Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Didakta-Zlata-Hruška
Izštekani najstniki Knjiga o vzgoji Starši tukaj in zdaj

IZŠTEKANI NAJSTNIKI / Starši – tukaj in zdaj

Knjiga govori o izštekanih – izklopljenih iz odnosa – najstnikih. To so najstniki, ki so predani uporništvu, ob tem pa čutijo veliko stisko v svojem notranjem hrepenenju, da bi bili povezani. Morda se sliši neverjetno, a najstniki potrebujejo starše. Starše, ki ostajajo v stiku, ki dovolijo samostojnost, ki prenesejo napake.

Didakta dostava
RazprodanoZaloga je pošla

35,00 

Ni na zalogi

Število strani:
Vezava:
Založba:
Dimenzije (š x v):
20 x 25 cm

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Opis

Najstniki potrebujejo odrasle starše – STARŠE, KI ŠTEKAJO. Ob tem bi rada poudarila, da smo velikokrat izštekani tudi starši. STARŠI, KI ŠTEKAJO – so preprosto starši, ki se trudijo ali ki znajo najstnika ‘prištekati’ nazaj v odnos ali še bolje, ki znajo sebe ‘prištekati’ v razumevanje najstnika.

Celotna knjiga govori o stiku, povezanosti in sodelovanju. Tak naslov označuje vse te vrednote.

Podnaslov STARŠI – TUKAJ IN ZDAJ, vam želi sporočiti, da skoraj vsak otrok, ko postane najstnik, s svojim vedenjem, besedami in dejanji sporoča, da nas ima dovolj, da smo bedni in da se bo odselil prvi hip, ko se bo lahko. Vendar je resnica drugačna. Najstnik nas potrebuje, zelo potrebuje, vendar ne več na isti način, kot takrat, ko je bil majhen. Potrebuje nas, da mu zaupamo, da ga tiho spremljamo, da mu dovolimo raziskovati, delati napake, da spremljamo njegove prve ljubezni …

V tem obdobju smo tihi čuvaji naših otrok. Vedno smo tam, kjer on pričakuje, čvrsti, neomajni in zanesljivi. Najstnik potrebuje starše, ki so odrasli in čustveno stabilni. To je knjiga, ki nas, starše, uči pogledati navznoter in ne navzven. To pomeni, da nehamo gledati, kakšen je ali ni naš otrok, ampak pogledamo, na kaj se odziva ali ne odziva, ko mi kot starši delamo oz. govorimo. Torej, najstnik, ki nas noče in nas zavrača, nas v resnici zelo potrebuje.

STARŠI – TUKAJ IN ZDAJ sporoča, da smo vedno na voljo, da se znamo osredotočiti, držati bistvo v zavedanju, podpirati, spodbujati in učiti.

Pri svojem delu s starši odraščajočih otrok prepoznavava stiske, ki so  povezane z vprašanji praktičnega ravnanja. Starši berejo vse mogoče vzgojne knjige in forume, vendar v konkretnih situacijah nimajo pravih navdihov za učinkovito ravnanje.

Leonida in Albert Mrgole

O avtorjih:

Albert in Leonida sta starša štirih otrok (Izak 24, Medeja 22, Ilona 19, Ezav 17) in poročena 28 let.

Tudi v svojem poklicnem svetu se ukvarjata z odnosi v družinah, s partnerskimi odnosi in odnosi v poslovnem svetu. Raziskovanje dinamike odnosov je njun izziv in velika motivacija v življenju.

Kako sprejemati različnost in v tem ostati povezan? To je tako staro vprašanje, kot kako ostati mlad. Prav zaradi osebne izkušnje verjameta, da to veščino lahko osvojimo z učenjem in raziskovanjem samega sebe.

Dr. Albert Mrgole

Albert je psiholog, doktoriral je iz sociologije kulture in opravil specializacijo sistemskega družinskega terapevta na medicinski fakulteti, Imago terapevta, zdaj je v procesu zaključevanja Emotionally Focused Therapy. V praksi deluje že preko 20 let. Skupaj z ženo delujeta v praksi 15 let.

Albert je avtor strokovnega dela knjige in soavtor zgodb.

Leonida Mrgole

Leonida je refleksoterapevtka, Imago edukator in facilitator ter v procesu izobraževanjaEmotionally Focused Therapy. V praksi deluje 18 let, skupaj z možem 15 let. Knjiga je nastala iz lastnih izkušenj z individualnega dela z družinami, ter z izkušenj na delavnicah Uspešna komunikacija z najstniki, ki jih vodita že več kot 5 let. Leonida je avtorica zgodb in soavtorica strokovnega dela.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “IZŠTEKANI NAJSTNIKI / Starši – tukaj in zdaj”

O duševnem zdravju otrok je treba pisati, govoriti, brati in si ga prizadevati ohranjati, ker je duševno zdravje današnjih otrok ključni temelj duševnega in siceršnjega zdravja otrok jutrišnje skupnosti (dr. Kristijan Musek – Lešnik).

NOVO
Dimenzije (š x v):
16.5 x 23.5 cm

Pomoč otrokom in mladostnikom v duševnih stiskah

49,99 

ADHD v življenju in šoli. Priročnik Skrita moč ADHD je poln pozitivno naravnanih napotkov in dejstev, ki razbijajo razširjene mite o ADHD. Celostno, poglobljeno in strokovno podkovano potovanje skozi življenje z ADHD. Skrita moč ADHD

NOVO

39,99 

Pomoč otrokom z avtizmom pri učenju: načini obravnave za strokovnjake in starše. Namen knjige je pomagati učiteljem, terapevtom in staršem, ki so vključeni v obravnavo otrok z avtizmom. Gre za obsežno in temeljno delo na področju obravnave otrok z avtizmom, ki opisuje kako se otroci z različnimi oblikami avtizma učijo in kako jih te treba poučevati, da bi se laže samostojno učili.

Pomoč otrokom z avtizmom pri učenju

49,99 

Zanimiv in berljiv priročnik za vodje na področju šolstva.

Dimenzije (š x v):
15.8 x 23.5 cm

Vplivi na vodenje in delovno zadovoljstvo zaposlenih v šoli

19,00 

Knjiga na razumljiv način ponudi teoretični vpogled v vzroke motečega vedenja, potem pa s praktičnimi primeri in brez olepševanja ponudi možnosti uravnavanja le-tega.

Dimenzije (š x v):
15 x 23 cm

Vija vaja ven: o motečem vedenju v šoli

24,99