Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Didakta-Zlata-Hruška

Vsaka sreča je boljša kot nobena

Sedma, zadnja knjiga iz serije zgodb o srečni Dani. Pomlad je in Dani gre v Rim na očkovo poroko. Veseli se poroke, skrbi pa jo, ker prijateljice Elle Fride ni smela povabiti. Očka je rekel ne. Le kaj si bo Ella Frida mislila, ko bo izvedela, da ni bila povabljena na poroko očka svoje najboljše prijateljice?

 

Didakta dostava
Na zalogiDostavimo v 2 delovnih dneh.

23,95 

-
+
Ilustrator:
Število strani:
Vezava:

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Opis

To je zadnja knjiga o Dani In Elli Fridi. Razdalja med njima je vedno večja. Skoraj nikoli se ne srečata. Bo njuno prijateljstvo preživelo?

Zgodbe o Dani govorijo o prijateljstvu in odraščanju in ljubeči družini. Tudi o ovirah, ki jih skupnih moči in dobre volje premagujemo. O sreči, ki jo je treba najti in negovati. Vsaka sreča je boljša kot nobena.

Vsaka sreča je boljša kot nobena je sedma, zadnja samostojna knjiga iz zbirke o srečni Dani švedskih vrhunskih ustvarjalk za otroke, Rose Lagercrantz in Eve Eriksson. Vse zgodbe o Dani so prevedene v več kot dvajset jezikov in so prejele številne nagrade in priznanja.

O avtorici

Rose Lagercrantz, švedska pisateljica, rojena v Stockholmu leta 1947. Avtorica Malega črnega kuža je priljubljena pisateljica tako v svoji domovini, na Švedskem, kot drugod po svetu. Vse od leta 1973 objavlja knjige za otroke, mladino in odrasle. Zanje je prejela več priznanj, med njimi ugledni nagradi August in Astrid Lindgren.

O ilustratorki

Eva Eriksson (1949) se je po premisleku, kaj delati in kako se preživljati, da ji ne bi bilo treba vstajati navsezgodaj, odločila za tekstilno šolo in šolo risanja in
kmalu stopila na pot ilustratorke. Danes je ena najbolj priljubljenih švedskih ilustratork, poznanih doma in v svetu. Leta 1977 je izšla njena prva knjiga, 1979 je v sodelovanju z Barbro Lindgren že izšla Zgodba o malem starem možu. Njuno sodelovanje se je nadaljevalo, vzporedno pa je ilustrirala zgodbe in pravljice najuglednejših švedskih avtoric in avtorjev, od Ulfa Starka, Ulfa Nilssona do Rose Lagercrantz. Ustvarila je tudi nekaj avtorskih del, kar pomeni, da se je pod njimi podpisala kot pisateljica in kot ilustratorka. Priznana je tudi kot animatorka risanih filmov. Ilustrira še vedno, najraje v pastelu, še vedno razveseljuje najmlajše in jim s svojim delom širi meje, odpira okno v najrazličnejše, lepe in včasih tudi žalostne zgodbe ljudi vseh starosti.

Z vsemi velikimi ustvarjalkami in ustvarjalci švedske in že dolgo tudi svetovne literature jo vežejo ljubezen, toplina, sočutje in humor. Med vsemi nagradami, ki jih je prejela, sta tudi nagrada August in nagrada Astrid Lindgren.

Danni Stražar je prevajalka, glasbenica, učiteljica in ambasadorka švedske literature med slovenskimi bralci in slovenske literature na Švedskem. Njen prevajalski opus je obsežen in raznolik, prevaja tako dela za odrasle kot za mladino in najmlajše. Najraje prevaja iz švedščine, iz jezika, ki se ga je naučila v otroštvu in ga je pozneje tudi študirala. Švedščina je prevajalkin drugi jezik, prvi ostaja materinščina, slovenščina. Danni na Švedskem živi in dela in zato dobro pozna švedsko življenje in kulturo. Tu in tam poseže tudi po norveški literaturi in jo prav tako zavzeto prevede za naše bralce.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Vsaka sreča je boljša kot nobena”

Neža in Klemen kot vsako poletje počitnice preživljata pri babici in dedku v prisrčnem mestecu pod gorami. Nekega dne jih obišče pevec Viktor, ki bi v središču mesta rad priredil zgodovinsko opereto …  SKOZI ŠIVANKINO UHO

NOVO

Skozi šivankino uho

24,99 

A Treasury of Slovenian Folklore. Here are presented traditional stories, handed down orally from generation to generation, which helped our ancestors to better understand the world, to learn what is good and right, dangerous or bad, and how to behave in nature and society. 101 folk tales from Slovenia.

Dimenzije (š x v):
185 x 250 cm

101 Folk Tales from Slovenia (2)

39,99 

Tri knjige iz zbirke ZAKLADNICA SLOVENSKIH PRIPOVEDI zajemajo izbor slovenskih ugank, pregovorov in pravljic.

Zakladnica slovenskih pripovedi (zbirka sezone)

34,99 

Totalno neobičajne prigode totalno običajnega šolarja, ki po navadi rešuje matematične naloge, občasno pa tudi sošolce in vesolje pred najgrozovitejšimi zlikovci in drugimi neverjetnimi grozotami. Knjigi sta prejeli znak kakovosti Zlata hruška.

Dimenzije (š x v):
13 x 30 cm

Jan Pančur (zbirka nagrajenih knjig)

39,90 

Jan Pančur in pustna globokalipsa je druga knjiga izvirne slovenske serije mladinskih romanov izpod peresa znanega slovenskega psihologa, ki si je za svoje literarno ustvarjanje izbral alter ego Krister P. Jansson.

Dimenzije (š x v):
13 x 30 cm

Jan Pančur in pustna gobokalipsa

19,99