DIDAKTA založništvo in izobraževanje d.o.o., Želežniška cesta 5, 4248 Lesce

Postopek nakupa

Nakupovanje v spletni knjigarni Didakta je zelo enostavno in prijetno ter tako primerno za vse uporabnike.

Pot do knjige

Raziskovanje po področjih

Knjige v spletni trgovini so razvrščene v področja in njim pripadajoča podpodročja, do katerih dostopate s pomočjo glavnega menija na levi. Nad glavnim menijem je navedenih sedem najbolj zanimivih kategorij (novosti, knjige v akciji, knjige v pripravi, 3 za 2 in 10 najbolj prodajanih knjig, zadnji izvodi in nagrajene knjige).

Do strani z opisom posamezne knjige dostopate s klikom na sliko knjige ali na naslov knjige.

Ne spreglejte tudi priporočenih knjig na naslovnici in v vsakem področju ter sorodnih knjig na strani z opisom posamezne knjige.

Iskalnik

Še hitrejši način dostopa do željene knjige je z uporabo iskalnika, ki se nahaja desno zgoraj. V iskalno polje vpišite ključno besedo (iz naslova, avtorja ali opisa knjige) in kliknite na gumb Išči. Med zadetki potem izberite knjigo ali stran, ki ste jo iskali.

Za še bolj usmerjeno iskanje uporabite napredni iskalnik, kjer lahko iščete samo po naslovu knjige, avtorju, opisu ali ceni oz. poljubni kombinaciji teh elementov.

Nakup knjige

Knjigo dodate v voziček s klikom na gumb Dodaj v voziček

Pregled vozička

Na strani Pregled vozička lahko urejate stanje v vašem vozičku (spreminjanje količin, odstranjevanje knjig iz vozička). Tu se vam tudi že izpiše vrednost popusta v primeru, da ste član knjižnega kluba (morate biti prijavljeni) ter morebitni stroški dostave. Ko ste zadovoljni z izborom kliknite na gumb Na blagajno, kjer boste v naslednjih treh korakih zaključili nakup. Ko daste izbrane knjige v voziček, lahko kadarkoli voziček zapustite in si naprej ogledujete druge knjige. Ko se boste vrnili v voziček, vas bodo izbrane knjige pričakale tam.  

Vnos podatkov

V prvem koraku boste vpisali vaše osebne podatke, naslov za dostavo (če želite, da knjige dostavimo na drug naslov) in način plačila. Če ste član knjižnega kluba Didakta, se osebni podatki že samodejno izpolnejo (morate biti prijavljeni).

Potrditev nakupa

Še enkrat preverite vaše naročilo in vpisane podatke. Če niso ustrezni jih lahko popravite.

V posebno polje lahko vpišete morebitne opombe, zahteve ali želje glede vašega naročila ali dostave.

S klikom na gumb Zaključi nakup se bo naročilo izvršilo.

Zaključek nakupa

Zadnji korak predstavlja povzetek opravljenega nakupa. Kopijo potrdila dobite tudi na vaš email. V primeru plačila s splošno položnico se vam izpišejo podatki, ki jih potrebujete za plačilo s splošno položnico in primer pravilno izpolnjene splošne položnice.