Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Didakta-Zlata-Hruška

Pogled z Monte Visa: vsi štiritisočaki Alp

Will McLewin je prvi britanski gornik, ki se je povzpel na vse alpske štiritisočake, ki so na seznamu 4000-metrskih vrhov. V pričujoči knjigi opisuje to svojo pustolovščino. Zadnji izvodi – knjiga je lahko rahlo poškodovana!

Didakta dostava
Na zalogiDostavimo v 2 delovnih dneh.

14,99 

31 na zalogi

-
+
Število strani:
Vezava:
Založba:

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Opis

Celotne Alpe je razdelil na dvanajst področij; pred opisom svojih vzponov na štiritisočake, od katerih je mnoge opravil sam, oceni kvalitete posameznega območja. V pripovedi v središče postavlja značaj vzpona in dnevne dogodke; malokdaj gre samo za preprost opis ture korak za korakom. Med posameznimi področji so poglavja, v katerih razmišlja o splošnih gorniških temah: tako beremo o bivakih, snežni tehniki in krčenju Alp. Rezultat je enkratna knjiga, ki združuje praktične in filozofske vpoglede. Vsak gornik ali obiskovalec Alp si bo lahko pomagal z njegovimi izkušnjami in spoznanji, zlasti ker so smeri, ki jih opisuje, dosegljive večini gornikov.

Will McLewin je za knjigo Pogled z Monte visa prejel prestižno nagrado Boardman Tasker.

Iz predgovora slovenske izdaje:

»Za dneve, od katerih živimo«

Slovenska izdaja moje knjige je zame velika čast in nadvse razveseljiva. Čast zato, ker je v Sloveniji mnogo odličnih in slavnih alpinistov, nadvse razveseljiva, ker sem (zaradi svojih botaničnih raziskav in koncertne turneje) dostikrat obiskal Slovenijo in razvil veliko naklonjenost do te ponosne in krasne dežele. Toda, kar je pomembnejše, v Sloveniji so bolj kot v katerikoli drugi evropski državi gore in gorništvo v krvi. Zato sem prepričan, da bodo slovenski bralci razumeli, da plezanje na vse alpske štiritisočake samo po sebi sploh ni pomembno. Poskrbelo je le za uporabno zasnovo knjige in mojih alpskih vzponov. Knjige izjemnih alpinistov o plezanju izjemnih smeri so napete, toda v resnici je o njih težko odkrito pripovedovati. Ta knjiga opisuje bolj običajno gorništvo in običajne smeri, s katerimi se lahko vsak poistoveti, in upam, da stoječ na mojih ramenih, pleza bolje v vseh pogledih.

Will McLewin

Zadnji izvodi – knjiga je lahko rahlo poškodovana!

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Pogled z Monte Visa: vsi štiritisočaki Alp”

Poetično bralno popotovanje, ki odpira prostor za pogovor z otroki o vojni in migracijah.

Vrtiljak

22,99 

Slovenska pedagoška revija.

Revija Didakta 219

11,99 

Novakov roman “Zvezde bodo ugasnile, če povem jim svojo zgodbo” je presunljivo in aktualno branje za mladino in odrasle. Skozi prvoosebno izpoved mladega Haruna plast za plastjo odstira univerzalno pripoved o upanju in trpljenju begunskih družin po svetu. Roman izpoveduje zgodbo družine Hallaj, ki je zaradi vojne in želje po varnejšem ter človeka vrednem življenju prisiljena zapustiti svoj edini dom, ki ga je kdaj koli poznala, in se podati v neznano.

3 za 2

Zvezde bodo ugasnile, če povem jim svojo zgodbo

14,99 

Knjiga o odnosih, samospoštovanju otrok, družinskem in šolskem okolju.

Zrcalo odraščanja

27,90 

30 najpomembnejših teorij za mlade genije, pojasnjenih v pol minute.

Znanost v 30 sekundah

16,90 

O ljubezni, vzgoji in igri z vašim otrokom. Strastno, a objektivno napisan prvi vzgojni priročnik, ki ne pripoveduje o tem, kakšna je najboljša vzgoja, ampak to utemeljuje z znanstvenimi dejstvi.

Znanost o vzgoji (2. dopolnjena izdaja)

34,99