Opis
Srebrna žlica vas z elegantnimi fotografijami in čudovitimi opisi izvora jedi ter kulinarične tradicije vabi, da občutite italijansko vzradoščenost nad življenjem, ki izžareva iz mediteranske priprave okusnih jedi. Srebrna žlica, prvič natisnjena leta 1950, je vrhunska knjiga o italijanski kuhinji in vsebuje več kot sto skrbno izbranih tradicionalnih receptov, nabranih in popisanih po raznolikih pokrajinah Italije. Srebrna žlica je kuharska knjiga, ki jo sleherni Italijan predaja svojim otrokom in tako na prihodnje rodove prenaša kuharske veščine svojih staršev in starih staršev. Angleška izdaja knjige je prodana v več kot milijon izvodih in svetovni javnosti ponuja vpogled v skrivnosti italijanske kuhinje, klasične zbirke receptov.
“Če želimo kuhati kot Italijani, potem je ta razkošna kuharska knjiga gotovo prava izbira.”
− Renate Rugelj, Bukla
Srebrna žlica v slovenskem prevodu prinaša zbirko 170 najbolj znamenitih, izvirnih in slastnih receptov iz italijanske zakladnice okusnih jedi, ki so osvojile svet. Z dodanimi informacijami o izvoru receptov in regionalnih različicah ter z razkritimi skrivnostmi italijanskih babic bodo prave tradicionalne italijanske jedi končno zadišale tudi po slovenskih domovih. Z dvema milijonoma prodanih izvodov samo v Italiji in še enkrat toliko po vsem svetu je Srebrna žlica danes prevedena v več kot deset jezikov in ostaja najbolje prodajana, najprepoznavnejša in najreferenčnejša italijanska kuharica na svetu.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.