Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Didakta-Zlata-Hruška
Dušan Mravlje: Tek moja norost Športna knjiga

Dušan Mravlje: TEK, MOJA NOROST

Knjiga, ki na podlagi petintridesetletnih izkušenj in 300.000 pretečenih kilometrih odgovori na vsa vprašanja, ki mučijo tekače.

Didakta dostava
Na zalogiDostavimo v 2 delovnih dneh.

24,99 

799 na zalogi

-
+

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Na voljo tudi v

Emka.siBiblos

Opis

Dušan Mravlje je v svoji skoraj 30-letni tekaški

karieri pretekel več kot 300.000 km in dosegel vrsto vrhunskih dosežkov, ki ga uvrščajo med najuspešnejše ultramaratonce na planetu zadnjih desetletij.

Je eden od dveh zemljanov, ki sta tekmovalno pretekla tri kontinente (ZDA, Avstralija in Evropa).

Po prvih nerodnih korakih dolgina iz Kranja, ki se je v vojski s treniranjem teka izognil vojaškemu drilu s smrdečim konjem ob sebi, sledi popotovanje, polno humorja in samoironije, s popolnim tekaškim korakom od prvega tekmovalnega preizkusa v Bielu do smrtno nevarne, a triumfalne Trans Americe.

Tri desetletja znoja, klančin in navkrebrnih psovk edinstvenega ultra tekača Dušana Mravljeta na straneh knjige, po kateri boste odložili vse tekaške priročnike, v smetnjak zabrisali piskajočo štoparico in si nadeli lahko tekaško obutev za Tek, pisan z veliko začetnico. In seveda boste na cilju spili pošten vrček ohlajenega piva!

Iz recenzij:

“Zgodba človeka, ki je v duši Športnik in v življenju Človek! Težko je vse vtise ob taki knjigi strniti v nekaj stavkov, a če že moram, lahko rečem le – knjigo v roke. Vsakemu!”

Dr. Matej Tušak

Knjiga pripoveduje o tekaški in osebni zgodbi človeka, ki je pripravljen in sposoben iz sebe potegniti maksimum. Čeprav je zgodba napisana v skoraj humornem slogu, pripoveduje o izjemnih naporih, neomajni volji, navadnim

ljudem nepredstavljivem prenašanju bolečin, psihični stabilnosti in odločnosti doseči zadani cilj.

Dr. Stojan Burnik

mravlje dolina%20smrti s

mravlje firenze s mravlje transaustralia s

Avtorja: Boštjan Fon, Dušan Mravlje

Recenzenti: Brigita Bukovec, dr. Stojan Burnik in dr. Matej Tušak.

Fotografije: Aleš Fevžer, Boštjan Fon, arhiv Dušana Mravljeta.

Iz uvoda:

»Če govorimo o ekstremnem, vzdržljivostnem in vztrajnostnem športu pri nas, je tam, prav na vrhu, prostora le za redke ljudi. Mravlje je bil povsem na vrhu, tam kjer je prostor le še za Jureta Robiča in alpinista Tomaž Humarja …«

Primož Kališnik

Intervju z Dušanom Mravljetom (Radio Slovenija)

Več o Dušanu Mravljetu >>

 

Novinar Boštjan Fon se je že v mladih letih je veljal za nenasitnega bralca, ki knjige požira na metre. A po treh letih na gimnaziji se je raje prepisal na strojno šolo ter se kasneje zaposlil v jeseniški železarni. Dolga leta je bil honorarni sodelavec pri tovarniškem tedniku Železar, dokler ni dobil mesta dopisnika pri časopisu Ekipa, desetletje nazaj pa je kot poročevalec pristal v sestavi redakcije Slovenskih novic. Zadnjih nekaj let je tudi glavni organizator pohoda Sto žensk na Triglav. Kot član spremljevalne ekipe je sodeloval tudi pri prvi osvojitvi RAAM-a pokojnega kolesarskega ultramaratonca Jureta Robiča. V prostem času uspešno igra hokej na rolerjih pri HK iTAKSport Utik in teče na dolge proge.

Cena e-knjige je 14,99 EUR.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Dušan Mravlje: TEK, MOJA NOROST”

Knjiga združuje dragocene osebne spomine, anekdote ter dogodke povezane z nastankom zasedbe “Stari mački“, njihov vzpon in zlata leta ter avtorjeve spomine na mladost.

NOVO
Dimenzije (š x v):
165 x 235 cm

Stari mački

19,99 

Alpinistični dnevnik legendarnega kranjskega alpinista in karizmatičnega pisca, Jerneja – Nejca Zaplotnika z ilustracijami Jožeta Trobca in spremno besedo Mojce Zaplotnik Jamnik.

NOVO
Dimenzije (š x v):
16 x 23 cm

Alpinistični dnevnik Nejca Zaplotnika

19,90 

Razglednice pripovedujejo.
Življenje slovenske meščanske rodbine – razglednice rodbine LEGAT-KUŠEJ-NOVAK. Več kot 1000 razglednic, od najstarejše iz leta 1897 (27. 5. 1897 – poslana iz Benetk) pa vse do razglednic iz časa po drugi svetovni vojni.

NOVO
Dimenzije (š x v):
22.5 x 28.5 cm

Življenje slovenske meščanske rodbine

55,00 

Aljoš Bagola nas z lucidnimi miselnimi obrati in bravuroznimi besednimi igrami mojstrsko popelje med navdihujoče življenjske zgodbe, pretresljiva spoznanja, nepričakovane uvide ter nevsakdanja razmišljanja o tem, kako se učinkovito spoprijeti s podivjanostjo sodobnega sveta ter kljub vsemu v njem najti kanček utehe, pomirjenosti in optimizma. Najbolj prodajana knjiga v letu 2020 – več kot 11.000 prodanih izvodov.

Kako izgoreti … in vzeti življenje v svoje roke (ponatis)

29,99 

Aljoša Bagola, slovenski kreativni direktor desetletja in avtor uspešnice Kako izgoreti in vzeti življenje v svoje roke, najbolje prodajane knjige leta 2020 pri nas, se v novi knjigi zakoplje v raziskovanje nadvse izmuzljive in težko dosegljive sreče.

Srečo, prosim (ponatis)

29,99