek pa jim na hedonističen in vehementen način ponuja tudi bolj ali

manj znane, predvsem pa slastne tradicionalne in skrbno izbrane recepte, ki vsako

besedilo dopolnjujejo v skladu z njegovim zgodovinskim in kulturološkim

kontekstom.

Kulinarično-literarno mojstrovino,

ki je zagotovo posebnost in presežek med siceršnjimi kuharskimi knjigami, saj

hrano, kot zatrjuje Barbieri, povzdiguje na nivo prave literature, je prevedel Iztok

Ilich, znani urednik in publicist, ki se med drugim intenzivno posveča prav

kulinarični publicistiki in ki je leta 2012 prejel pomembno založniško in

knjigotrško Schwentnerjevo nagrado za življenjsko delo.

Če ste torej tudi sami sladokusci

in/ali knjigožeri, se ne obotavljajte: privoščite si svoje Drobtinice z mize, preden jih pozobajo drugi.

Recepti iz knjige >>

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Drobtinice z mize”

Poetično bralno popotovanje, ki odpira prostor za pogovor z otroki o vojni in migracijah.

Vrtiljak

22,99 

Slovenska pedagoška revija.

Revija Didakta 219

11,99 

Novakov roman “Zvezde bodo ugasnile, če povem jim svojo zgodbo” je presunljivo in aktualno branje za mladino in odrasle. Skozi prvoosebno izpoved mladega Haruna plast za plastjo odstira univerzalno pripoved o upanju in trpljenju begunskih družin po svetu. Roman izpoveduje zgodbo družine Hallaj, ki je zaradi vojne in želje po varnejšem ter človeka vrednem življenju prisiljena zapustiti svoj edini dom, ki ga je kdaj koli poznala, in se podati v neznano.

3 za 2

Zvezde bodo ugasnile, če povem jim svojo zgodbo

14,99 

Knjiga o odnosih, samospoštovanju otrok, družinskem in šolskem okolju.

Zrcalo odraščanja

27,90 

30 najpomembnejših teorij za mlade genije, pojasnjenih v pol minute.

Znanost v 30 sekundah

16,90 

O ljubezni, vzgoji in igri z vašim otrokom. Strastno, a objektivno napisan prvi vzgojni priročnik, ki ne pripoveduje o tem, kakšna je najboljša vzgoja, ampak to utemeljuje z znanstvenimi dejstvi.

Znanost o vzgoji (2. dopolnjena izdaja)

34,99