Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Didakta-Zlata-Hruška
3 za 2

Atomska bomba

O zgodovini, razvoju, tehnologiji in ljudeh, ki so naredili prvo atomsko bombo, ter o posledicah za človeštvo.

Didakta dostava
Na zalogiDostavimo v 2 delovnih dneh.

39,90 

2 na zalogi

-
+
Število strani:
Vezava:
Založba:

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Opis

"Dragi poznejši svet! Če ne boš boljši, pametnejši in pravičnejši, kot smo (bili) mi, naj te vzame hudič! To pobožno željo izraža z vsem spoštovanjem vaš (bivši) podpisani. – Albert Einstein"

Knjiga dr. Petra Stariča je pregleden prikaz zgodovine atomske bombe, njena velika kvaliteta pa je predvsem poljudno in privlačno pisanje in odkrito navdušenje avtorja pri razkrivanju za marsikoga odmaknjenih skrivnosti tehnike. Knjiga je razširjena in poglobljena izdaja knjižice Izdelava prvih atomskih bomb, ki je izšla ob petdesetletnici bombardiranja Hirošime. Od tedaj je dr. Starič knjigo dopolnjeval in nadgrajeval z novimi podatki, njeno presežno vrednost pa tvori bogat fotografski in slikovni material, ki ga je avtor pridobil pri številnih tujih vojnih institucijah in podjetjih.

Dr. Peter Starič se je rodil 2. septembra 1924 v Ljubljani, kjer je opravil tudi vse študije. Zaradi posledic na zdravju, ki mu jih je pustila italijanska internacija, je študij elektronike zaključil šele leta 1961, leta 1991 pa je opravil tudi doktorat. Še kot študent je od leta 1951 delal na Oddelku za fiziko Medicinske fakultete v Ljubljani, prvič pa se je zaposlil leta 1956 v Iskri, kjer je delal na razvoju osciloskopov. V letih 1967-1970 je delal pri podjetju Tektronix, Inc. v Beavertonu v Oregonu v ZDA. Po vrnitvi se je spet zaposlil v Iskri, kjer je razvijal pH-metre in je s tega področja dobil tudi (svoj drugi) patent; leta 1975 je delal pri Iskri TV Pržan, leta 1981 pa se je zaposlil na Institutu »Jožef Stefan«, kjer je razvil elektroniko za dva masna spektrometra in za merilnik kisika. Od leta 1989 je bil zaposlen na Elektroinštitutu Milan Vidmar in doktoriral na Univerzi v Ljubljani s področja širokopasovnih ojačevalnikov. Leta 1994 se je upokojil, nato je še dve leti delal kot svetovalec inštituta. Pozneje je skupaj s kolegom Erikom Marganom napisal knjigo »Wideband Amplifiers«, ki jo je leta 2006 objavilo nemško založniško podjetje Springer. Knjiga je že po enem letu pošla in je že ponatisnjena.

Iz recenzije:

Peter Starič nas v tej zanimivi, tudi laiku dostopni, za zahtevnega bralca pa intrigantni in bogato ilustrirani knjigi popelje po zgodovini, razvoju, tehnologiji in ljudeh, ki so naredili atomsko bombo, vključno s posledicami, ki jih je imela ta za človeštvo. Ena boljših pravih slovenskih poljudnoznanstvenih knjig zadnjih let.

Samo Rugelj

dr. Peter Starič na predstavitvi knjige

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Atomska bomba”

Poetično bralno popotovanje, ki odpira prostor za pogovor z otroki o vojni in migracijah.

Vrtiljak

22,99 

Slovenska pedagoška revija.

Revija Didakta 219

11,99 

Novakov roman “Zvezde bodo ugasnile, če povem jim svojo zgodbo” je presunljivo in aktualno branje za mladino in odrasle. Skozi prvoosebno izpoved mladega Haruna plast za plastjo odstira univerzalno pripoved o upanju in trpljenju begunskih družin po svetu. Roman izpoveduje zgodbo družine Hallaj, ki je zaradi vojne in želje po varnejšem ter človeka vrednem življenju prisiljena zapustiti svoj edini dom, ki ga je kdaj koli poznala, in se podati v neznano.

3 za 2

Zvezde bodo ugasnile, če povem jim svojo zgodbo

14,99 

Knjiga o odnosih, samospoštovanju otrok, družinskem in šolskem okolju.

Zrcalo odraščanja

27,90 

30 najpomembnejših teorij za mlade genije, pojasnjenih v pol minute.

Znanost v 30 sekundah

16,90 

O ljubezni, vzgoji in igri z vašim otrokom. Strastno, a objektivno napisan prvi vzgojni priročnik, ki ne pripoveduje o tem, kakšna je najboljša vzgoja, ampak to utemeljuje z znanstvenimi dejstvi.

Znanost o vzgoji (2. dopolnjena izdaja)

34,99