DIDAKTA založništvo in izobraževanje d.o.o., Želežniška cesta 5, 4248 Lesce

Splošni prodajni pogoji

Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov. Veljajo cene in druge ugodnosti (popusti, darila, način dostave, soudeležbe pri poštnini …) na dan oddaje naročila. V kolikor ni drugače označeno veljajo cene izdelkov od izida do odprodaje zalog. Veljavnost cen knjig, ki so vključene v akcijo, je označena na strani, kjer so prikazane akcijske knjige. Velja originalni račun, ki ga prejmete ob plačilu oz. dostavi v povezavi s splošnimi pogoji, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila.

Vse cene so označene v EUR, z vključenim davkom 5 % ali 22 %, razen, če je označeno drugače.

Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku. Sklenjena pogodba je shranjena v informacijskem arhivu na sedežu založbe Didakta. Dostop do pogodbe je možen na sedežu založbe Didakta, vsak delovni dan med 10h in 13h.

Pridržujemo si pravico, da izjemoma (delno) odstopimo od izvedbe naročila v primerih, če naročenih knjig zmanjka na zalogi, če ugotovimo povečano plačilno rizičnost kupca, če naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji ali če je prišlo do očitne napake v ceniku. V vseh takih in podobnih primerih vas bomo o morebitnem odstopu od pogodbe z naše strani takoj obvestili.

S klikom na gumb Potrdi nakup potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom prodajno-plačilnih pogojev, ki so tu navedeni in da ste bili na te pogoje ob nakupu izrecno opozorjeni.

Kodeks ravnanja po ZEPT; Družba Didakta d.o.o. posluje v skladu z zakonom o elektronskem poslovanju na trgu in na njegovi podlagi sprejetimi predpisi. Več o tem na spodnji povezavi.

http://www.mg.gov.si/index.php?id=11486


ZIRPS

Didakta d.o.o. kot ponudnik, ki se ukvarja tudi s spletno prodajo ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga zasebni uporabnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Dostop do platforme SRS.

VKLOPI RAZUM, ZAHTEVAJ RAČUN!

Spoštujemo Zakon o davčnem potrjevanju računov – NE SPREGLEJTE! Prodajalec mora za dobavo blaga ali storitev izdati račun in ga izročiti kupcu. Kupec mora prevzeti račun in ga zadržati neposredno po odhodu iz poslovnega prostora. Kupec bo račun prejel hkrati s pošiljko. Uradno obvestilo FURS-a.