Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Didakta-Zlata-Hruška
Prelistaj nekaj prvih strani
3 za 2

Še vedno se ljubiva

Postavite partnerski odnos na prvo mesto.

Didakta dostava
Na zalogiDostavimo v 2 delovnih dneh.

19,99 

53 na zalogi

-
+
Število strani:
Vezava:
Založba:
Dimenzije (š x v):
15.3 x 23 cm

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Na voljo tudi v

Emka.siBiblos

Opis

Komaj na svet prijokajo otroci, pa že veliko staršev pozabi, kako biti srečen v dvoje. Izkušeni družinski terapevt Jesper Juul v tej knjigi staršem vliva pogum za obujanje dvojine in opisuje ključne točke dobrega partnerskega odnosa navkljub otrokom. Če starša svojemu ljubezenskemu odnosu namenita dovolj pozornosti, lažje in srečnejše zadiha vsa družina. Le tako namreč lahko vzpostavimo harmonično okolje, v katerem otroci odraščajo varno, ljubezen med staršema pa ostane živa.

Iz predgovora:

»Odslej bo vse drugače,svarijo izkušeni starši pare, ki si družino šele ustvarjajo. Prav imajo. Takoj po rojstvu se vse vrti le še okoli otrokovih potreb. Življenje v dvoje se spremeni v življenje v troje, v štiri … Žena postane mati, mož postane oče. Za vse, kar je bilo prej samo po sebi umevno, se komajda še najde čas. Par se preobrazi v družino. Kakšna pravzaprav je sodobna družina? To knjigo sem napisal, ker se starši v zadnjih desetih, petnajstih letih ne ukvarjajo zgolj z vzgojnimi pristopi, temveč se spoprijemajo tudi z novimi opredelitvami partnerske skupnosti. Trdno namreč zagovarjam stališče, da imajo starši pravico do srečne zveze. Negovanje medsebojnega odnosa je največ, kar lahko mati in oče naredita za otroke.

 

Vsebina

SPONTANO ALI ZAVESTNO PARTNERSTVO? (Dr. Albert Mrgole)

SREČNA DRUŽINA TEMELJI NA SREČNEM PARTNERSKEM ODNOSU

»Na pomoč, pri vzgoji stojiva na nasprotnih bregovih.«

»Služba, otroci in midva – vsega je preveč.«

Jesper Juul: Jeza je koristna

PREIZKUŠNJE KREPIJO

»Kakor da bi živela na različnih planetih – kako naj spet najdeva

skupno pot?«

»Partnerki in otrokom ne znam stati ob strani.«

Jesper Juul: Ko zabredejo starši, zabredejo tudi otroci

NELOČLJIVA SVA – KAKO INTUITIVNA VEZ OBLIKUJE PARTNERSKI

ODNOS

»Jaz sem se zbližala s sinom, moj mož pa s službo.«

Jesper Juul: Več kot le vez – ko se eden od staršev

z otrokom zbliža na prav poseben način

JE LOČITEV LAHKO PRAVA ODLOČITEV?

»Kot par sva bila uigrana ekipa, po rojstvu otrok pa se samo še

prepirava.«

Po ločitvi se ne prepirava več, a sva še vedno preobremenjena.

Ločitev in otrokova dobrobit

SKLEPNE MISLI

ZAHVALA

KNJIGE IN ČLANKI JESPERJA JUULA V SLOVENSKEM JEZIKU

O JESPERJU JUULU

FAMILYLAB

Cena e-knjige je 14,99 EUR.

»Starši so Jesperja Juula vzljubili, ker odpira poti iz vzgojnih pasti sodobnosti.«

Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung

»Ključno sporočilo Juulove knjige je pomoč pri zavedanju in razlikovanju partnerske in starševske vloge. V zadregah vsakdanjega družinskega življenja partnerji ob stiskah v starševski vlogi pozabijo na temeljno partnersko povezanost, ki je zagotovilo varnosti in delujočega družinskega vzdušja. Knjiga ob izbranih primerih zapletov pokaže pot dobrega upanja.«

dr. Albert Mrgole, družinski terapevt

juul

Jesper Juul (1948-2019) je bil danski predavatelj, družinski terapevt, edukator, supervizor in pisec. Bij je eden od pomembnih pobudnikov za pedagogiko prihodnosti. Juulova biografija je tako mnogostranska kot njegova pedagogika. S šestnajstimi leti je odšel na morje, delal kot kuhar in natakar, študiral verstva in evropsko zgodovino idej, postal oče in delal z mladostniki. Izobraževanje iz družinske terapije je nadaljeval na Nizozemskem in v ZDA pri Walterju Kemplerju. Leta 1979 je ustanovil sloviti Kemplerjev inštitut za Skandinavijo, ki ga je nato vodil vse do leta 2004. Razvil je samostojno obliko terapevtike in svetovanja: kratko, intenzivno terapevtsko obravnavo celotne družine in specifično svetovalno prakso, katere izhodišče so naravne socialne kompetence otroka ter enakovrednost otrok in odraslih. Zasnoval je tudi mednarodni projekt tako imenovanih družinskih laboratorijev, ki danes delujejo pod okriljem združenja Familylab Association že v več kot dvajsetih državah.

Familylab – družinski laboratorij

Familylab Slovenija je ustanovni član mednarodnegazdruženja Familylab Association, ki si prizadeva ohranjati in širiti vrednote in načela, kakor jih je predlagal snovalec ideje o t. i. družinskem laboratoriju, znani danski družinski terapevt Jesper Juul. Familylab Slovenija družinam ponuja

podporo, svetovanje in pomoč pri razvoju starševske kompetentnosti, strokovnim delavcem, ki delajo z otroki in/ ali družinami, pa prostor za strokovni in osebni razvoj s poudarkom na odnosni kompetenci. Familylab Slovenija na domačih tleh živi in se razvija že vse od leta 2008. Staršem po Sloveniji ponujamo seminarje in delavnice, ki obravnavajo najrazličnejše teme iz družinskega življenja. Namenjeni so vsem, ki želijo aktivno prispevati k razvoju družine in so pripravljeni prevzeti odgovornost za prijetno in spodbudno družinsko ozračje. Več >>

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Še vedno se ljubiva”

Dragi starši, preden se vam zmeša, vzemite v roke to knjigo. Avtorici največjega nemškega bloga za starše vas bosta naučili, kako v enem koraku umirite sebe in otroka. Osebne zgodbe in konkretni nasveti za težke primere so pravi balzam za dušo razdraženih staršev. (izid februar 2023). Najbolj zaželen otrok vseh časov me spravlja ob pamet

NOVO
Dimenzije (š x v):
15 x 23 cm

Najbolj zaželen otrok vseh časov me spravlja ob pamet

29,99 

Knjiga Življenje z drugačnim otrokom je namenjena širšemu družinskemu in prijateljskemu krogu družin z otrokom s posebnimi potrebami. Okolica pogosto ne ve kako ravnati v takšnih situacijah. Družini hočejo pomagati, vendar ne znajo pristopiti ali pa se preveč vmešavajo. Knjiga tudi želi vplivati na družbeno podobo, sprejemanje in razumevanje drugačnih od sebe.

Dimenzije (š x v):
15 x 22.8 cm

Življenje z drugačnim otrokom

29,99 

Zbirka dveh temeljnih vzgojnih priročnikov priznane avtorice Elizabeth Pantley je odlična literatura za mlade starše.

Dimenzije (š x v):
15 x 0.1 cm

Zbirka Elizabeth Pantley

23,90 

Zbirka priznanega danskega družinskega terapevta Jesperja Juula obsega tri knjige, ki obravnavajo sodobne pristope k vzgoji otrok in krepitvi odnosov.

Dimenzije (š x v):
15 x 0.1 cm

Zbirka Jesper Juul (3 knjige)

44,99 

V drugi knjigi zdravilnih zgodbic najdete štirinajst zgodbic, ki vam bodo v podporo in pomoč pri premagovanju najbolj pogostih težav predšolskega obdobja (izbirčnost pri hrani, deljenje igrač, strah pred zobozdravnikom, ljubosumje, nespoštljivost,…) in dve, ki spodbujata otrokov naravni razvoj do vstopa v šolo (spodbujanje samoiniciativnosti in vztrajnosti ter spodbujanje pozornosti).

Dimenzije (š x v):
21 x 26 cm

Zdravilne zgodbice (2. del) – zadnji izvodi

24,99