slo | eng

Pozdravljeni! Člani knjižnega kluba kupujejo ceneje. Prijavite se!

Natisni to stran  Pošlji prijatelju

Slovenska pisateljska pot

Vodnik po domovanjih 106 pesnikov in pisateljev

Slovenska pisateljska pot (SPP) kot transverzala povezuje rojstne domačije in hiše, v katerih so živeli in delali slovenski pisatelji, spominska obeležja in središča kulturno literarnih dogajanj, od Istre do Prekmurja in od Koroške do Bele Krajine.

Cena: 24,99 EUR

-5% za člane knjižnega kluba

Ni na zalogi.

 

Št. strani: 364

Vezava: broširana

Format: 210 x 140 mm

Založba: Didakta

 
Opis knjige

Pot ima učni, kulturno-varstveni, rekreativni in promocijski karakter za slovenstvo in državo Slovenijo. SPP je spomeniški, knjižni in medmrežni projekt, v sklopu katerega želimo povezovati slovensko literarno zapuščino in sodobno predstavljanje slovenskih pisateljev.

Slovenska pisateljska pot je rastoč projekt Društva slovenskih pisateljev, ki oživlja in predstavlja literarno dediščino. Namenjen je obiskovanju, spoznavanju in doživljanju slovenskih pokrajin
kot »literarnih pokrajin«. Njegov osrednji del je pot, ki povezuje rojstne domačije in hiše, v katerih so živeli in ustvarjali slovenski pesniki in pisatelji. Lahko je pot za izvajanje učnih vsebin ali pot kulturnega turizma. Ta vodnik opisuje to pot in nas napotuje nanjo. V besedi in sliki predstavlja slovenske književnike in njihovo vpetost v literarno-kulturno dediščino slovenskih pokrajin. Projekt razvija tudi bogate spremne vsebine in gradiva, vključno z virtualnim vodnikom, ter žive spominske dogodke, v katerih se srečujeta tradicija in sodobnost.

Slovenska pisateljska pot se tako sestavlja iz raznolikih pobud in vabi k sodelovanju na popotovanju po njej. K vedoželjnosti in vednosti. K prebiranju, premišljanju in pripovedovanju nepozabnega. Tako vse bolj postaja tudi nekakšna »duhovna hiša« našega literarnega izročila za prihodnje rodove.

Igor Likar

Odkrivajmo skupaj skrivnosti slovenskih literarnih pokrajin! 


Avtorji:

Melita Forstnerič Hajnšek
Aljoša Harlamov
Miran Hladnik
Petra Jordan
Franci Just
Miran Košuta
Željko Kozinc
Urška Perenič
Gašper Troha
Vladka Tucovič

Več o projektu Slovenska pisateljska pot >>


 
Mnenja kupcev

1. | Dušan | 7. 12. 2016

SPP je malce ponesrečeno izbrana kratica. SPP je kratica za Slovensko planinsko pot že kar dolgo časa. PSP (Pot slovenskih pisateljev) se zdi smiselna alternativa. Tako bi imeli SPP, PSP, PST (Pot spominov in tovarištva), STKP (Slovenska turnokolesarka pot).

2. | Anita | 9. 10. 2020

Knjige ni več možno dobiti. Ali se načrtuje v kratkem ponatis, oz. ali je možno kupiti samo karto z oznako rojstnih hiš. Bilo bi smiselno, sedaj ko je postalo raziskovanje po Sloveniji še privlačnejše kot nekdaj. Anita

Oddaj mnenje »

Dodaj svoje mnenje

Vaše ime

Vpis mnenja o knjigi


Pridržujemo si pravico, da ne objavimo vašega mnenja, če se ne sklada z načeli naše spletne strani oz. s splošnimi načeli dostojnosti. Pri objavi mnenja se bo prikazalo tudi vaše ime in priimek.


 

« Kupci, ki so kupili to knjigo, so kupili tudi »

Strojarska hiša

Anna Wittula

Cena: 20,00 EUR
Akcijska cena:
4,99 EUR

dodaj v voziček »


 

Trte umirajo stoje

Bogdan Novak

Cena: 9,99 EUR

-5% za člane knjižnega kluba

Rasla je jelka do neba

Zgodbe iz našega ljudskega herbarija

Cena: 24,99 EUR

-5% za člane knjižnega kluba


 

Vse cene v spletni knjigarni že vsebujejo DDV.

Izdelava spletnih strani: boomerank
© 2006-2013 založba Didakta | Zaupnost podatkov | Pravno obvestilo | Piškotki
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se