Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Didakta-Zlata-Hruška
NOVO

Skrita moč ADHD

ADHD v življenju in šoli. Priročnik Skrita moč ADHD je poln pozitivno naravnanih napotkov in dejstev, ki razbijajo razširjene mite o ADHD. Celostno, poglobljeno in strokovno podkovano potovanje skozi življenje z ADHD. Skrita moč ADHD

Didakta dostava
Na zalogiDostavimo v 2 delovnih dneh.

39,99 

-
+
Predviden izid:
Število strani:
Založba:
Vezava:

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Opis

ADHD je edinstven tip nevrodivergentnosti, ki je v današnjem času še vedno premalo raziskan. Prav zaradi pomanjkanja znanja o ADHD, je ta nemalokrat podvržen stigmatizaciji, ki vodi do (pre)pozne diagnoze. Priročnik Skrita moč ADHD je poln pozitivno naravnanih napotkov in dejstev, ki razbijajo razširjene mite o ADHD. Knjigo spremljajo tudi kratke izpovedi oseb z ADHD, njihovih svojcev in strokovnih delavcev, ki bodo v pomoč vsem, ki se s posebnostjo na kakršen koli način srečujejo tudi sami.

Skrita moč ADHD je priročnik o ADHD in rezultat projekta ADHD v življenju in šoli, v katerem sta v študijskem letu 2022/23 moči združili Fakulteta za socialno delo v Ljubljani in Pedagoška fakulteta v Ljubljani. Projekt je potekal pod vodstvom doc. dr. Anamarije Kejžar (FSD) in dr. Suzane Pulec Lah (PeF).

VABILO

OKROGLA MIZA: SKRITA MOČ ADHD

Vabimo vas na pogovor in predstavitev priročnika. Z nami bodo:

  • dr. Anamarija Kejžar, avtorica knjige,
  • dr. Suzana Pulec Lah, so mentorica projekta ADHD v življenju in šoli (2023),
  • dijakinja z osebno izkušnjo življenja z ADHD.

Vsebine: kaj ADHD v resnici je, kako ga prepoznati, ga sprejeti in kako z njim krmariti v vsakodnevnem življenju ter v šolah
in kako olajšati simptome. Slišali bomo tudi osebne izkušnje življenja z ADHD.

6. marec 2024, ob 17. uri. Predstavitveni center Triglav Lab, na Dunajski 20 v Ljubljani.

PRIJAVA NA DOGODEK

 

dr. Anamarija Kejzar

Dr. Anamarija Kejžar je docentka na Fakulteti za socialno delo. V svoji 30-letni praksi je delala kot svetovalna delavka v OŠ in direktorica doma starejših občanov. Na fakulteti sodeluje v številnih mednarodnih projektih in je avtorica številnih znanstvenih in strokovnih člankov.

Iz recenzije:

Celostno, poglobljeno in strokovno podkovano potovanje skozi življenje z ADHD. Priročnik je pravo darilo za starše, pedagoške delavce in posameznike z ADHD, ki si želijo boljšega razumevanja te diagnoze in praktičnih usmeritev, kako z njo krmariti skozi izzive vsakdana – od vrtca do službe ter v medosebnih odnosih. Avtorica s pomočjo prvoosebnih zgodb v bralcu prebuja sočutje ter ponuja svež in optimističen pogled na darove nevrodivergentnosti.

– Lara Pirc, otroška psihologinja (MSc in Psychology)Skrita moč ADHD

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Skrita moč ADHD”

100 novih receptov, opremljenih z več kot 580 fotografijami!  OKUSNO³ je nadaljevanje kuharskih uspešnic Okusno in Okusno² ljubiteljskega kuharja in kulinaričnega popotnika Radoša Skrta. OKUSNO RADOŠ SKRT

3 za 2
Dimenzije (š x v):
20 x 26 cm

OKUSNO³

24,99 

V drugi knjigi zdravilnih zgodbic najdete štirinajst zgodbic, ki vam bodo v podporo in pomoč pri premagovanju najbolj pogostih težav predšolskega obdobja (izbirčnost pri hrani, deljenje igrač, strah pred zobozdravnikom, ljubosumje, nespoštljivost,…) in dve, ki spodbujata otrokov naravni razvoj do vstopa v šolo (spodbujanje samoiniciativnosti in vztrajnosti ter spodbujanje pozornosti).

Dimenzije (š x v):
21 x 26 cm

Zdravilne zgodbice (2. del) – zadnji izvodi

24,99 

Skrivnost uspešne vzgoje. Najsi gre za trmo, težave v šoli ali puberteto, enakopravni odnosi so tudi v težkih časih ključ do družinske sreče. JESPER JUUL Spoštovanje, zaupanje in ljubezen

3 za 2
Dimenzije (š x v):
15.3 x 23 cm

Spoštovanje, zaupanje in ljubezen

14,99 

Obsežen in pregleden priročnik priznanega zdravnika in psihoterapevta Viljema Ščuke je plod avtorjevih dolgoletnih izkušenj na področju dela z mladimi ter poznavanja gestaltskega pristopa.

Dimenzije (š x v):
16.6 x 23.6 cm

Šolar na poti do sebe (4. natis)

19,99 

Čudaka z drugega planeta je druga v seriji stripov o legendarnih junakih Calvinu in Hobbesu.

3 za 2
Dimenzije (š x v):
22 x 21 cm

Calvin in Hobbes: Čudaka z drugega planeta

7,99