eposta 600 200 v3

Obiščite nas na 38. slovenskem knjižnem sejmu na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, ki bo potekal med 22. in 27. novembrom 2022.

Didakta favicon

Knjige po sejemskih cenah

Po sledeh junakinj iz zgodovine … Kaj lahko štiridesetletna ženska brez otrok počne v svojem življenju? Skoči na letalo in sledi stopnjam umetnic in raziskovalk iz zgodovine, ki so za časa svojega življenja spreminjale svet.

“Popotniška knjiga leta!” The Independent

zenske na katere mislim ponoci 3
3 za 2

Ženske, na katere mislim ponoči

29,99 

Darilna izdaja – knjiga je ovita v penaste platnice. Pujska Bibi in Gusti imata v prazničnem decembru veliko dela, saj je treba srečo pravočasno prinesti med ljudi. Slikanica je bila nominirana za nagrado Kristine Brenkove in je prejela priznanje Izvirna slovenska slikanica.

kako sta bibi in gusti sipala sreco 5
3 za 2

Kako sta Bibi in Gusti sipala srečo (penaste platnice)

11,99 

Biblija italijanske kuhinje. Naj tradicionalne italijanske jedi končno zadišijo tudi v vašem domu. Kuharska knjiga Srebrna žlica je darilo prihodnjim generacijam, zajeto v razkošno ilustrirano zbirko tradicionalnih receptov italijanskih pokrajin.

SREBRNA ZLICA 2D
3 za 2

49,99 

Jan Pančur in pustna globokalipsa je druga knjiga izvirne slovenske serije mladinskih romanov izpod peresa znanega slovenskega psihologa, ki si je za svoje literarno ustvarjanje izbral alter ego Krister P. Jansson.

jan pancur grozeca pustna gobokalipsa nas 2022
NOVO
3 za 2

Jan Pančur in pustna gobokalipsa

24,99 

Velika knjiga iger v pravljičnem svetu za mlade in mlade po srcu. V njej se skriva 8 različnih brezčasnih namiznih iger, ki so postavljene v svet pravljic, ki jih vsi poznamo, in pospremljene s čudovitimi ilustracijami. »Človek ne jezi se« boste tako odigrali v deželi Nije v družbi Petra Pana, »tri v vrsto« ob pomoči Janka in Metke, »kače in lestve« pa z Alico v čudežni deželi.

VELIKA KNJIGA IGER V PRAVLJICNEM SVETU
3 za 2

Velika knjiga iger v pravljičnem svetu

17,99 

Paula Hawkins, avtorica svetovnih uspešnic Dekle na vlaku in Ogenj, ki že dolgo tli, se vrača s kratkim psihološkim trilerjem, ki ga boste prebrali na dušek.

slepa pega 3
3 za 2

Slepa pega

9,99 

Knjiga vam bo v pomoč pri odkrivanju ozvezdij, planetov in meglic, ki jih lahko vidimo s prostim očesom, in tudi tistih, ki jih lahko opazimo samo s pomočjo najsodobnejših teleskopov. Knjiga je prejela znak kakovosti Zlata hruška.

Astronomija za radovedne
3 za 2

Astronomija za radovedne

14,99 

Zakaj? Enciklopedija je izčrpna slikovna enciklopedija, ki ponuja odgovore na mnoga otroška vprašanja na temo vesolja, znanosti, zgodovine, rastlin, živali in človeškega telesa.

ZAKAJ naslovnica
3 za 2

19,99 

ZAKLADNICA SLOVENSKIH PRIPOVEDI: 101 izbrana zgodba prinaša izbor zgodb iz prvih sedmih knjig istoimenske zbirke.

Zakladnica 101 izbrana zgodba
NOVO
3 za 2

101 izbrana zgodba (Zakladnica slovenskih pripovedi)

29,99 

Zbirka uspešnic: Dekle na vlaku (23 milijonov prodanih izvodov) in Ogenj, ki že dolgo tli.

paula hawkins komplet knjig 3
3 za 2

Paula Hawkins (komplet treh knjig)

29,00 

Nagrajeni finski kriminalni roman. Že prvi stavki pritegnejo k branju, da ga kar ne moremo odložiti. Spretno zapisano zgodbo lahko uvrstimo med najboljše, kar ponujajo skandinavske kriminalke.

Zabojnik
NOVO
3 za 2

Zabojnik (mehka vezava)

15,99 

Izčrpni slikovni enciklopediji ZAKAJ? in ZAKAJ? zemlja ponujata odgovore na mnoga otroška vprašanja na temo zemlje, vesolja, znanosti, zgodovine, rastlin, živali in človeškega telesa.

enciklopediji zakaj 4
3 za 2

Enciklopediji ZAKAJ?

35,00 

Totalno neobičajne prigode totalno običajnega šolarja, ki po navadi rešuje matematične naloge, občasno pa tudi sošolce in vesolje pred najgrozovitejšimi zlikovci in drugimi neverjetnimi grozotami.

pancur naslovnica
3 za 2

Jan Pančur in testeninska zarota

19,99 

Nov roman Paule Hawkins, avtorice uspešnic Dekle na vlaku in Pod gladino. Knjiga se je takoj po izidu povzpela na lestvice najbolj prodajanih knjig v Veliki Britaniji in ZDA.

Ogenj ki ze dolgo tli
3 za 2

Ogenj, ki že dolgo tli

14,99 

Piše se deveto stoletje in Anglija se šibi pod močjo danskih plenilcev Vikingov. Kraljestva padajo eno za drugim, dokler Wessex pod vodstvom kralja Alfreda ne postane poslednji branik angleške krone.

poslednje kraljestvo 3
3 za 2

Poslednje kraljestvo

14,99 

ZAČIMBE IN DIŠAVNICE. V knjigi je raznolikost Slovenije opisana skozi zgodbe zelišč, ki jih lahko uporabljamo kot začimbe in dišavnice pri pripravi vsakdanjih ter prazničnih jedi, različnih gospodinjskih opravilih in kot domača zdravila. V njej boste našli izbor jedi, ki predstavljajo slovensko kulinariko. Jedi kmečkega vsakdana in praznikov. Najboljše je blizu.

Zacimbe in disavnice
NOVO
3 za 2

Začimbe in dišavnice

19,99 

Annie Ernaux je prejemnica Nobelove nagrade za književnost za leto 2022. Z avtobiografskim romanom Leta presega vsa svoja dosedanja dela. Junakinjini spomini nas potegnejo v vrtinec prizorov iz francoskega sveta in zgodovine, obdobja povežejo s pesmimi, ljudi z načinom oblačenja, politiko s pomembnimi prelomnicami in generacije z družbenimi gibanji, pri čemer pripoved ves čas spreminja naravo iz zasebne v kolektivno.

leta 4
3 za 2

Leta (Nobelova nagrada 2022)

19,99 

Sedem zanimivih zgodb, ki vas bodo popeljale v bogato zgodovino Pirana.

piran zgodbe in legende 3
NOVO
3 za 2

Piran: zgodbe in legende

15,99 

Praktična otroška psihologija za sodobne starše, ki obravnava več kot sto različnih situacij z otrokom, v katerih se starši sprašujejo, kako se prav odzvati.

Kaj razmislja moj otrok naslovnica1
3 za 2

Kaj razmišlja moj otrok?

24,99 

Zbirka priljubljenih knjig o mačku Findusu. Zbirka je uvrščena na seznam petih najboljših otroških knjig na Švedskem.

zbirka findus 3
3 za 2

Zbirka Findus

19,99 

Poglobljena in napeta biografija enega najbolj cenjenih, kompleksnih in nedostopnih alpinistov na svetu.

Umetnost svobode
3 za 2

24,99 

Biografija dr. Petra Čeferina izpod peresa Tadeja Goloba. V biografiji lahko sledimo njegovemu življenju, od srečnega otroštva v Ljubljani preko divjih študentskih let, nerodnih odvetniških začetkov, ustvarjanja družine do njegove uveljavitve v slovenskem odvetniškem prostoru.

Nespodobni odvetnik 4
3 za 2

Nespodobni odvetnik

29,99 

Detektiv Ulf Varg, zaposlen v malmöjskem Oddelku za občutljive zločine, kjer obravnavajo najbolj nenavadne primere na Švedskem, se tokrat spoprime s primerom anonimnega izsiljevanja zloglasnega pisatelja Nilsa Personna-Cederströma.

nadarjeni gospod varg 3
3 za 2

Nadarjeni gospod Varg

14,99 

Želva Željka je triindvajseta knjiga iz priljubljene zbirke Drobižki. Drobižki nastopajo tudi v risani seriji Vrtne prigode, ki se predvaja na RTV Slovenija.

zelva zeljka zbirka drobizki 3
3 za 2

Želva Željka (zbirka Drobižki)

9,99 

Ponatis 3. izdaje!

Reprezentativen izbor stošestdesetih najboljših alpinističnih možnosti klasičnega tipa, ki jih nudijo slovenske gore.

 

Slovenske stene 2022 naslovnica
3 za 2

Slovenske stene

19,99 

Knjiga bratov Matije in Janeza Turka je vsekakor novost v slovenski gorniški literaturi. V njej opisujeta zanimive, dostikrat tudi dramatične dogodke, ki so se dogajali v Dolomitih v drugi polovici 19. in začetku 20. stoletja, ko so hrabri gorniki s pomočjo izjemno sposobnih domačih vodnikov odkrivali vrhove tega čudovitega gorstva, ki je po mnenju mnogih poznavalcev najlepše na svetu.

dolomiti po sledeh prvopristopnikov 4
3 za 2

DOLOMITI - po sledeh prvopristopnikov

24,99 

Detektiv Ulf Varg, zaposlen na malmöjskem Oddelku za občutljive zločine, kjer obravnavajo najbolj nenavadne primere na Švedskem, se v prvem delu humorne detektivske serije skupaj s svojimi sodelavci sooči kar s tremi občutljivimi primeri, ki vključujejo vse od vboda na nenavadnem mestu pa do srhljivega nočnega dogajanja v obmorskem letovišču.

Oddelek za obcutljive zlocine
3 za 2

Oddelek za občutljive zločine

11,99 

Zbirka najupešnejšega stripa vseh časov!

snoopy zbirka 3 knjig 3
3 za 2

Snoopy (zbirka 3 knjig)

29,99 

Nov roman nagrajenega finskega avtorja Maxa Seecka. Uspešnica na lestvici New York Timesa.

lov na carovnice 5
3 za 2

Lov na čarovnice (uspešnica NY Timesa)

14,99 

Maček Findus si praznovanja rojstnega dne ne zna predstavljati brez palačinkove torte, zato se je njegov prijatelj Petterson seveda loti. A pot do sladke torte je dolga in polna humornih zapletov.

palacinkova torta 4
3 za 2

Palačinkova torta

12,99 

Pri naročilu nad 30 EUR boste prejeli darilo – igro po izbiri!