DIDAKTA založništvo in izobraževanje d.o.o., Želežniška cesta 5, 4248 Lesce

logosks39nov

V okviru 39. slovenskega knjižnega sejma vas vabimo na dogodke:

 

NA DVORIŠČU NI OGRAJE  / predstavitev in glasbeni nastop

Feri Lainšček, Romana in Lojze Krajnčan, Danijel Malalan
Gospodarsko razstavišče – veliki oder, sreda 22. 11. 2023 ob 11h


PRIGODE POLŽKA PETRA / predstavitev in glasbeni nastop
Anja Pavlin z gosti
Gospodarsko razstavišče – oder mladih
četrtek, 23. 11. 2023 ob 11.00
sobota, 25. 11. 2023 ob 17.00

VOLKOVI – predstavitev kriminalke Andreja Šifrerja

Gospodarsko razstavišče, veliki oder, četrtek 23.11. ob 19.00

Didakta favicon

Knjige po sejemskih cenah

Knjiga vam bo v pomoč pri odkrivanju ozvezdij, planetov in meglic, ki jih lahko vidimo s prostim očesom, in tudi tistih, ki jih lahko opazimo samo s pomočjo najsodobnejših teleskopov. Knjiga je prejela znak kakovosti Zlata hruška.

Astronomija za radovedne
3 za 2

Astronomija za radovedne

24,99 

Skrivnost uspešne vzgoje. Najsi gre za trmo, težave v šoli ali puberteto, enakopravni odnosi so tudi v težkih časih ključ do družinske sreče. JESPER JUUL Spoštovanje, zaupanje in ljubezen

spostovanje zaupanje in ljubezen 3
3 za 2

Spoštovanje, zaupanje in ljubezen

14,99 

Piše se deveto stoletje in Anglija se šibi pod močjo danskih plenilcev Vikingov. Kraljestva padajo eno za drugim, dokler Wessex pod vodstvom kralja Alfreda ne postane poslednji branik angleške krone.

poslednje kraljestvo 3
3 za 2

Poslednje kraljestvo

14,99 

Ali veš, kako se je Zemlja izoblikovala? Tudi, to da gore rastejo? Zakaj? Zemlja odgovarja na vsa osupljiva vprašanja, ki jih imajo otroci o Zemlji. Od tega, zakaj je nebo modro, do tega, od kod so se vzeli fosili. Barvita in vznemirljiva knjiga je polna zanimivih slik in presentljivih dejstev o našem neverjetnem planetu.

ZAKAJ ZEMLJA naslovnica 2d
3 za 2

24,99 

Ponatis 3. izdaje!

Reprezentativen izbor stošestdesetih najboljših alpinističnih možnosti klasičnega tipa, ki jih nudijo slovenske gore.

 

Slovenske stene 2022 naslovnica
3 za 2

Slovenske stene

24,99 

Poglobljena in napeta biografija enega najbolj cenjenih, kompleksnih in nedostopnih alpinistov na svetu.

Umetnost svobode
3 za 2

29,99 

Nagrajeni finski kriminalni roman. Že prvi stavki pritegnejo k branju, da ga kar ne moremo odložiti. Spretno zapisano zgodbo lahko uvrstimo med najboljše, kar ponujajo skandinavske kriminalke.

Zabojnik
3 za 2

Zabojnik (mehka vezava)

9,99 

Luliman je super junak, a svoje super moči ni prav nič vesel. Pogosto in daleč, zelo daleč lulati zna, a le kdaj s tem komu pomagati se da?

luliman 4
3 za 2

4,99 

Kristina Paltén, svetovna rekorderka v teku na tekalni stezi, se je jeseni leta 2015 odločila preteči Iran, da bi s tem preizkusila samo sebe in premagala svoje strahove. Ji kot ženski lahko sami uspe dva meseca vztrajati na cestah dežele, v kateri je v veljavi šeriatsko pravo?

Brez strahu
3 za 2

9,99 

Viki Grošelj v tokratnem izboru že objavljenih in še neobjavljenih kolumn poleg alpinizma, posega tudi na druga življenjska področja. Poklicno, ki je bilo neločljivo povezano s športom in vzgojo mladih. Kulturno, saj je prepričan, da kultura in šport lahko plemenitita drug drugega ter skupaj ustvarjata presežke. In vsakdanje, ki je lahko navdihujoče v enaki meri.

mingma in se sto drugih 3
3 za 2

Mingma in še sto drugih

4,99 

Sodoben mladinski ljubezenski roman, ki opisuje zaljubljenost prek interneta ter tudi srečanje s prvim spolnim odnosom.

Lisa@julijanNET
3 za 2

Lisa@Julijan.com

4,99 

Hamurabijevi angeli so prvi roman finskega pisatelja Maxa Seecka, ki je ob izidu dosegel izjemen uspeh in bil na Finskem prodan v več kot 40.000 izvodih. Zanj je leta 2016 prejel tudi nagrado za najboljši prvenec na področju finskega kriminalnega romana. Pravice za knjigo so bile prodane že v več kot 40 držav.

Hamurabijevi angeli
3 za 2

Hamurabijevi angeli

4,99 

Nov roman Paule Hawkins, avtorice uspešnic Dekle na vlaku in Pod gladino. Knjiga se je takoj po izidu povzpela na lestvice najbolj prodajanih knjig v Veliki Britaniji in ZDA.

Ogenj ki ze dolgo tli
3 za 2

Ogenj, ki že dolgo tli

17,99 

Novakov roman “Zvezde bodo ugasnile, če povem jim svojo zgodbo” je presunljivo in aktualno branje za mladino in odrasle. Skozi prvoosebno izpoved mladega Haruna plast za plastjo odstira univerzalno pripoved o upanju in trpljenju begunskih družin po svetu. Roman izpoveduje zgodbo družine Hallaj, ki je zaradi vojne in želje po varnejšem ter človeka vrednem življenju prisiljena zapustiti svoj edini dom, ki ga je kdaj koli poznala, in se podati v neznano.

zvezde bodo ugasnile ce povem jim svojo zgodbo 6
3 za 2

Zvezde bodo ugasnile, če povem jim svojo zgodbo

4,99 

Varnost otrok je priročnik s katerim boste starši zagotovili svojim otrokom višjo stopnjo varnosti v domačem okolju. Knjiga prinaša vrsto praktičnih nasvetov glede preventive, kako odreagirati v primeru različnih poškodb, kaj storiti kadar je otrok bolan in podobno.

varnost otrok 3
3 za 2

4,99 

Dvanajstletnega Svita sošolci kličejo Glavca, sam pa pravi, da je kar Mega Glavca. Ne prenaša neumnosti, blesti v logiki, obožuje nogomet, zna opraviti z duhovi, ima direktorske ideje, verjame, da je odličen kuhar in, ja, odrasli in njihovi nasveti mu gredo hudo na živce – čeprav mora včasih priznati, da imajo prav …

Mega Glavca
3 za 2

Mega Glavca

14,99 

Priročnik iz zbirke Mladostniki o tem, kako z malo truda učenec izboljša svoje šolske razultate ter uživa tudi na drugih področjih.

Konec s slabimi ocenami
3 za 2

Konec s slabimi ocenami (Mladostniki)

4,99 

Nekega dne, ko se Goga odpravi na obisk k prijateljem, začnejo njene številne nogice divje cepetati in opletati naokoli. Nikakor je nočejo ubogati in ne preostane ji drugega, kot da začne hoditi ritensko, potem pa nazadnje ostane kar v postelji. Šele ko jo obišče osa Pika, se stvari postavijo nazaj v red.

stonoga goga zbirka drobizki 4
3 za 2

Stonoga Goga (zbirka Drobižki)

4,99 

Sedem zanimivih zgodb, ki vas bodo popeljale v bogato zgodovino Pirana.

piran zgodbe in legende 3
3 za 2

Piran: zgodbe in legende

14,99 

So v našem življenju naključja ali niso? Mnogi trdijo, da naključij ni. Je pri nekem dogodku šlo za srečo, morda le za intuicijo, se je z nami poigrala usoda, kaj pa, če na nas res delujejo nevidne sile? Naših sto naključij

nasih sto nakljucij
3 za 2

Naših sto naključij

24,99 

Knjiga predstavlja zgodovino ugledne in pomembne slovenske plemiške rodbine, ki se je v sredini 17. stoletja iz Benetk preselila na Kranjsko, tu dobila plemiški naziv (1687 nižje plemstvo, 1770 oziroma 1771 baronski naslov) in katere predstavniki so bili od 17. pa vse do prve polovice 20. stoletja nosilci različnih pomembnih funkcij ne le na Kranjskem, temveč tudi na Štajerskem in drugod po habsburški monarhiji.

zgodovina rodbine lazarini 3
3 za 2

Zgodovina rodbine Lazarini

39,99 

Velika knjiga iger v pravljičnem svetu za mlade in mlade po srcu. V njej se skriva 8 različnih brezčasnih namiznih iger, ki so postavljene v svet pravljic, ki jih vsi poznamo, in pospremljene s čudovitimi ilustracijami. »Človek ne jezi se« boste tako odigrali v deželi Nije v družbi Petra Pana, »tri v vrsto« ob pomoči Janka in Metke, »kače in lestve« pa z Alico v čudežni deželi.

VELIKA KNJIGA IGER V PRAVLJICNEM SVETU
3 za 2

Velika knjiga iger v pravljičnem svetu

14,99 

Sedma knjiga v zbirki o Bibi in Gustiju. Pujska sta nerazdružljiva prijatelja. Skupaj preživljata dogodivščine, spoznavata drug drugega in svet okoli sebe.

 

Kako sta Bibi in Gusti ozmerjala čas

kako sta bibi in gusti ozmerjala cas 4
3 za 2

Kako sta Bibi in Gusti ozmerjala čas

17,99 

Jadranje za telebane je priročnik za jadralce začetnike in vse tiste, ki tega ne počno prav pogosto. V jasnem, jedrnatem, duhovitem in mestoma zbadljivem tonu so na humoren način predstavljene osnovne stvari o tem, kako se pripraviti na jadranje, kako na barki preživeti in se ob tem še dobro imeti.

Jadranje za telebane 2
3 za 2

Jadranje za telebane

24,99 

Monografija Gore Slovenije je udobno izhodišče za vse, ki želite pobegniti iz napornega vsakdana v gorsko naravo. Deseti vodnik Andreja Stritarja – priznanega gorniškega pisca!
Gore Slovenije
3 za 2

Gore Slovenije

29,90 

Razsežnosti so pesniški prvenec Neve Lučke Zver, študentke filozofije in politologije na Sorboni v Parizu.

razseznosti 3
3 za 2

Razsežnosti

14,99 

Ezan je mojstrsko dovršen lirski roman epskih razsežnosti, postavljen v zgodovinsko obdobje turških vpadov, obenem pa je pričevanjsko in jezikovno verodostojen prikaz islamske kulture in preteklih dogodkov, ki so odločilno sooblikovali dandanašnjo podobo Balkanskega polotoka.

Ezan nas zadnja
3 za 2

34,99 

Mala poskočna regica Julija živi ob mlaki blizu vrta, kamor se krastaček Romeo, ki je na skrivaj zaljubljen vanjo, pogosto hodi sprehajat. Ko se Romeo končno opogumi in odloči, da jo bo osvojil s petjem, ga ostale žabe tako osramotijo, da zbeži. K sreči pa njegova domišljija ne pozna meja in spomni se imenitve rešitve, ki ga bo nazadnje popeljala do Julijinega srca.

regica julija zbirka drobizki 4
3 za 2

Regica Julija (zbirka Drobižki)

4,99 

Delovna zvezka za učenje branja in pisanja pisanih in tiskanih črk.

ucimo se brati in pisati 3
3 za 2

Učimo se brati in pisati (komplet)

4,99 

Kri bo maščevana s krvjo. Velika Shakespearova klasika v priredbi pisca najboljših kriminalk.

macbeth 5
3 za 2

Macbeth

9,99