Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Didakta-Zlata-Hruška
3 za 2

Slane zgodbe

Slane zgodbe so literarni prvenec Andreja Trefalta, strastnega morjeplovca, ki je kljub mišični distrofiji pol življenja preživel na morju. Avtor vas v zbirki triintridesetih zgodb popelje skozi več kot štirideset let pustolovskih dogodivščin in občasnih katastrof.

Didakta dostava
Na zalogiDostavimo v 2 delovnih dneh.

24,99 

-
+
Število strani:
Vezava:
Ilustrator:
Založba:
Dimenzije (š x v):
150 x 215 cm

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Opis

Prav nobena izmed opisanih prigod vas ne bo pustila ravnodušnih – nekatere vas bodo nasmejale do solz, zaradi drugih pa znate kakšno tudi potočiti. Od Rusinje Tatjane, ki z ramo razbije pokrov pralnega stroja, in striptiza na palubi do morskega psa pod napihljivim čolnom ter peke jajc za angleške zajtrke v Grčiji … Andrejeve dogodivščine se začnejo z otroškim sanjarjenjem šestletnega fanta, ki ždi na straniščni školjki, kasneje pa nadaljujejo svojo pot širom Sredozemlja.

Slane zgodbe Marko Skerlep

Čeprav je ena od štirih bark, na katerih se odvijajo opisane zgodbe, vedno kje v bližini, se pestro dogajanje odvija tudi na kopnem. Takšne prigode obsegajo Andrejevo tuširanje v vili Leonarda Cohena, streljanje s Kapetanom Draganom v črnogorskem mestu Bar, v italijanskem Termoliju pa se v središču pozornosti znajde sam Lucio Dalla. Čas je, da se potopite v Slane zgodbe in jih s pomočjo duhovitih karikatur izpod svinčnika Marka Škerlepa doživite iz prve roke.

Iz recenzije:

“Dobra knjiga ne rabi pohval, saj jo bralci slej ko prej vzamejo za svojo. In Andrejeve Slane zgodbe so taka knjiga. Zgodbe z morja so posebne, ker se dogajajo v človeku prijaznem, včasih pa tudi zelo neprijaznem okolju, na morju. Običajno so začinjene s kančkom humorja, včasih so celo malo otožne, a vselej govorijo o usodah običajnih ljudi, ki so se podali na morje. Ker se iz njih lahko marsikaj naučimo, je prav, da so slane zgodbe zapisane in da jih delimo, se ob njih veselimo, razvedrimo in učimo. Slano gradivo na papirju tako ostaja trajen spomin avtorjevega preživetega časa na morju v družbi znancev, prijateljev in družine, nam pa zabavno branje in razvedrilo v udobju domačega fotelja …”

Julijan Višnjevec, urednik revije Val

Andrej Trefalt (1963–2023) je v več kot tridesetletni karieri je upravljal z medijskimi proračuni številnih vodilnih oglaševalcev v Sloveniji in na trgih regije. Bil je pravi medijski pogajalec, ki je z analizami, podatki in lucidnimi pogajalskimi analizami odlično poznal medijski prostor ter pisana in nepisana pravila medijskega zakupa in planiranja v industriji. Kljub mišični distrofiji se je Andrej najbolje počutil na morju, na jadrnici in o številnih prigodah izdal Slane zgodbe. (Marketing Magazin)

Prelistaj knjigo >>

 

1 mnenje za Slane zgodbe

  1. Spela

    Slane zgodbe so me navdušile na dva načina: nasmejala sem se in v njih našla navdih. Toliko avantur, dogodivščin in sploh življenja je Andrej posrkal iz svojih let na barkah in za barke! Resne fizične ovire (njegova mišična distrofija, zaradi katere je zanj danes še stanje ob opori naporno) ga niso ustavile, prej so ga motivirane in priganjale, da je iz vsakega leta potegnil vse, kar se je dalo. Pa v teh zgodbah ni hitenja! Nasprotno! Zdi se, da je vsak trenutek malo daljši in bolj doživet!

    Andrej je moj brat, tako da sem knjigo brala tudi kot mini biografijo nekoga, ki ga imam rada in mi veliko pomeni. Vendar sem prepričana, da boste tudi tisti, ki ga ne poznate osebno, uživali v branju in našli v Slanih zgodbah navdih za kakšno dodatno avanturo. Veselo branje – in komaj čakam na drugi del!!

Podaj mnenje

Spomini na deset let potepanj z jadrnico Daddy’s Dream. Bila je želja, ki so je hranile sanje. In sanje so dobile ime Daddy’s
Dream. Sanje o svobodi na valovih pod jadri. Po vseh mogočih lukah Mediterana, kjer vsak kamen pove zgodbo o tisočletni zibelki zahodne civilizacije. Uresničene sanje

Uresničene sanje

29,99 

Biblija italijanske kuhinje. Naj tradicionalne italijanske jedi končno zadišijo tudi v vašem domu. Kuharska knjiga Srebrna žlica je darilo prihodnjim generacijam, zajeto v razkošno ilustrirano zbirko tradicionalnih receptov italijanskih pokrajin.

3 za 2
Dimenzije (š x v):
21 x 27.5 cm

Srebrna žlica

55,00 

Detektiv Ulf Varg, zaposlen v malmöjskem Oddelku za občutljive zločine, kjer obravnavajo najbolj nenavadne primere na Švedskem, se tokrat spoprime s primerom anonimnega izsiljevanja zloglasnega pisatelja Nilsa Personna-Cederströma.

3 za 2
Dimenzije (š x v):
13.5 x 200 cm

Nadarjeni gospod Varg

11,99 

Izbor trinajstih pomorskih nesreč z vsega sveta je pripravil Jože Mušič, prvi Slovenec, ki je objadral svet. Med njimi so tudi zgodbe slovenskih jadralcev: Jureta Šterka, Sreča Pusta, Slavca Šikonje in Milanke Lange Lipovec. Opisani brodolomi pričajo, kako iznajdljiv in pogumen zna biti človek, ko se znajde v nepredvidljivih težavah, na robu preživetja.

3 za 2
Dimenzije (š x v):
17 x 40 cm

Mayday

14,99 

Izvirna zgodba o neprekinjenem jadranju okrog treh veličastnih rtov: Rta dobrega upanja, Rta Leeuwin in Rta Horn. Sedem mesecev je trajal boj izkušenega pomorščaka z neurji, brezveterji, številnimi okvarami, različnimi drugimi težavami ter uničujočo utrujenostjo in osamljenostjo.

3 za 2
Dimenzije (š x v):
16.5 x 24 cm

Dolga pot čez oceane

11,99