Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Didakta-Zlata-Hruška

Erotika tuje dežele

Spominski zapisi in refleksije priznanega slikarja Krištofa Zupeta, o vplivih na njegovo ustvarjanje in preseganju časa.

Didakta dostava
Na zalogiDostavimo v 2 delovnih dneh.

17,90 

133 na zalogi

-
+
Število strani:
Vezava:
Založba:

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Opis

Krištof Zupet je bolj znan kot slikar, vendar je njegovo umetniško ustvarjanje tako prepleteno, da bi ga bilo krivično omejiti le na slikarstvo. Iz spominskih zapisov in refleksij, ki so zbrane v knjigi Erotika tuje dežele, lahko med drugim razberemo, kako močan vpliv na njegovo ustvarjanje sta imela Ivan Mrak ter umetniški opus kiparke Karle Bukovec-Mrak. V svojem pisanju omenja tiste, ki so trpeli na podoben način: od Michelangela in van Gogha do Prešerna in Balantiča. Nagovarja jih in sprašuje, da bi od njih dobil namig ali znamenje, ki zmore preseči tudi daljave stoletij. In kot je ob koncu spremne besede zapisal dr. Denis Poniž o nujnosti prisotnosti tega besedila v slovenskem prostoru, "da bo gluhi, volčji čas, manj gluh in manj volčji".

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Erotika tuje dežele”

Nagrajeni finski kriminalni roman. Že prvi stavki pritegnejo k branju, da ga kar ne moremo odložiti. Spretno zapisano zgodbo lahko uvrstimo med najboljše, kar ponujajo skandinavske kriminalke.

Zabojnik

14,99 

Poetično bralno popotovanje, ki odpira prostor za pogovor z otroki o vojni in migracijah.

Vrtiljak

22,99 

Slovenska pedagoška revija.

Revija Didakta 219

11,99 

Novakov roman “Zvezde bodo ugasnile, če povem jim svojo zgodbo” je presunljivo in aktualno branje za mladino in odrasle. Skozi prvoosebno izpoved mladega Haruna plast za plastjo odstira univerzalno pripoved o upanju in trpljenju begunskih družin po svetu. Roman izpoveduje zgodbo družine Hallaj, ki je zaradi vojne in želje po varnejšem ter človeka vrednem življenju prisiljena zapustiti svoj edini dom, ki ga je kdaj koli poznala, in se podati v neznano.

3 za 2

Zvezde bodo ugasnile, če povem jim svojo zgodbo

14,99 

Knjiga o odnosih, samospoštovanju otrok, družinskem in šolskem okolju.

Zrcalo odraščanja

27,90 

30 najpomembnejših teorij za mlade genije, pojasnjenih v pol minute.

Znanost v 30 sekundah

16,90