Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Didakta-Zlata-Hruška
Peti otrok Doris Lessing

Peti otrok

Roman Peti otrok je bil prvič objavljen leta 1988 v Veliki Britaniji in od takrat preveden v številne jezike. Avtorica Doris Lessing je v svoji dolgi pisateljski karieri ustvarila zelo raznolika literarna in kontroverzna znanstveno fantastična dela, najbolj znana pa je po romanu Zlata Beležnica. Leta 2007 je za svoje delo dobila Nobelovo nagrado.

Didakta dostava
Na zalogiDostavimo v 2 delovnih dneh.

19,90 

138 na zalogi

-
+
Število strani:
Vezava:
Založba:
Dimenzije (š x v):
14.7 x 20.7 cm

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Opis

Hariett in David želita ustvariti veliko družino v varnem toplem domu. David dela, Harriet gospodinji, otroci rastejo. Verjameta, da sta njihova zadovoljnost in povezanost zadostna zaπčneta pred surovostjo zunanjega sveta. Potem se rodi njun peti otrok. Šokirana sta nad njim. Robustnega, celo surovega videza je, volčje lakote, nenaravno moč, zahteven in nasilen, prav nič na Benu ni dojenčkastega, ljubkega ali običajnega. Harriet in David vesta, da ga družba nikoli ne bo sprejela. Harriet ga ne more imeti rada, David se ga ne more niti dotakniti, brata in sestri se ga bojijo. Družina in prijatelji se jih začnejo izogibati. Toplino in varnost njihovega doma zamenjajo skrb, strah in opreznost. Harriet in David sta razpeta med občutkom starševske dolžnosti in šokom nad čudaškim otrokom. Njuno vizijo preprostega sveta je razblinilo to, kar jo je na začetku sploh vzpostavljalo – njun lastni otrok.

Bralec vstopi v pretresljivo zmedo družine, ki se ne sooča samo z odraščajočim Benom, pač pa tudi z lastnimi predsodki in mejami. Zgodba družineLovatt se stopnjuje v kritiko družbe, ki se ni pripravljena soočiti s svojo prvinskostjo, temačnostjo in brutalnostjo.

Odlomek iz knjige Peti Otrok

»Še preden se je druščina za božič 1973 spet zbrala, je bila Harriet ponovno noseča. Na svojo veliko grozo, in Davidovo. Kako se je to lahko zgodilo? Saj sta vendar pazila, še posebej zato, ker sta se odločila, da nekaj časa ne bo več otrok. David se je poskusil pošaliti: »Ta soba je kriva, prisežem, da sama spočenja otroke.«

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Peti otrok”