Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Didakta-Zlata-Hruška
Pogled z monte visa Štiritisočaki alp

Pogled z Monte Visa: vsi štiritisočaki Alp

Will McLewin je prvi britanski gornik, ki se je povzpel na vse alpske štiritisočake, ki so na seznamu 4000-metrskih vrhov. V pričujoči knjigi opisuje to svojo pustolovščino. Zadnji izvodi – knjiga je lahko rahlo poškodovana!

Didakta dostava
Na zalogiDostavimo v 2 delovnih dneh.

14,99 

30 na zalogi

-
+
Število strani:
Vezava:
Založba:
Dimenzije (š x v):
16.7 x 23.5 cm

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Opis

Celotne Alpe je razdelil na dvanajst področij; pred opisom svojih vzponov na štiritisočake, od katerih je mnoge opravil sam, oceni kvalitete posameznega območja. V pripovedi v središče postavlja značaj vzpona in dnevne dogodke; malokdaj gre samo za preprost opis ture korak za korakom. Med posameznimi področji so poglavja, v katerih razmišlja o splošnih gorniških temah: tako beremo o bivakih, snežni tehniki in krčenju Alp. Rezultat je enkratna knjiga, ki združuje praktične in filozofske vpoglede. Vsak gornik ali obiskovalec Alp si bo lahko pomagal z njegovimi izkušnjami in spoznanji, zlasti ker so smeri, ki jih opisuje, dosegljive večini gornikov.

Will McLewin je za knjigo Pogled z Monte visa prejel prestižno nagrado Boardman Tasker.

Iz predgovora slovenske izdaje:

»Za dneve, od katerih živimo«

Slovenska izdaja moje knjige je zame velika čast in nadvse razveseljiva. Čast zato, ker je v Sloveniji mnogo odličnih in slavnih alpinistov, nadvse razveseljiva, ker sem (zaradi svojih botaničnih raziskav in koncertne turneje) dostikrat obiskal Slovenijo in razvil veliko naklonjenost do te ponosne in krasne dežele. Toda, kar je pomembnejše, v Sloveniji so bolj kot v katerikoli drugi evropski državi gore in gorništvo v krvi. Zato sem prepričan, da bodo slovenski bralci razumeli, da plezanje na vse alpske štiritisočake samo po sebi sploh ni pomembno. Poskrbelo je le za uporabno zasnovo knjige in mojih alpskih vzponov. Knjige izjemnih alpinistov o plezanju izjemnih smeri so napete, toda v resnici je o njih težko odkrito pripovedovati. Ta knjiga opisuje bolj običajno gorništvo in običajne smeri, s katerimi se lahko vsak poistoveti, in upam, da stoječ na mojih ramenih, pleza bolje v vseh pogledih.

Will McLewin

Zadnji izvodi – knjiga je lahko rahlo poškodovana!

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Pogled z Monte Visa: vsi štiritisočaki Alp”

Spomini na deset let potepanj z jadrnico Daddy’s Dream. Bila je želja, ki so je hranile sanje. In sanje so dobile ime Daddy’s
Dream. Sanje o svobodi na valovih pod jadri. Po vseh mogočih lukah Mediterana, kjer vsak kamen pove zgodbo o tisočletni zibelki zahodne civilizacije. Uresničene sanje

NOVO

Uresničene sanje

29,99 

Po sledeh junakinj iz zgodovine … Kaj lahko štiridesetletna ženska brez otrok počne v svojem življenju? Skoči na letalo in sledi stopnjam umetnic in raziskovalk iz zgodovine, ki so za časa svojega življenja spreminjale svet.

“Popotniška knjiga leta!” The Independent

3 za 2
Dimenzije (š x v):
15 x 22.5 cm

Ženske, na katere mislim ponoči

34,99 

Razkošna darilna fotomonografija izpod peresa in fotografskega objektiva Arneja Hodaliča, svetovnega popotnika, publicista in enega najboljših fotografov. Knjiga je na voljo v francoskem jeziku.

Dimenzije (š x v):
24.5 x 30.5 cm

Voyage au delà du miroir imaginaire

19,99 

Razkošna darilna fotomonografija izpod peresa in fotografskega objektiva Arneja Hodaliča, svetovnega popotnika, publicista in enega najboljših svetovnih fotografov. Knjiga v angleškem jeziku.

Dimenzije (š x v):
24.5 x 30.5 cm

Voyage into the illusory mirror

19,99 

Planinski vodnik Karavanke Klemna Janše je napisan po tradicionalnem konceptu vodnikov, ki izhajajo pri Planinski založbi PZS. Opisani so tudi vzponi in prečenja na skrajnem zahodu gorovja v Italiji, kar je povsem novo in pionirsko delo v slovenski vodniški literaturi.

Dimenzije (š x v):
12 x 16 cm

Vodnik Karavanke

27,90