slo | eng

Pozdravljeni! Člani knjižnega kluba kupujejo ceneje. Prijavite se!

Natisni to stran  Pošlji prijatelju

Atomska bomba

dr. Peter Starič

O zgodovini, razvoju, tehnologiji in ljudeh, ki so naredili prvo atomsko bombo, ter o posledicah za človeštvo.

Cena: 39,90 EUR

-5% za člane knjižnega kluba

Na zalogi.
Dostavimo v 2 delovnih dneh.

3 za 2

Pri nakupu treh knjig s to oznako,
vam najcenejšo podarimo.

 

Št. strani: 448

Vezava: trda

Format: 238 x 160 mm

Založba: Didakta

Zadnji izvodi - knjiga je lahko rahlo poškodovana.

 
Opis knjige

"Dragi poznejši svet! Če ne boš boljši, pametnejši in pravičnejši, kot smo (bili) mi, naj te vzame hudič! To pobožno željo izraža z vsem spoštovanjem vaš (bivši) podpisani. - Albert Einstein"

Knjiga dr. Petra Stariča je pregleden prikaz zgodovine atomske bombe, njena velika kvaliteta pa je predvsem poljudno in privlačno pisanje in odkrito navdušenje avtorja pri razkrivanju za marsikoga odmaknjenih skrivnosti tehnike. Knjiga je razširjena in poglobljena izdaja knjižice Izdelava prvih atomskih bomb, ki je izšla ob petdesetletnici bombardiranja Hirošime. Od tedaj je dr. Starič knjigo dopolnjeval in nadgrajeval z novimi podatki, njeno presežno vrednost pa tvori bogat fotografski in slikovni material, ki ga je avtor pridobil pri številnih tujih vojnih institucijah in podjetjih.

Dr. Peter Starič se je rodil 2. septembra 1924 v Ljubljani, kjer je opravil tudi vse študije. Zaradi posledic na zdravju, ki mu jih je pustila italijanska internacija, je študij elektronike zaključil šele leta 1961, leta 1991 pa je opravil tudi doktorat. Še kot študent je od leta 1951 delal na Oddelku za fiziko Medicinske fakultete v Ljubljani, prvič pa se je zaposlil leta 1956 v Iskri, kjer je delal na razvoju osciloskopov. V letih 1967-1970 je delal pri podjetju Tektronix, Inc. v Beavertonu v Oregonu v ZDA. Po vrnitvi se je spet zaposlil v Iskri, kjer je razvijal pH-metre in je s tega področja dobil tudi (svoj drugi) patent; leta 1975 je delal pri Iskri TV Pržan, leta 1981 pa se je zaposlil na Institutu »Jožef Stefan«, kjer je razvil elektroniko za dva masna spektrometra in za merilnik kisika. Od leta 1989 je bil zaposlen na Elektroinštitutu Milan Vidmar in doktoriral na Univerzi v Ljubljani s področja širokopasovnih ojačevalnikov. Leta 1994 se je upokojil, nato je še dve leti delal kot svetovalec inštituta. Pozneje je skupaj s kolegom Erikom Marganom napisal knjigo »Wideband Amplifiers«, ki jo je leta 2006 objavilo nemško založniško podjetje Springer. Knjiga je že po enem letu pošla in je že ponatisnjena.

Iz recenzije:
Peter Starič nas v tej zanimivi, tudi laiku dostopni, za zahtevnega bralca pa intrigantni in bogato ilustrirani knjigi popelje po zgodovini, razvoju, tehnologiji in ljudeh, ki so naredili atomsko bombo, vključno s posledicami, ki jih je imela ta za človeštvo. Ena boljših pravih slovenskih poljudnoznanstvenih knjig zadnjih let.
Samo Rugelj

dr. Peter Starič na predstavitvi knjige
 


 
Mnenja kupcev

1. | urska strle | 30. 10. 2012

odlicno branje - tudi za tehnoloske in naravoslovne laike, kot sem sama.. dr. staric je napravil vse, da bi bil bralcu berljiv in hkrati zanimiv.. od osnov kemije do humanisticnih in humanitarnih sporocil.. od svetovne politike do biografij raziskovalcev (in raziskovalk!).. poucno in zanimivo slikovno in tabelarno gradivo.. absolutno priporocam!

Oddaj mnenje »

Dodaj svoje mnenje

Vaše ime

Vpis mnenja o knjigi


Pridržujemo si pravico, da ne objavimo vašega mnenja, če se ne sklada z načeli naše spletne strani oz. s splošnimi načeli dostojnosti. Pri objavi mnenja se bo prikazalo tudi vaše ime in priimek.


 

« Kupci, ki so kupili to knjigo, so kupili tudi »

 

Propad imperija

Jegor Gajdar

Cena: 34,99 EUR
Akcijska cena:
4,99 EUR

dodaj v voziček »

Enciklopediji ZAKAJ?

Komplet enciklopedij

Cena: 49,98 EUR
Akcijska cena:
35,00 EUR

dodaj v voziček »


 

Otroški atlas sveta

Chez Picthall in Dominic Zwemmer

Cena: 19,99 EUR
Akcijska cena:
9,99 EUR

dodaj v voziček »

Dejavnosti za deževen dan

Množica 10-minutnih umetniških projektov

Cena: 19,99 EUR

-5% za člane knjižnega kluba


 

Albin Belar. Pozabljen slovenski naravoslovec

Renato Vidrih, Jože Mihelič

Cena: 19,99 EUR
Akcijska cena:
3,99 EUR

dodaj v voziček »


 

Vse cene v spletni knjigarni že vsebujejo DDV.

Izdelava spletnih strani: boomerank
© 2006-2013 založba Didakta | Zaupnost podatkov | Pravno obvestilo | Piškotki
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se