Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Didakta-Zlata-Hruška
Osnove patologije Janez Jančar

Osnove patologije

Avtor na zgoščen, vendar pregleden način seznani bralca z osnovami splošne patologije in izbranimi poglavji patologije dihal, obtočil, sklepov, kosti in maternice.

Didakta dostava
RazprodanoZaloga je pošla

29,90 

Ni na zalogi

Število strani:
Vezava:
Založba:
Dimenzije (š x v):
16.5 x 23.5 cm

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Opis

Učbenik Osnove patologije avtorja Janeza Jančarja je pomembna pridobitev za študente Zdravstvene Fakultete Univerze v Ljubljani (zdravstvene nege, fizioterapije, radiologije, delovne terapije, ortopedske tehnike in babištva) ter drugih visokih zdravstvenih šol v Sloveniji. Avtor na zgoščen, vendar pregleden način seznani bralca z osnovami splošne patologije in izbranimi poglavji patologije dihal, obtočil, sklepov, kosti in maternice. Težišče učbenika je na razumevanju vzrokov in mehanizmov nastanka bolezni. Teoretične vsebine, ki jih predstavlja, osvetljuje avtor s primeri, predvsem iz klinične medicine.

Opozoriti velja na poglavje preiskav v klinični patologiji, ki jih morajo dobro poznati predvsem študenti zdravstvene nege in babištva, ki se bodo v svojem poklicu pogosto srečevali z dejavnostjo patologije. Opisane so tako rekoč vse moderne preiskovalne metode v patologiji, rutinske bolj natančno, specialne pa zgolj informativno. Z dobrim poznavanjem diagnostičnih možnosti, ki jih ponuja patologija v odkrivanju bolezni in njihovem zdravljenju, bo študent dejansko razumel pomen te nepogrešljive stroke v klinični medicini.

Na koncu učbenika je avtor zbral in uredil po abecednem redu številne strokovne izraze, ki se najpogosteje uporabljajo v klinično-patološki praksi. Tako bodo le-ti postali znani in domačni tudi zdravstvenim delavcem nezdravnikom, kar je za medsebojno razumevanje izjemnega pomena. Avtor na zgoščen, vendar pregleden način seznani bralca z osnovami splošne patologije in izbranimi poglavji patologije dihal, obtočil, sklepov, kosti in maternice.

Janez Jančar, dr. med. se je rodil 14. 07. 1945 v Ljubljani. Po končani gimnaziji se je vpisal na Medicinsko fakulteto Univerze v Ljubljani in jo zaključil leta 1972. Po enoletnem zdravniškem stažu

je specializiral patologijo na Inštitutu za patologijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani in leta 1978 opravil specialistični izpit. Leta 1974 je bil izvoljen na Katedri za patologijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani v naziv asistenta. Kot soavtor je sodeloval pri izdaji Navodil za vaje študentom medicine in stomatologije. Leta 1979 se je zaposlil kot specialist na Oddelku za patologijo Onkološkega inštituta, od leta 1984 v nazivu specialist – konzultant. Iz hematopatologije se je izpopolnjeval na Inštitutu za patologijo Christian-Albrechtove Univerze v Kielu (ZR Nemčija), na Madžarskem, v Veliki Britaniji in Švici. Je član domačih strokovnih društev/združenj in Evropskega združenja za hematopatologijo, v letih 1996 do 2000 tudi član njegovega Izvršilnega odbora. Leta 2002 je za prispevek k razvoju patologije v Sloveniji prejel Priznanje profesorja Hribarja. Od leta 1989 predava predmet Osnove patologije na Visoki šoli za zdravstvo (današnji Zdravstveni fakulteti) Univerze v Ljubljani.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Osnove patologije”

ADHD v življenju in šoli. Priročnik Skrita moč ADHD je poln pozitivno naravnanih napotkov in dejstev, ki razbijajo razširjene mite o ADHD. Celostno, poglobljeno in strokovno podkovano potovanje skozi življenje z ADHD. Skrita moč ADHD

NOVO

39,99 

Pomoč otrokom z avtizmom pri učenju: načini obravnave za strokovnjake in starše. Namen knjige je pomagati učiteljem, terapevtom in staršem, ki so vključeni v obravnavo otrok z avtizmom. Gre za obsežno in temeljno delo na področju obravnave otrok z avtizmom, ki opisuje kako se otroci z različnimi oblikami avtizma učijo in kako jih te treba poučevati, da bi se laže samostojno učili.

Pomoč otrokom z avtizmom pri učenju

49,99 

Priročnik Vsak dan znova na sistematičen način prikaže vse, kar ste si želeli in bi morali vedeti o demenci, življenju z demenco in njeni preventivi.

3 za 2
Dimenzije (š x v):
16.5 x 23.5 cm

Vsak dan znova: knjiga o demenci

14,99 

Spoznanja o intiligentnosti.

Dimenzije (š x v):
17 x 24.0 cm

Pojmovanje inteligentnosti

14,99 

Oploditev z biomedicinsko pomočjo: Teoretični in slikovni prikaz nastanka gamet, zgradbe gamet in tehnik oploditve z biomedicinsko pomočjo.

Dimenzije (š x v):
24.6 x 30.8 cm

Od nastanka gamet do rojstva

74,90