Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Didakta-Zlata-Hruška

Nezvestoba

Nezvestoba: kako jo razumeti, se soočiti z njo in premagati njene posledice.

Didakta dostava
RazprodanoZaloga je pošla

29,90 

Ni na zalogi

Število strani:
Vezava:
Založba:

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Opis

Priročnik Nezvestoba je prvo delo v Sloveniji, ki celostno obravnava pojav nezvestobe in tudi teme, ki so neposredno povezane z njo, na primer ljubosumje in laganje.

Avtorica v globino razišče, kaj nezvestoba sploh je, zakaj do nje pride, kako se lahko z njo spoprimemo in tudi, kako lahko na učinkovit način preprečimo, da bi ogrozila našo partnersko zvezo. Podrobno se ukvarja tudi s tako imenovano novo vrsto nezvestobe, ki se pojavlja na delovnih mestih in na spletu. Razloži različne tipe nezvestobe, okoliščine, v katerih se določen tip pojavi, in kar je najpomembnejše, kako se s posameznim tipom nezvestobe spopasti in se ozdraviti posledic. Vsem trem prizadetim stranem ljubezenskega trikotnika je posvečena posebna pozornost, torej tako varajočemu partnerju, prevaranemu partnerju in tudi tretji osebi, ki se je znašla med njima. V knjigi vsak, ki se prepozna v kateri izmed teh vlog, lahko najde prepričljive nasvete in načine, kako poiskati izhod iz nastale situacije in nadaljevati normalno življenje z novim zaupanjem v partnerstvo – bodisi obnovljeno staro ali pa utemeljeno novo.

Knjigo lahko berete od začetka do konca in se v celoti seznanite s procesom nastajanja, razcveta in posledicami nezvestobe, poglavja pa so strukturirana tako, da lahko tudi takoj poiščete teme, ki vas najbolj zanimajo. Uporabljate jo lahko skupaj s partnerjem, lahko pa tudi sami, saj so posamezna poglavja posvečena tako individualnemu zdravljenju posledic nezvestobe kot tudi načinom, kako partnerja po aferi spet lahko najdeta skupno pot in svojo vezo celo poglobita.

Priročnik Nezvestoba je neprecenljivega pomena, ker obravnava pojav, ki je v današnji družbi hkrati odobravan in zavračan, je javni tabu, ki je iz leta v leto v porastu. S pomočjo tega priročnika bomo nezvestobo bolje razumeli, se jo naučili umestiti v širši družbeni kontekst in se predvsem z njo spopasti v zasebnem življenju.

Mag. Veronika Seles je psihoterapevtka in magistrica znanosti iz področja družinske in zakonske terapije in specializantka iz Objekt relacijske teorije in prakse na Mednarodnem Psihoterapevtskem Inštitutu (International Psychotherapy Institut) v Washingtonu D. C., ZDA. Trenutno na Univerzi v Ljubljani zaključuje tako doktorski študij iz družinske in zakonske terapije kot tudi doktorski študij na North Central University v Arizoni, ZDA, prav tako iz družinske in zakonske teorije in prakse. Je tudi polnopravna članica združenja terapevtov na Mednarodnem Psihoterapevtskem Inštitutu v Washingtonu D. C., ZDA. Veronika Seles je poročena, mati dveh otrok in živi v Celju, kjer tudi deluje njen Psihoterapevtski Inštitut – PTI, katerega je ustanovila leta 2006 in v katerem tudi sama dela kot psihoterapevtka.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Nezvestoba”

Poetično bralno popotovanje, ki odpira prostor za pogovor z otroki o vojni in migracijah.

Vrtiljak

22,99 

Slovenska pedagoška revija.

Revija Didakta 219

11,99 

Novakov roman “Zvezde bodo ugasnile, če povem jim svojo zgodbo” je presunljivo in aktualno branje za mladino in odrasle. Skozi prvoosebno izpoved mladega Haruna plast za plastjo odstira univerzalno pripoved o upanju in trpljenju begunskih družin po svetu. Roman izpoveduje zgodbo družine Hallaj, ki je zaradi vojne in želje po varnejšem ter človeka vrednem življenju prisiljena zapustiti svoj edini dom, ki ga je kdaj koli poznala, in se podati v neznano.

3 za 2

Zvezde bodo ugasnile, če povem jim svojo zgodbo

14,99 

Knjiga o odnosih, samospoštovanju otrok, družinskem in šolskem okolju.

Zrcalo odraščanja

27,90 

30 najpomembnejših teorij za mlade genije, pojasnjenih v pol minute.

Znanost v 30 sekundah

16,90 

O ljubezni, vzgoji in igri z vašim otrokom. Strastno, a objektivno napisan prvi vzgojni priročnik, ki ne pripoveduje o tem, kakšna je najboljša vzgoja, ampak to utemeljuje z znanstvenimi dejstvi.

Znanost o vzgoji (2. dopolnjena izdaja)

34,99