Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Didakta-Zlata-Hruška

Svet mehkega računanja, sklepanja in delovanja

Knjiga, ki vas korakoma popelje skozi svet logike in je primerna tako za ljubitelje logike, kot tiste, ki se s tem ukvarjajo poklicno.

Didakta dostava
Na zalogiDostavimo v 2 delovnih dneh.

29,90 

178 na zalogi

-
+
Število strani:
Vezava:
Založba:

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Opis

Knjiga, ki vas počasi korak za korakom vodi skozi vode logike. Avtorjev slog je nagovarjajoč in to je tisto, kar loči ta od drugih suhoparnih učbenikov.

Toplo priporočamo vsem ljubiteljem logike in vsem, ki so to po službeni dolžnosti: učitelji matematike v gimnazijah in ostalih srednjih šolah, študentje matematike in podiplomski študenti, ki imajo v predmetniku tudi matematiko (geodeti, gradbeniki, …). Tekmovalcem iz logike in njihovim mentorjem – torej tudi osnovnošolskim učiteljem matematike.

Iz vsebine … Mehka logika nima samo teoretično-filozofskega pomena, temveč je uporabna, racionalna in gospodarsko upravičena pri razvijanju sodobnih sistemov. V zadnjem desetletju se je njena uporaba izkazala kot izredno koristna v tehnološko-tehničnih, prometnih, ekonomskih, biomedicinskih, ekoloških in drugih znanostih. Sisteme, ki delujejo na osnovi mehke logike, imenujemo pametni oziroma inteligentni sistemi, saj funkcije v njih delujejo na osnovi logičnega sklepanja, pomnjenja in učenja.

Učbenik predstavlja osnove delovanja takšnih pametnih sistemov in je namenjen predvsem mladim in njihovim učiteljem v srednjih šolah in fakultetah. Primeren pa je tudi za strokovnjake, ki postavljajo pametne sisteme. Sprotna simulacija mehke logike je prikazana s pomočjo računalniškega okolja MATLAB. Ta računalniška podpora je lahko brez težav in ob sorazmerno nizkih stroških nameščena na vsak povprečen šolski računalnik.

Učbenik je nastal v želji vzpodbuditi dijake in študente k večji kreativnosti, inovativnosti, subjektivnemu uveljavljanju in odgovornosti ter predvsem k logičnemu razmišljanju. Vse to so zanesljivo potrebne vrline bodočih strokovnjakov pri uveljavljanju naše storilnosti naših gospodarskih potencialov v EU.

Jernej Virant je redni univerzitetni profesor, ki se že 40 let ukvarja s pedagoškim in raziskovalnim delom s področja računalniške logike (dvojiška, pragovna, večvrednostna, možnostna in mehka logika). Uvedel je vrsto računalniških predmetov na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani. V okviru teh predmetov je napisal ali ponovno izdal nad 40 strokovnih knjig in učbenikov. Bil je nosilec oziroma sonosilec več kot 50 projektov, ki so jih naročili Ministrstvo za znanost, Iskra iz Kranja, Gorenje iz Velenja in drugi. Vodil je Laboratorij za računalniške strukture in sisteme, najprej na Fakulteti za elektrotehniko in kasneje na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani. V zadnjih petnajstih letih aktivnega dela na fakulteti je skupaj s svojimi sodelavci objavil vrsto prispevkov v SCI-revijah, zlasti s področja mehkega pomnjenja (mehke pomnilne celice), mehkega časa, mehkih avtomatov in mehkega načrtovanja sistemov. S tega področja so tudi monografija in več samostojnih poglavij, izdanih pri založbah, kot sta Kluwer Academic Press in Kluwer Academic Publishers. Je zaslužni profesor Univerze v Ljubljani in Life Member IEEE. V zadnjem času aktivno spremlja delo Laboratorija za raèunalniške strukture in sisteme Fakultete za računalništvo in informatiko, ki se med drugim sistematično usmerja v načrtovanje brezžičnih in računalniško povezanih sistemov.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Svet mehkega računanja, sklepanja in delovanja”

Poetično bralno popotovanje, ki odpira prostor za pogovor z otroki o vojni in migracijah.

Vrtiljak

22,99 

Slovenska pedagoška revija.

Revija Didakta 219

11,99 

Novakov roman “Zvezde bodo ugasnile, če povem jim svojo zgodbo” je presunljivo in aktualno branje za mladino in odrasle. Skozi prvoosebno izpoved mladega Haruna plast za plastjo odstira univerzalno pripoved o upanju in trpljenju begunskih družin po svetu. Roman izpoveduje zgodbo družine Hallaj, ki je zaradi vojne in želje po varnejšem ter človeka vrednem življenju prisiljena zapustiti svoj edini dom, ki ga je kdaj koli poznala, in se podati v neznano.

3 za 2

Zvezde bodo ugasnile, če povem jim svojo zgodbo

14,99 

Knjiga o odnosih, samospoštovanju otrok, družinskem in šolskem okolju.

Zrcalo odraščanja

27,90 

30 najpomembnejših teorij za mlade genije, pojasnjenih v pol minute.

Znanost v 30 sekundah

16,90 

O ljubezni, vzgoji in igri z vašim otrokom. Strastno, a objektivno napisan prvi vzgojni priročnik, ki ne pripoveduje o tem, kakšna je najboljša vzgoja, ampak to utemeljuje z znanstvenimi dejstvi.

Znanost o vzgoji (2. dopolnjena izdaja)

34,99