Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Didakta-Zlata-Hruška
NOVO

Slane zgodbe 2

Andrej Trefalt nas z drugo zbirko Slanih zgodb spet vzame s seboj na morje in nam pokaže, da distrofija za kaj takega ni prevelika ovira! Od Jadrana do Tunizije in od Gibraltarja do Cipra je s svojimi barkami v več kot štiridesetih letih prekrižaril Sredozemlje po dolgem in počez.

Didakta dostava
Po naročilu

24,99 

Na voljo po naročilu

-
+
Število strani:
Vezava:
Ilustrator:
Založba:
Dimenzije (š x v):
150 x 215 cm

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Opis

Že v prvi zbirki je pokazal, da ima občutek in oko za nenavadne in zabavne situacije, ki se dogajajo na barkah, in tudi tokrat ne razočara. Znašli se boste na merjaščevi pojedini, preganjale vas bodo »krvoločne« želve, godli vam bodo črički, na počitnice boste peljali Filipa in z vami bodo jadrali golobi in kanje če omenimo le živalske protagoniste!

Andreja na morju vedno spremljajo tudi njegove partnerke, prijatelji, družinski člani ter posadka in ta mešanica različnih karakterjev zagotavlja neusahljiv vir zabavnih zapletov in dogodivščin.

Skoraj 50 fotografij vam bo pomagalo doživeti zgodbe iz prve roke, hudomušne ilustracije pa je narisal Marko Škerlep.

Andrej Trefalt (1963–2023) je v več kot tridesetletni karieri je upravljal z medijskimi proračuni številnih vodilnih oglaševalcev v Sloveniji in na trgih regije. Bil je pravi medijski pogajalec, ki je z analizami, podatki in lucidnimi pogajalskimi analizami odlično poznal medijski prostor ter pisana in nepisana pravila medijskega zakupa in planiranja v industriji. Kljub mišični distrofiji se je Andrej najbolje počutil na morju, na jadrnici in o številnih prigodah izdal Slane zgodbe. (Marketing Magazin)

Oglejte si še:

slane zgodbe naslovka scaled

Iz recenzije:

“Dobra knjiga ne rabi pohval, saj jo bralci slej ko prej vzamejo za svojo. In Andrejeve Slane zgodbe so taka knjiga. Zgodbe z morja so posebne, ker se dogajajo v človeku prijaznem, včasih pa tudi zelo neprijaznem okolju, na morju. Običajno so začinjene s kančkom humorja, včasih so celo malo otožne, a vselej govorijo o usodah običajnih ljudi, ki so se podali na morje. Ker se iz njih lahko marsikaj naučimo, je prav, da so slane zgodbe zapisane in da jih delimo, se ob njih veselimo, razvedrimo in učimo. Slano gradivo na papirju tako ostaja trajen spomin avtorjevega preživetega časa na morju v družbi znancev, prijateljev in družine, nam pa zabavno branje in razvedrilo v udobju domačega fotelja …”

Julijan Višnjevec, urednik revije VAL navtika

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Slane zgodbe 2”

Slane zgodbe so literarni prvenec Andreja Trefalta, strastnega morjeplovca, ki je kljub mišični distrofiji pol življenja preživel na morju. Avtor vas v zbirki triintridesetih zgodb popelje skozi več kot štirideset let pustolovskih dogodivščin in občasnih katastrof.

Dimenzije (š x v):
150 x 215 cm

Slane zgodbe

24,99 

Biblija italijanske kuhinje. Naj tradicionalne italijanske jedi končno zadišijo tudi v vašem domu. Kuharska knjiga Srebrna žlica je darilo prihodnjim generacijam, zajeto v razkošno ilustrirano zbirko tradicionalnih receptov italijanskih pokrajin.

Dimenzije (š x v):
21 x 27.5 cm

Srebrna žlica

55,00 

Detektiv Ulf Varg, zaposlen v malmöjskem Oddelku za občutljive zločine, kjer obravnavajo najbolj nenavadne primere na Švedskem, se tokrat spoprime s primerom anonimnega izsiljevanja zloglasnega pisatelja Nilsa Personna-Cederströma.

3 za 2
Dimenzije (š x v):
13.5 x 200 cm

Nadarjeni gospod Varg

11,99 

Izbor trinajstih pomorskih nesreč z vsega sveta je pripravil Jože Mušič, prvi Slovenec, ki je objadral svet. Med njimi so tudi zgodbe slovenskih jadralcev: Jureta Šterka, Sreča Pusta, Slavca Šikonje in Milanke Lange Lipovec. Opisani brodolomi pričajo, kako iznajdljiv in pogumen zna biti človek, ko se znajde v nepredvidljivih težavah, na robu preživetja.

3 za 2
Dimenzije (š x v):
17 x 40 cm

Mayday

14,99 

Izvirna zgodba o neprekinjenem jadranju okrog treh veličastnih rtov: Rta dobrega upanja, Rta Leeuwin in Rta Horn. Sedem mesecev je trajal boj izkušenega pomorščaka z neurji, brezveterji, številnimi okvarami, različnimi drugimi težavami ter uničujočo utrujenostjo in osamljenostjo.

Dimenzije (š x v):
16.5 x 24 cm

Dolga pot čez oceane

4,99