slo | eng

Pozdravljeni! Člani knjižnega kluba kupujejo ceneje. Prijavite se!

Natisni to stran  Pošlji prijatelju

Osnove patologije

Janez Jančar

Avtor na zgoščen, vendar pregleden način seznani bralca z osnovami splošne patologije in izbranimi poglavji patologije dihal, obtočil, sklepov, kosti in maternice.

Cena: 29,90 EUR

-5% za člane knjižnega kluba

Ni na zalogi.

 

Št. strani: 227

Vezava: broširana

Format: 235 x 165 mm

Založba: Didakta

 
Opis knjige

Učbenik Osnove patologije avtorja Janeza Jančarja je pomembna pridobitev za študente Zdravstvene Fakultete Univerze v Ljubljani (zdravstvene nege, fizioterapije, radiologije, delovne terapije, ortopedske tehnike in babištva) ter drugih visokih zdravstvenih šol v Sloveniji. Avtor na zgoščen, vendar pregleden način seznani bralca z osnovami splošne patologije in izbranimi poglavji patologije dihal, obtočil, sklepov, kosti in maternice. Težišče učbenika je na razumevanju vzrokov in mehanizmov nastanka bolezni. Teoretične vsebine, ki jih predstavlja, osvetljuje avtor s primeri, predvsem iz klinične medicine.

Opozoriti velja na poglavje preiskav v klinični patologiji, ki jih morajo dobro poznati predvsem študenti zdravstvene nege in babištva, ki se bodo v svojem poklicu pogosto srečevali z dejavnostjo patologije. Opisane so tako rekoč vse moderne preiskovalne metode v patologiji, rutinske bolj natančno, specialne pa zgolj informativno. Z dobrim poznavanjem diagnostičnih možnosti, ki jih ponuja patologija v odkrivanju bolezni in njihovem zdravljenju, bo študent dejansko razumel pomen te nepogrešljive stroke v klinični medicini.

Na koncu učbenika je avtor zbral in uredil po abecednem redu številne strokovne izraze, ki se najpogosteje uporabljajo v klinično-patološki praksi. Tako bodo le-ti postali znani in domačni tudi zdravstvenim delavcem nezdravnikom, kar je za medsebojno razumevanje izjemnega pomena. Avtor na zgoščen, vendar pregleden način seznani bralca z osnovami splošne patologije in izbranimi poglavji patologije dihal, obtočil, sklepov, kosti in maternice.

Janez Jančar, dr. med. se je rodil 14. 07. 1945 v Ljubljani. Po končani gimnaziji se je vpisal na Medicinsko fakulteto Univerze v Ljubljani in jo zaključil leta 1972. Po enoletnem zdravniškem stažu
je specializiral patologijo na Inštitutu za patologijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani in leta 1978 opravil specialistični izpit. Leta 1974 je bil izvoljen na Katedri za patologijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani v naziv asistenta. Kot soavtor je sodeloval pri izdaji Navodil za vaje študentom medicine in stomatologije. Leta 1979 se je zaposlil kot specialist na Oddelku za patologijo Onkološkega inštituta, od leta 1984 v nazivu specialist - konzultant. Iz hematopatologije se je izpopolnjeval na Inštitutu za patologijo Christian-Albrechtove Univerze v Kielu (ZR Nemčija), na Madžarskem, v Veliki Britaniji in Švici. Je član domačih strokovnih društev/združenj in Evropskega združenja za hematopatologijo, v letih 1996 do 2000 tudi član njegovega Izvršilnega odbora. Leta 2002 je za prispevek k razvoju patologije v Sloveniji prejel Priznanje profesorja Hribarja. Od leta 1989 predava predmet Osnove patologije na Visoki šoli za zdravstvo (današnji Zdravstveni fakulteti) Univerze v Ljubljani. 


 
Mnenja kupcev

Ta knjiga zaenkrat še nima mnenj. Prispevajte ga vi!

Oddaj mnenje »

Dodaj svoje mnenje

Vaše ime

Vpis mnenja o knjigi


Pridržujemo si pravico, da ne objavimo vašega mnenja, če se ne sklada z načeli naše spletne strani oz. s splošnimi načeli dostojnosti. Pri objavi mnenja se bo prikazalo tudi vaše ime in priimek.


 

« Kupci, ki so kupili to knjigo, so kupili tudi »

 

Od nastanka gamet do rojstva

Irma Virant Klun, Helena Meden Vrtovec, Tomaž Tomaževič

Cena: 74,90 EUR

-5% za člane knjižnega kluba

dodaj v voziček »


 

Vse cene v spletni knjigarni že vsebujejo DDV.

Izdelava spletnih strani: boomerank
© 2006-2013 založba Didakta | Zaupnost podatkov | Pravno obvestilo | Piškotki
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se