Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Didakta-Zlata-Hruška
Srečanja Janko Kostnapfel

Srečanja

Prof. dr. Janko Kostnapfel v knjigi opisuje srečanja s svojimi stanovskimi kolegi, predstavi nekaj pogledov na psihiatrijo in tudi nekaj zanimivih pogovorov, ki so bili delno že objavljeni v slovenskih časopisih.

Didakta dostava
Na zalogiDostavimo v 2 delovnih dneh.

19,90 

88 na zalogi

-
+
Število strani:
Vezava:
Založba:
Dimenzije (š x v):
14.5 x 21 cm

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Opis

Delo govori o mojih srečanjih, spominih in esejih, ki niso brez navdiha ožje stroke – psihiatrije. V gradivu prav na kratko navajam mnoge pomembne osebnosti, ki sem jih v življenju srečal in kakšne njihove misli, saj mimo ljudi vendar ni mogoče ničesar povedati. Sorazmerno veliko razmišljanja posvečam staranju, višji starosti in starostnikom. Skozi celo pripoved pa se vleče tanka nit, točneje bodeča žica, ki nas vse retorično sprašuje: zakaj morajo biti vojne?! V poglavjih sem opravil manjše spremembe objavljenih člankov in včasih tudi naslovov. Delo predstavlja mojo dvanajsto samostojno knjižno izdajo, vse pa so izšle po moji formalni zdravniški upokojitvi pri 73. letih in fakultativni po osemdesetih.

Janko Kostnapfel

Prof. dr. Janko Kostnapfel je častni član Slovenskega zdravniškega društva in Slovenskega združenja za preprečevanje samomora. Izvolili so ga za člana angleške družbe za medicino (The Royal Society of Medicine, London). Objavil je deset znanstveno-raziskovalnih študij s področja psihiatrije. Osebna bibliografija COBISS šteje več kot 300 naslovov. Je dobitnik nagrade vstaje slovenskega naroda za raziskave (1978), imetnik domačih in tujih odlikovanj.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Srečanja”

OKUSNO³ je nadaljevanje kuharskih uspešnic Okusno in Okusno² ljubiteljskega kuharja in kulinaričnega popotnika Radoša Skrta. 100 novih receptov, opremljenih z več kot 580 fotografijami! OKUSNO

NOVO
Dimenzije (š x v):
20 x 26 cm

OKUSNO³

32,99 

Pomoč otrokom z avtizmom pri učenju: načini obravnave za strokovnjake in starše. Namen knjige je pomagati učiteljem, terapevtom in staršem, ki so vključeni v obravnavo otrok z avtizmom. Gre za obsežno in temeljno delo na področju obravnave otrok z avtizmom, ki opisuje kako se otroci z različnimi oblikami avtizma učijo in kako jih te treba poučevati, da bi se laže samostojno učili.

NOVO

Pomoč otrokom z avtizmom pri učenju

49,99 

Dragi starši, preden se vam zmeša, vzemite v roke to knjigo. Avtorici največjega nemškega bloga za starše vas bosta naučili, kako v enem koraku umirite sebe in otroka. Osebne zgodbe in konkretni nasveti za težke primere so pravi balzam za dušo razdraženih staršev. (izid februar 2023). Najbolj zaželen otrok vseh časov me spravlja ob pamet

NOVO
Dimenzije (š x v):
15 x 23 cm

Najbolj zaželen otrok vseh časov me spravlja ob pamet

29,99 

ZAČIMBE IN DIŠAVNICE. V knjigi je raznolikost Slovenije opisana skozi zgodbe zelišč, ki jih lahko uporabljamo kot začimbe in dišavnice pri pripravi vsakdanjih ter prazničnih jedi, različnih gospodinjskih opravilih in kot domača zdravila. V njej boste našli izbor jedi, ki predstavljajo slovensko kulinariko. Jedi kmečkega vsakdana in praznikov. Najboljše je blizu.

NOVO

Začimbe in dišavnice (ponatis)

24,99 

Knjiga Življenje z drugačnim otrokom je namenjena širšemu družinskemu in prijateljskemu krogu družin z otrokom s posebnimi potrebami. Okolica pogosto ne ve kako ravnati v takšnih situacijah. Družini hočejo pomagati, vendar ne znajo pristopiti ali pa se preveč vmešavajo. Knjiga tudi želi vplivati na družbeno podobo, sprejemanje in razumevanje drugačnih od sebe.

Dimenzije (š x v):
15 x 22.8 cm

Življenje z drugačnim otrokom

29,99