Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Didakta-Zlata-Hruška
3 za 2

Kako se odrasli spreminjamo?

Avtorica se s pričujočo knjigo predstavlja kot raziskovalka osebnosti odraslih. Obsežno in včasih nehvalženo probematiko je naredila dostopno in pregledno, tako da nam je podala velik del presojanja osebnosti in osebnega razvoja in hkrati ponudila v razmišljanje tudi cel kup drobnih vprašanj o nas samih.

Didakta dostava
Na zalogiDostavimo v 2 delovnih dneh.

1,99 

26 na zalogi

-
+
Število strani:
Vezava:
Založba:

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Opis

Avtorica v svojem delu najprej opredeli pojem osebnosti in razvoja in ob tem opozori na veliko število različnih definicij osebnosti, ki hkrati pogojujejo tudi različna razumevanja osebnostnega razvoja. Glavna dilema, s katero se srečuje, se kaže v tem, kakšno vlogo igrajo pri oblikovanju in razvoju osebnosti dednost, socialno okolje in vzgoja.

Avtorica daje velik poudarek analizi in vplivom družbene dinamike, torej vplivom socialnega okolja in vzgoje, in se pridružuje stališčem in mnenjem tistih, ki dosedanjim raziskavam očitajo preskromno družbeno analizo in vpliv družbenega dogajanja na rast in osebnostni razvoj odraslih.

Osebostni razvoj odraslih razume kot vseživljenjski proces dograjevanja osebnosti v smislu progresivnega dodajanja novih razsežnosti svoji osebnosti, ki se manifestirajo v novih osebnostnih lastnostih, sposobnostih in znanjih.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Kako se odrasli spreminjamo?”

Poetično bralno popotovanje, ki odpira prostor za pogovor z otroki o vojni in migracijah.

Vrtiljak

22,99 

Slovenska pedagoška revija.

Revija Didakta 219

11,99 

Novakov roman “Zvezde bodo ugasnile, če povem jim svojo zgodbo” je presunljivo in aktualno branje za mladino in odrasle. Skozi prvoosebno izpoved mladega Haruna plast za plastjo odstira univerzalno pripoved o upanju in trpljenju begunskih družin po svetu. Roman izpoveduje zgodbo družine Hallaj, ki je zaradi vojne in želje po varnejšem ter človeka vrednem življenju prisiljena zapustiti svoj edini dom, ki ga je kdaj koli poznala, in se podati v neznano.

3 za 2

Zvezde bodo ugasnile, če povem jim svojo zgodbo

14,99 

Knjiga o odnosih, samospoštovanju otrok, družinskem in šolskem okolju.

Zrcalo odraščanja

27,90 

30 najpomembnejših teorij za mlade genije, pojasnjenih v pol minute.

Znanost v 30 sekundah

16,90 

O ljubezni, vzgoji in igri z vašim otrokom. Strastno, a objektivno napisan prvi vzgojni priročnik, ki ne pripoveduje o tem, kakšna je najboljša vzgoja, ampak to utemeljuje z znanstvenimi dejstvi.

Znanost o vzgoji (2. dopolnjena izdaja)

34,99