Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Didakta-Zlata-Hruška
Prelistaj nekaj prvih strani
NOVO

SEJ NE MOR’Š VERJET – zbirka resničnih zgodb o naključjih

Zbirka resničnih zgodb o naključjih. Naključja, ki se pojavljajo v naših življenjih, nas vabijo, da si dopustimo pogledati onkraj znanega in tudi z njihovo pomočjo odstiramo tančice skrivnosti našega bivanja.

Didakta dostava
Po naročilu

29,99 

Na voljo po naročilu

-
+
Vezava:
Število strani:
Založba:
Dimenzije (š x v):
165 x 235 cm

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Opis

Bingljamo sicer tukaj in zdaj, vpeti pa smo v nekaj veliko širšega in mogočnejšega, kot si lahko predstavljamo. To je bil tisti vzporedni svet, v katerega sem po nekem kozmičnem naključju lahko skozi priškrnjena vrata za hip pokukal. Naključja, ki se pojavljajo v naših življenjih, nas vabijo, da si dopustimo pogledati onkraj znanega in tudi z njihovo pomočjo odstiramo tančice skrivnosti našega bivanja. Kar se je zgodilo točno na tistem mestu in točno njima, je tako, kot da bi v enem tednu petkrat zadel na loteriji.

Večkrat slišimo, da naključij ni. So ali niso? Seveda so, sicer ne bi imeli te besede! Pove, da se je nekaj zgodilo, opisuje dvoje ali več dejanj ali dva ali več predmetov v točki, kjer pride do stika, ne glede na časovno razdaljo. Nekaj je skupnega, in četudi logične vzroke najdemo, je še vedno v ozadju neznanka.
– Irena Tršinar, avtorica

Naključja so trenutki, drobni dogodki, katerih pomen razpoznamo in povežemo šele dolgo zatem, ko se zgodijo. Knjiga Sej ne mor’š verjet bralcem prinaša nove zgodbe, nova naključja, nova doživetja. Odlično, tematsko povezane zgodbe vam bodo dale ne le svojstveno bralno izkušnjo, z branjem prav te knjige se boste spomnili svojih naključij. Sej ne mor’š verjet, toda te zgodbe so naravnost takšne: ne mor’š verjet, kako dobre!
– Mojca Rudolf, pisateljica

Naključja nikoli nisem razumela kot prepleta slučajnih dogodkov ali slepe sreče. Ravno obratno. Smo del različnih, od našega življenja na videz neodvisnih dogodkov, ki se prepletajo v naključja. Nekatera med njimi celo prepoznamo. Je mar naključje, da so nekatera v knjigi opisana naključja vplivala tudi name? Naj poudarim: do pred kratkim sploh nisem vedela, da je avtorica zbrala zgodbe za že drugo knjigo o naključjih. Čista sinhroniciteta!
– Mag. Nataša Gaši, raziskovalka

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “SEJ NE MOR’Š VERJET – zbirka resničnih zgodb o naključjih”

Alpinistični dnevnik legendarnega kranjskega alpinista in karizmatičnega pisca, Jerneja – Nejca Zaplotnika z ilustracijami Jožeta Trobca in spremno besedo Mojce Zaplotnik Jamnik.

NOVO
Dimenzije (š x v):
16 x 23 cm

Alpinistični dnevnik Nejca Zaplotnika

19,90 

Prva pop rock glasbena kriminalka, ki vas pelje v svet zakulisja z vsemi bleščicami, ki jih ponuja slava, in temnimi platmi, ki so navadnim smrtnikom neznane. ANDREJ ŠIFRER VOLKOVI

NOVO

VOLKOVI (trda vezava)

37,99 

Prva pop rock glasbena kriminalka, ki vas pelje v svet zakulisja z vsemi bleščicami, ki jih ponuja slava, in temnimi platmi, ki so navadnim smrtnikom neznane. ANDREJ ŠIFRER VOLKOVI

NOVO

18,99 

A Treasury of Slovenian Folklore. Here are presented traditional stories, handed down orally from generation to generation, which helped our ancestors to better understand the world, to learn what is good and right, dangerous or bad, and how to behave in nature and society. 101 folk tales from Slovenia.

Dimenzije (š x v):
185 x 250 cm

101 Folk Tales from Slovenia (2)

39,99 

Seven interesting stories which will take you through the rich history of Piran. Listen to them closely, enjoy them and perhaps you will find your own story there …

Dimenzije (š x v):
23 x 16.5 cm

Piran: Stories and Legends

14,99