Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Didakta-Zlata-Hruška
Zdravilne zgodbice drugi del Knjiga o vzgoji

Zdravilne zgodbice (2. del) – zadnji izvodi

V drugi knjigi zdravilnih zgodbic najdete štirinajst zgodbic, ki vam bodo v podporo in pomoč pri premagovanju najbolj pogostih težav predšolskega obdobja (izbirčnost pri hrani, deljenje igrač, strah pred zobozdravnikom, ljubosumje, nespoštljivost,…) in dve, ki spodbujata otrokov naravni razvoj do vstopa v šolo (spodbujanje samoiniciativnosti in vztrajnosti ter spodbujanje pozornosti).

Didakta dostava
Na zalogiDostavimo v 2 delovnih dneh.

24,99 

6 na zalogi

-
+
Število strani:
Vezava:
Založba:
Dimenzije (š x v):
21 x 26 cm

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Na voljo tudi v

Emka.siBiblosAudibook

Opis

Pred vstopom v šolo otrok doživlja intenziven telesni, čustveni in psihosocialni razvoj. V tem obdobju osvaja socialno prilagodljivo vedenje, kar pomeni, da se mora naučiti sodelovati z drugimi, deliti igrače in primerno izkazovati svoja čustva. Zdravilne zgodbice jim na najnaravnejši način pomagajo premagati težave in ovire, s katerimi se srečujejo pred vstopom v šolo. Spisane so s skrbno izdelanimi jezikovnimi vzorci, ki krepijo pozitivna vedenja in pomagajo razreševati težave, junaki v zgodbicah pa so izbrani tako, da nagovarjajo otrokovo naraščajočo domišljijo.

Starši lahko ob skupnem branju z otroki preverijo zdravilnost posameznih zgodbic, obenem pa jim zgodbice nudijo priložnost za iskren in spoštljiv pogovor z otroki o določeni temi. Še posebno vrednost imajo zgodbice, ki se osredotočajo na podporo otrokovemu razvoju.

“POSKRBITE ZA SAMOSTOJNOST SVOJEGA OTROKA.”

Dr. Maša Vidmar, psihologinja

Zelo sem se razveselila drugega dela  Zdravilnih zgodbic, saj otroci odraščajo in se zato srečujejo z drugačnimi stiskami kot v jasličnem obdobju. Prebiramo jih tudi v vrtcu in z njihovo pomočjo spodbujamo pogovor o čustvih in stiskah.
Jana Fleišer, zasebni vrtec Dobra teta

Zdravilne zgodbice so z eno besedo – čudovite! … Vsekakor so postale in ostajajo reden repertoar naših večernih pravljic.
Nuška Drašček, pevka

Cena e-knjige je 14,99 EUR.

Cena najema zvočne knjige je od 5,99 EUR.

O AVTORICAH

mb%20in%20pju

Po uspešnici Zdravilne zgodbice 1. del sta Petra Julia Ujawe in Mia Bone spisali še drugi del, ki je namenjen predšolskim otrokom. Prva je študirala kulturologijo, ki ji je dala potrebno širino pri ustvarjanju pomembnih slovenskih revij, druga pa psihologijo, ki jo je dopolnila z magisterijem v Oxfordu.

Kot pri prvem skupnem ustvarjanju sta spet združili svoje izkušnje in znanje: Julia je prispevala poznavanje o pomembni tradicionalni vlogi pripovedk in mitov v življenju ljudi in izkušnje s področja strukture pripovedi, Mia pa razumevanje psihološkega razvoja malčkov in otrok ter kako izbira pravih jezikovnih vzorcev spodbuja predelovanje negativnih čustev. Zgodbice so nastajale ob skupnem razmišljanju in samostojnem pisanju: tudi tokrat je vsaka izmed avtoric spisala enako število zdravilnih zgodbic.

Tako je zdaj pred vami že drugi del Zdravilnih zgodbic za predšolske otroke v starosti od 4-6 let. Vsako razvojno obdobje namreč prinese svoje razvojne težave in izzive, prav tako pa se razvijajo verbalne sposobnosti otroka.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Zdravilne zgodbice (2. del) – zadnji izvodi”

Dragi starši, preden se vam zmeša, vzemite v roke to knjigo. Avtorici največjega nemškega bloga za starše vas bosta naučili, kako v enem koraku umirite sebe in otroka. Osebne zgodbe in konkretni nasveti za težke primere so pravi balzam za dušo razdraženih staršev. (izid februar 2023). Najbolj zaželen otrok vseh časov me spravlja ob pamet

NOVO
Dimenzije (š x v):
15 x 23 cm

Najbolj zaželen otrok vseh časov me spravlja ob pamet

29,99 

Knjiga Življenje z drugačnim otrokom je namenjena širšemu družinskemu in prijateljskemu krogu družin z otrokom s posebnimi potrebami. Okolica pogosto ne ve kako ravnati v takšnih situacijah. Družini hočejo pomagati, vendar ne znajo pristopiti ali pa se preveč vmešavajo. Knjiga tudi želi vplivati na družbeno podobo, sprejemanje in razumevanje drugačnih od sebe.

Dimenzije (š x v):
15 x 22.8 cm

Življenje z drugačnim otrokom

29,99 

Zbirka dveh temeljnih vzgojnih priročnikov priznane avtorice Elizabeth Pantley je odlična literatura za mlade starše.

Dimenzije (š x v):
15 x 0.1 cm

Zbirka Elizabeth Pantley

23,90 

Zbirka priznanega danskega družinskega terapevta Jesperja Juula obsega tri knjige, ki obravnavajo sodobne pristope k vzgoji otrok in krepitvi odnosov.

Dimenzije (š x v):
15 x 0.1 cm

Zbirka Jesper Juul (3 knjige)

44,99 

Knjiga Vzgoja v digitalni dobi podaja osupljive koristi kot tudi resne slabosti uporabe spletnih aplikacij, mobitelov, interneta, družbenih omrežij … v življenju današnjih otrok. Preplet znanstvenih dognanj in vsakdanjih praktičnih nasvetov vam bo pomagal spodbujati otrokov zdrav odnos do tehnologije – od rojstva do najstniških let.

Dimenzije (š x v):
15 x 22.5 cm

Vzgoja v digitalni dobi

24,99