Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Didakta-Zlata-Hruška
Prelistaj nekaj prvih strani
NOVO

Življenje slovenske meščanske rodbine

Razglednice pripovedujejo.
Življenje slovenske meščanske rodbine – razglednice rodbine LEGAT-KUŠEJ-NOVAK. Več kot 1000 razglednic, od najstarejše iz leta 1897 (27. 5. 1897 – poslana iz Benetk) pa vse do razglednic iz časa po drugi svetovni vojni.

Didakta dostava
Na zalogiDostavimo v 2 delovnih dneh.

55,00 

-
+
Število strani:
Vezava:
Založba:
Dimenzije (š x v):
22.5 x 28.5 cm

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Opis

Iz vsebine:

Po smrti zadnje predstavnice tretje generacije rodbine LEGAT-KUŠEJ-NOVAK, moje matere prof. Ksenije Novak Kušej, sem podedoval lep usnjen album razglednic, ki jih je zbirala že njena mama Ruža Kušej. To je skupaj več kot 1000 razglednic, od najstarejše iz leta 1897 (27. 5. 1897 – poslana iz Benetk) pa vse do razglednic iz časa po drugi svetovni vojni.

Vse razglednice so v slovenskem jeziku, pisane znanim članom rodbine, z originalnimi znamkami, nepoškodovane, vsebinsko bogate, predvsem s poudarkom na slovenstvu.

Zanimivi so tudi dopisovalci – gre za zelo znane slovenske akademike, politike, znanstvenike, glasbenike idr., kot so npr.  ljubljanski župan Ivan Hribar, koroška pesnica Milka Hartman, pravnik Rudolf Andrejka, narodni heroj Sergej Mašera in njegova sestra Vida Mašera Birovljev, slikar Zoran Mušič, Zlata Gašperšič – Ognjanovič, Dragiša Ognjanoviča, Vera Lacić, Dragico Bartolj (vdovo Vladimirja Bartola, avtorja Alamuta), Marjana Lipovšek…

dr. Mitja Novak

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Življenje slovenske meščanske rodbine”

Knjiga predstavlja zgodovino ugledne in pomembne slovenske plemiške rodbine, ki se je v sredini 17. stoletja iz Benetk preselila na Kranjsko, tu dobila plemiški naziv (1687 nižje plemstvo, 1770 oziroma 1771 baronski naslov) in katere predstavniki so bili od 17. pa vse do prve polovice 20. stoletja nosilci različnih pomembnih funkcij ne le na Kranjskem, temveč tudi na Štajerskem in drugod po habsburški monarhiji.

3 za 2
Dimenzije (š x v):
18 x 24 cm

Zgodovina rodbine Lazarini

39,99 

Pripoved razglednic o veterinarju Antonu Slivniku, o Čebularjevi družini in o času okoli leta 1900.

Dimenzije (š x v):
24 x 29.5 cm

Pozdravi od blizu in daleč

4,99 

Biografija dr. Petra Čeferina NESPODOBNI ODVETNIK izpod peresa Tadeja Goloba. V biografiji lahko sledimo njegovemu življenju, od srečnega otroštva v Ljubljani preko divjih študentskih let, nerodnih odvetniških začetkov, ustvarjanja družine do njegove uveljavitve v slovenskem odvetniškem prostoru. NESPODOBNI ODVETNIK Peter Čeferin

3 za 2
Dimenzije (š x v):
17 x 24 cm

NESPODOBNI ODVETNIK

35,00 

Kronogram je kratek, jedrnat zapis neke misli ali dogodka, ki ima poudarjene črke M,D,C,L,X,V, in I. Če te črke uporabimo/preberemo kot rimske številke in jih seštejemo, dobimo letnico, ki se nanaša na misel kronograma. V knjigi so zbrani kronogrami župnika Sebastijana Pogačarja, ki je deloval v osemnajstem stoletju.

Dimenzije (š x v):
21 x 29 cm

Kronogrami Sebastijana Pogačarja

34,90