Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Didakta-Zlata-Hruška
Pogled z monte visa Štiritisočaki alp

Pogled z Monte Visa: vsi štiritisočaki Alp

Will McLewin je prvi britanski gornik, ki se je povzpel na vse alpske štiritisočake, ki so na seznamu 4000-metrskih vrhov. V pričujoči knjigi opisuje to svojo pustolovščino. Zadnji izvodi – knjiga je lahko rahlo poškodovana!

Didakta dostava
Na zalogiDostavimo v 2 delovnih dneh.

29,90 

30 na zalogi

-
+
Število strani:
Vezava:
Založba:
Dimenzije (š x v):
16.7 x 23.5 cm

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Opis

Celotne Alpe je razdelil na dvanajst področij; pred opisom svojih vzponov na štiritisočake, od katerih je mnoge opravil sam, oceni kvalitete posameznega območja. V pripovedi v središče postavlja značaj vzpona in dnevne dogodke; malokdaj gre samo za preprost opis ture korak za korakom. Med posameznimi področji so poglavja, v katerih razmišlja o splošnih gorniških temah: tako beremo o bivakih, snežni tehniki in krčenju Alp. Rezultat je enkratna knjiga, ki združuje praktične in filozofske vpoglede. Vsak gornik ali obiskovalec Alp si bo lahko pomagal z njegovimi izkušnjami in spoznanji, zlasti ker so smeri, ki jih opisuje, dosegljive večini gornikov.

Will McLewin je za knjigo Pogled z Monte visa prejel prestižno nagrado Boardman Tasker.

Iz predgovora slovenske izdaje:

»Za dneve, od katerih živimo«

Slovenska izdaja moje knjige je zame velika čast in nadvse razveseljiva. Čast zato, ker je v Sloveniji mnogo odličnih in slavnih alpinistov, nadvse razveseljiva, ker sem (zaradi svojih botaničnih raziskav in koncertne turneje) dostikrat obiskal Slovenijo in razvil veliko naklonjenost do te ponosne in krasne dežele. Toda, kar je pomembnejše, v Sloveniji so bolj kot v katerikoli drugi evropski državi gore in gorništvo v krvi. Zato sem prepričan, da bodo slovenski bralci razumeli, da plezanje na vse alpske štiritisočake samo po sebi sploh ni pomembno. Poskrbelo je le za uporabno zasnovo knjige in mojih alpskih vzponov. Knjige izjemnih alpinistov o plezanju izjemnih smeri so napete, toda v resnici je o njih težko odkrito pripovedovati. Ta knjiga opisuje bolj običajno gorništvo in običajne smeri, s katerimi se lahko vsak poistoveti, in upam, da stoječ na mojih ramenih, pleza bolje v vseh pogledih.

Will McLewin

Zadnji izvodi – knjiga je lahko rahlo poškodovana!

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Pogled z Monte Visa: vsi štiritisočaki Alp”

Knjiga Nejca Zaplotnika POT že desetletja povsem upravičeno navdihuje bralce in bralke različnih starosti in interesov. Knjiga presega svoj žanr, na njenih straneh pa spoznamo, kaj pomeni resnično živeti to, v kar verjameš. Njegove pronicljive misli o življenju bodo tako lahko navduševale nove generacije. Prenovljena izdaja ob 40. obletnici smrti.

NOVO
Dimenzije (š x v):
15 x 20 cm

POT (prenovljena izdaja)

32,99 

Andrej Trefalt nas z drugo zbirko Slanih zgodb spet vzame s seboj na morje in nam pokaže, da distrofija za kaj takega ni prevelika ovira! Od Jadrana do Tunizije in od Gibraltarja do Cipra je s svojimi barkami v več kot štiridesetih letih prekrižaril Sredozemlje po dolgem in počez.

NOVO
Dimenzije (š x v):
150 x 215 cm

Slane zgodbe 2

24,99 

Podobe smisla: odrekanje kot navdih za uspešno življenje. Reinhold Messner v knjigi Podobe smisla govori o tem, kaj mu prinaša uspeh: odrekanje namesto potrošnje, sposobnost znebiti se navlake. Kaj ga je vodilo iz kmečke vasice v Dolomitih do najvišjih vrhov na svetu? Katere vrednote so ga vodile na njegovi poti in kakšno odločilno vlogo ima pri tem odrekanje? Kaj lahko pridobimo, če nekaj izpustimo? Toda Messner se ne spopada le z vprašanji svojega življenja.

NOVO

19,90 

Alpinistični dnevnik legendarnega kranjskega alpinista in karizmatičnega pisca, Jerneja – Nejca Zaplotnika z ilustracijami Jožeta Trobca in spremno besedo Mojce Zaplotnik Jamnik.

NOVO
Dimenzije (š x v):
16 x 23 cm

Alpinistični dnevnik Nejca Zaplotnika

19,90 

Razglednice pripovedujejo.
Življenje slovenske meščanske rodbine – razglednice rodbine LEGAT-KUŠEJ-NOVAK. Več kot 1000 razglednic, od najstarejše iz leta 1897 (27. 5. 1897 – poslana iz Benetk) pa vse do razglednic iz časa po drugi svetovni vojni.

NOVO
Dimenzije (š x v):
22.5 x 28.5 cm

Življenje slovenske meščanske rodbine

55,00