slo | eng

Pozdravljeni! Člani knjižnega kluba kupujejo ceneje. Prijavite se!

Natisni to stran  Pošlji prijatelju

Nezvestoba

Veronika Seles

Nezvestoba: kako jo razumeti, se soočiti z njo in premagati njene posledice.

Cena: 29,90 EUR

-5% za člane knjižnega kluba

Ni na zalogi.

 

Št. strani: 320

Vezava: broširana

Format: 218 x 158 mm

Založba: Didakta

 
Opis knjige

Priročnik Nezvestoba je prvo delo v Sloveniji, ki celostno obravnava pojav nezvestobe in tudi teme, ki so neposredno povezane z njo, na primer ljubosumje in laganje.

Avtorica v globino razišče, kaj nezvestoba sploh je, zakaj do nje pride, kako se lahko z njo spoprimemo in tudi, kako lahko na učinkovit način preprečimo, da bi ogrozila našo partnersko zvezo. Podrobno se ukvarja tudi s tako imenovano novo vrsto nezvestobe, ki se pojavlja na delovnih mestih in na spletu. Razloži različne tipe nezvestobe, okoliščine, v katerih se določen tip pojavi, in kar je najpomembnejše, kako se s posameznim tipom nezvestobe spopasti in se ozdraviti posledic. Vsem trem prizadetim stranem ljubezenskega trikotnika je posvečena posebna pozornost, torej tako varajočemu partnerju, prevaranemu partnerju in tudi tretji osebi, ki se je znašla med njima. V knjigi vsak, ki se prepozna v kateri izmed teh vlog, lahko najde prepričljive nasvete in načine, kako poiskati izhod iz nastale situacije in nadaljevati normalno življenje z novim zaupanjem v partnerstvo - bodisi obnovljeno staro ali pa utemeljeno novo.

Knjigo lahko berete od začetka do konca in se v celoti seznanite s procesom nastajanja, razcveta in posledicami nezvestobe, poglavja pa so strukturirana tako, da lahko tudi takoj poiščete teme, ki vas najbolj zanimajo. Uporabljate jo lahko skupaj s partnerjem, lahko pa tudi sami, saj so posamezna poglavja posvečena tako individualnemu zdravljenju posledic nezvestobe kot tudi načinom, kako partnerja po aferi spet lahko najdeta skupno pot in svojo vezo celo poglobita.

Priročnik Nezvestoba je neprecenljivega pomena, ker obravnava pojav, ki je v današnji družbi hkrati odobravan in zavračan, je javni tabu, ki je iz leta v leto v porastu. S pomočjo tega priročnika bomo nezvestobo bolje razumeli, se jo naučili umestiti v širši družbeni kontekst in se predvsem z njo spopasti v zasebnem življenju.

Mag. Veronika Seles je psihoterapevtka in magistrica znanosti iz področja družinske in zakonske terapije in specializantka iz Objekt relacijske teorije in prakse na Mednarodnem Psihoterapevtskem Inštitutu (International Psychotherapy Institut) v Washingtonu D. C., ZDA. Trenutno na Univerzi v Ljubljani zaključuje tako doktorski študij iz družinske in zakonske terapije kot tudi doktorski študij na North Central University v Arizoni, ZDA, prav tako iz družinske in zakonske teorije in prakse. Je tudi polnopravna članica združenja terapevtov na Mednarodnem Psihoterapevtskem Inštitutu v Washingtonu D. C., ZDA. Veronika Seles je poročena, mati dveh otrok in živi v Celju, kjer tudi deluje njen Psihoterapevtski Inštitut - PTI, katerega je ustanovila leta 2006 in v katerem tudi sama dela kot psihoterapevtka.


 
Mnenja kupcev

1. | bralka | 6. 2. 2011

odlična knjiga z odlično, izredno lahko berljivo vsebino... ko začneš brati, te takoj povleče vase. prvo delo s področja odnosov, ki se resnično gladko bere, brez nepotrebnih strokovnih izrazov, ipd. samo praktična navodila.... Izjemno! priporočam prav vsem (tudi tistim ki še niso bili ljubosumni in/ali prevarani....)

2. | BRALKA | 22. 7. 2011

Dobra knjiga, res lahko berljiva. Pogrešam pa kako besedo več za tretjo osebo v trikotniku, predvsem na poti zdravljenja. Kot piše v knjigi, zakonca se lahko zdravita skupaj, izvenzakonski partner pa je pri tem sam...

3. | Bralka | 12. 7. 2012

Knjiga je plagijat! To je prevod dela "Not just friends". Seamota!

4. | Bralec | 27. 7. 2012

Odlicno dodelana in izpiljena knjiga. Sam ogromno prebiram zato vem, da pisatelji po vecini vzamejo za model knjigo po kateri pisejo in ki je v tujini ze uveljavljena in tako je naredila tudi Seleseva. Pomembno pa je, da pisatelji vsaj na koncu podajo vse avtorje od katerih so crpali vsebino. Seleseva je to nardila ze znotraj ( in na koncu v referencah) knjige mnogokrat, na dolocenih straneh celo z tocno stranjo kje lahko najdete to v drugi knjigi. Poleg tega pa je izvrstno izuzela oziroma izpustila mnogo teksta in dodala mnogo vidikov iz veliko razlicnih virov, ki pa jih tudi navede. Pomembno je tudi vedeti, da so knjige za populacijo ze v principu manj opramljene z referencami v tekstih, kot je to v znanstvenih npr. Magisterijih, diplomah, doktoratih, kjer mora biti vse sproti v tekstu. Ko berem ameriske knjige je v veliki vecini tako, da so reference zgolj zadaj. To pa nikakor niso plagijati! Plagijat je nekaj kjer sploh nikjer ne omenis od kod je tekst.Hvala Selesevi, da deli studije z nami....

5. | Bralka | 28. 7. 2012

Slovenski zavisti ni meja! Knjiga v Sloveniji pomaga mnogim, tako je tudi nama z možem!

6. | jana | 1. 8. 2012

Za knjigo nezvestoba sem slišala od sodelavk med odmorom za kavo. Toliko so govorile o vsebini omenjene knjige, da sem jo želela prebrati tudi sama. Zanimivo je predvsem to, da je moj partner prej vedel za knjigo kot jaz sama. Izposodila sem si jo v knjižnici in jo takoj prebrala. Tako je šokantna saj za mene, da jo nisem takoj vrnila. Prebirala sem in si izpisovala cele strani, in se spet vračala nazaj. Nato pa sem jo kupila. Skratka ugotovila sem, da avtorica piše o stvareh, katere sem doživljala v preteklosti... in me preganjajo zdaj v sedanjosti . Vendar sem vse nekje izgubila v svoji glavi. Zdaj se mi spomini odpirajo kot star fotografski album. Vse se spominjam in teh spominov se bojim. Knjigo najraje berem v popolni tišini v udobni postelji z veliko blazinami pod glavo in obveznim robcem za grenke solze, katere tečejo od jeze in jih sprožijo bolečine ob spoznanju, da nekdo ve kako je s tabo in to tudi napiše v njeni knjigi. Z dr. Selesovo mi je lažje in ne počutim se več tako same, tako zaribane in tako nemočne. Zato hvala dr. Selesovi za res Velik doprinos v obliki njenega strokovnega knjižnega izdelka.

7. | Angelina | 9. 3. 2015

Knjiga je dobra. Mož jo je prebral. Dvakrat me je varal po več let, vedno z drugo. Ali me je sploh imel rad, če je hodil 6 let k njej, zadnjič v dec. leta 2014.

8. | Irena | 12. 7. 2015

Angelina, ne, ni te imel rad. Jaz bi ga takoj zapustila.

9. | Taurus | 23. 10. 2016

Knjiga mi je potrdila moje mnenje, da so vzroki varanje lahko tudi samo pri enem partnerju. Če bi to knjigo prebral pred leti bi bil że dolgo ločen in ne bi żivel tega odtujenega življenja. Ta knjiga je najbolje, kar sem prebral v življenju. Spoznal sem tudi, da lahko zaupaš samo zelo redkim.

Oddaj mnenje »

Dodaj svoje mnenje

Vaše ime

Vpis mnenja o knjigi


Pridržujemo si pravico, da ne objavimo vašega mnenja, če se ne sklada z načeli naše spletne strani oz. s splošnimi načeli dostojnosti. Pri objavi mnenja se bo prikazalo tudi vaše ime in priimek.


 

« Kupci, ki so kupili to knjigo, so kupili tudi »

Na pomoč! Moj moški je fantek

Betty McLellan

Cena: 17,90 EUR
Akcijska cena:
2,99 EUR

dodaj v voziček »


 

Vse cene v spletni knjigarni že vsebujejo DDV.

Izdelava spletnih strani: boomerank
© 2006-2013 založba Didakta | Zaupnost podatkov | Pravno obvestilo | Piškotki
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se