Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Didakta-Zlata-Hruška
NOVO

Novi norci: biografija Ludvika Jamnika

Biografija podjetnika Ludvika Jamnika izpod peresa Tadeja Goloba.

Didakta dostava
Na zalogiDostavimo v 2 delovnih dneh.

24,99 

98 na zalogi

-
+
Število strani:
Vezava:
Založba:

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Opis

V življenju sem zmeraj zamujal za dvajset let. Vse, kar bi se mi moralo dogajati pri petnajstih, šestnajstih letih, se mi je dogajalo dvajset let kasneje. Študij in vse tisto, česar sem se lotil. Tako sem kariero v družbenih podjetjih zaključil pri petinštiridesetih, in če bi me še malo pred tem kdo vprašal, ali bom kdaj v življenju zasebnik, bi ga vprašal: »Kaj bom pa delal?«

Iz uvoda:

Dva sinova imam, Matjaža in Janija, in šest vnukov. Ter podjetje, ki sem mu posvetil velik del svojega življenja. Ko sva se pogovarjala z Matjažem, pa tudi z drugimi, so mi večkrat rekli:

»Pa daj, kaj napiši, da bomo vsaj vedeli, kaj se je dogajalo.«

Ob diagnozi sem se spomnil na obljubo, ki sem jo dal – da bom napisal kaj o sebi in podjetju – pa tudi tega, ker sem takrat dejal in kar me je odvračalo od pisanja. »Težko napišem to zgodbo,« sem jim rekel, »ker je po svoje težka.« Imam svoje stališče do podjetja, za katerim še zmeraj stojim. Upam, da bo zapisano koristilo. Pri moji bolezni, ki me je ujela na levi nogi, se mi je zahotelo še kakšnih priložnosti v življenju. Po kemoterapijah, ki mi obljubljajo malo več časa, sem si rekel: Daj mi, življenje, še eno priložnost, da napišem to knjigo. Bojim se samo, da mi je bolezen pobrala preveč mojega spomina. Bomo videli …

Tadej Golob o knjigi:

“Z Ljubom sva se potem dobivala v njegovi hiši v Zgornjih Pirničah in se trudila, da bi življenjsko zgodbo zapisala v čim krajšem času. Ustvarjanje biografije je proces. Zahteva čas, ki ga Ljubo ni imel. Imel pa je voljo in odločenost, ki sta ga, to sem spoznal v tem kratkem času, krasili vse življenje. Njegova zgodba je zdaj tu. Nekatera imena sem v njej zakril, sicer pa poskušal ohraniti čim več tistega, kar je Ljubo povedal, in tako, kot je povedal.”

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Novi norci: biografija Ludvika Jamnika”

Poetično bralno popotovanje, ki odpira prostor za pogovor z otroki o vojni in migracijah.

Vrtiljak

22,99 

Slovenska pedagoška revija.

Revija Didakta 219

11,99 

Novakov roman “Zvezde bodo ugasnile, če povem jim svojo zgodbo” je presunljivo in aktualno branje za mladino in odrasle. Skozi prvoosebno izpoved mladega Haruna plast za plastjo odstira univerzalno pripoved o upanju in trpljenju begunskih družin po svetu. Roman izpoveduje zgodbo družine Hallaj, ki je zaradi vojne in želje po varnejšem ter človeka vrednem življenju prisiljena zapustiti svoj edini dom, ki ga je kdaj koli poznala, in se podati v neznano.

3 za 2

Zvezde bodo ugasnile, če povem jim svojo zgodbo

14,99 

Knjiga o odnosih, samospoštovanju otrok, družinskem in šolskem okolju.

Zrcalo odraščanja

27,90 

30 najpomembnejših teorij za mlade genije, pojasnjenih v pol minute.

Znanost v 30 sekundah

16,90 

O ljubezni, vzgoji in igri z vašim otrokom. Strastno, a objektivno napisan prvi vzgojni priročnik, ki ne pripoveduje o tem, kakšna je najboljša vzgoja, ampak to utemeljuje z znanstvenimi dejstvi.

Znanost o vzgoji (2. dopolnjena izdaja)

34,99