Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Didakta-Zlata-Hruška

Osnove patologije

Avtor na zgoščen, vendar pregleden način seznani bralca z osnovami splošne patologije in izbranimi poglavji patologije dihal, obtočil, sklepov, kosti in maternice.

Didakta dostava
RazprodanoZaloga je pošla

29,90 

Ni na zalogi

Število strani:
Vezava:
Založba:

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Opis

Učbenik Osnove patologije avtorja Janeza Jančarja je pomembna pridobitev za študente Zdravstvene Fakultete Univerze v Ljubljani (zdravstvene nege, fizioterapije, radiologije, delovne terapije, ortopedske tehnike in babištva) ter drugih visokih zdravstvenih šol v Sloveniji. Avtor na zgoščen, vendar pregleden način seznani bralca z osnovami splošne patologije in izbranimi poglavji patologije dihal, obtočil, sklepov, kosti in maternice. Težišče učbenika je na razumevanju vzrokov in mehanizmov nastanka bolezni. Teoretične vsebine, ki jih predstavlja, osvetljuje avtor s primeri, predvsem iz klinične medicine.

Opozoriti velja na poglavje preiskav v klinični patologiji, ki jih morajo dobro poznati predvsem študenti zdravstvene nege in babištva, ki se bodo v svojem poklicu pogosto srečevali z dejavnostjo patologije. Opisane so tako rekoč vse moderne preiskovalne metode v patologiji, rutinske bolj natančno, specialne pa zgolj informativno. Z dobrim poznavanjem diagnostičnih možnosti, ki jih ponuja patologija v odkrivanju bolezni in njihovem zdravljenju, bo študent dejansko razumel pomen te nepogrešljive stroke v klinični medicini.

Na koncu učbenika je avtor zbral in uredil po abecednem redu številne strokovne izraze, ki se najpogosteje uporabljajo v klinično-patološki praksi. Tako bodo le-ti postali znani in domačni tudi zdravstvenim delavcem nezdravnikom, kar je za medsebojno razumevanje izjemnega pomena. Avtor na zgoščen, vendar pregleden način seznani bralca z osnovami splošne patologije in izbranimi poglavji patologije dihal, obtočil, sklepov, kosti in maternice.

Janez Jančar, dr. med. se je rodil 14. 07. 1945 v Ljubljani. Po končani gimnaziji se je vpisal na Medicinsko fakulteto Univerze v Ljubljani in jo zaključil leta 1972. Po enoletnem zdravniškem stažu

je specializiral patologijo na Inštitutu za patologijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani in leta 1978 opravil specialistični izpit. Leta 1974 je bil izvoljen na Katedri za patologijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani v naziv asistenta. Kot soavtor je sodeloval pri izdaji Navodil za vaje študentom medicine in stomatologije. Leta 1979 se je zaposlil kot specialist na Oddelku za patologijo Onkološkega inštituta, od leta 1984 v nazivu specialist – konzultant. Iz hematopatologije se je izpopolnjeval na Inštitutu za patologijo Christian-Albrechtove Univerze v Kielu (ZR Nemčija), na Madžarskem, v Veliki Britaniji in Švici. Je član domačih strokovnih društev/združenj in Evropskega združenja za hematopatologijo, v letih 1996 do 2000 tudi član njegovega Izvršilnega odbora. Leta 2002 je za prispevek k razvoju patologije v Sloveniji prejel Priznanje profesorja Hribarja. Od leta 1989 predava predmet Osnove patologije na Visoki šoli za zdravstvo (današnji Zdravstveni fakulteti) Univerze v Ljubljani.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Osnove patologije”

Poetično bralno popotovanje, ki odpira prostor za pogovor z otroki o vojni in migracijah.

Vrtiljak

22,99 

Slovenska pedagoška revija.

Revija Didakta 219

11,99 

Novakov roman “Zvezde bodo ugasnile, če povem jim svojo zgodbo” je presunljivo in aktualno branje za mladino in odrasle. Skozi prvoosebno izpoved mladega Haruna plast za plastjo odstira univerzalno pripoved o upanju in trpljenju begunskih družin po svetu. Roman izpoveduje zgodbo družine Hallaj, ki je zaradi vojne in želje po varnejšem ter človeka vrednem življenju prisiljena zapustiti svoj edini dom, ki ga je kdaj koli poznala, in se podati v neznano.

3 za 2

Zvezde bodo ugasnile, če povem jim svojo zgodbo

14,99 

Knjiga o odnosih, samospoštovanju otrok, družinskem in šolskem okolju.

Zrcalo odraščanja

27,90 

30 najpomembnejših teorij za mlade genije, pojasnjenih v pol minute.

Znanost v 30 sekundah

16,90 

O ljubezni, vzgoji in igri z vašim otrokom. Strastno, a objektivno napisan prvi vzgojni priročnik, ki ne pripoveduje o tem, kakšna je najboljša vzgoja, ampak to utemeljuje z znanstvenimi dejstvi.

Znanost o vzgoji (2. dopolnjena izdaja)

34,99