Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Drobtinice z mize kulinarika Kuhanje

Drobtinice z mize

Izvirna in posebej za slovensko izdajo prvič pripravljena kulinarično-literarna mojstrovina hrvaškega pisatelja in gastronomskega strokovnjaka Veljka Barbierija. Zadnji izvodi – knjiga je lahko rahlo poškodovana!

Didakta dostava
Na zalogiDostavimo v 2 delovnih dneh.

29,99 

14 na zalogi

-
+
Število strani:
Vezava:
Založba:
Dimenzije (š x v):
26 x 26 cm

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Opis

Hrvaškega pisatelja Veljka Barbierija (1950) upravičeno imenujejo sredozemska legenda. Ta slavni in izjemno uspešni Splitčan ni le pisatelj, esejist in pesnik ter avtor gledaliških, radijskih in televizijskih del, temveč tudi gastronomski strokovnjak, ki svojo ljubezen do hrane in zavidljivo profesionalno kulinarično znanje več kot uspešno prepleta z vsemi področji svojega delovanja.

Poleg številnih literarnih del, izmed katerih je njegov kratki in najodmevnejši roman Epitaf cesarskega sladokusca preveden tudi v slovenščino, je tako Barbieri pisec zanimivih literariziranih kuharskih priročnikov, ki so več kot zgolj kuharske knjige. Mednje sodijo npr. njegovi znameniti Kuharski kanconjerji , ki so bili nagrajeni z ugledno nagrado Gourmand World Co­okobook Awards in ki veljajo za pravi gastrobestseller. Z recepti začinjene tekste Veljka Barbierija, ki je zaradi svoje televizijske oddaje Jelovnici izgubljenog vremena (Jedilniki izgubljenega časa) tudi prepoznaven obraz hrvaške nacionalne televizije, so lahko slovenski bralci doslej prebirali v Slovenskih novicah. Izvirno in posebej za slovensko izdajo prvič pripravljeno avtorjevo delo Drobtinice z mize. Miti in zgodbe o hrani je zato edinstvena knjiga, v kateri veliki gurman v svoji značilni leposlovni maniri bralcem razkriva starodavno kulinarično izročilo, ki se mu zrcali iz svetovne gastronomske, kulturne in literarne zgodovine, za posladek pa jim na hedonističen in vehementen način ponuja tudi bolj ali manj znane, predvsem pa slastne tradicionalne in skrbno izbrane recepte, ki vsako besedilo dopolnjujejo v skladu z njegovim zgodovinskim in kulturološkim kontekstom.

Kulinarično-literarno mojstrovino, ki je zagotovo posebnost in presežek med siceršnjimi kuharskimi knjigami, saj hrano, kot zatrjuje Barbieri, povzdiguje na nivo prave literature, je prevedel Iztok Ilich, znani urednik in publicist, ki se med drugim intenzivno posveča prav kulinarični publicistiki in ki je leta 2012 prejel pomembno založniško in knjigotrško Schwentnerjevo nagrado za življenjsko delo.

Če ste torej tudi sami sladokusci in/ali knjigožeri, se ne obotavljajte: privoščite si svoje Drobtinice z mize, preden jih pozobajo drugi.

Recepti iz knjige >>

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Drobtinice z mize”

100 novih receptov, opremljenih z več kot 580 fotografijami!  OKUSNO³ je nadaljevanje kuharskih uspešnic Okusno in Okusno² ljubiteljskega kuharja in kulinaričnega popotnika Radoša Skrta. OKUSNO RADOŠ SKRT

3 za 2
Dimenzije (š x v):
20 x 26 cm

OKUSNO³

Izvirna cena je bila: 32,99 €.Trenutna cena je: 24,99 €.

V knjigi je raznolikost Slovenije opisana skozi zgodbe zelišč, ki jih lahko uporabljamo kot začimbe in dišavnice pri pripravi vsakdanjih ter prazničnih jedi, različnih gospodinjskih opravilih in kot domača zdravila. V njej boste našli izbor jedi, ki predstavljajo slovensko kulinariko. Jedi kmečkega vsakdana in praznikov. Ponatis uspešnice!

3 za 2

ZAČIMBE IN DIŠAVNICE – KNJIGA MESECA

Izvirna cena je bila: 24,99 €.Trenutna cena je: 19,99 €.

Zbirka tematskih kartic z recepti: Čokolada, Piškoti, Sredozemska kuhinja, Čas je za zabavo, Enolončnice.

3 za 2
Dimenzije (š x v):
12 x 19 cm

Zbirka darilnih kartic z recepti

Izvirna cena je bila: 100,00 €.Trenutna cena je: 44,99 €.

Biblija italijanske kuhinje. Naj tradicionalne italijanske jedi končno zadišijo tudi v vašem domu. Kuharska knjiga Srebrna žlica je darilo prihodnjim generacijam, zajeto v razkošno ilustrirano zbirko tradicionalnih receptov italijanskih pokrajin.

3 za 2
Dimenzije (š x v):
21 x 27.5 cm

Srebrna žlica

55,00 

Odkrijmo tradicionalne jedi z vseh koncev Sredozemlja in pustimo, da nas navdihnejo čudoviti recepti, zbrani na praktičnih karticah.

3 za 2
Dimenzije (š x v):
12 x 19 cm

Sredozemska kuhinja – čudovite jedi iz južne Evrope.

Izvirna cena je bila: 20,00 €.Trenutna cena je: 9,99 €.