Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Didakta-Zlata-Hruška

Pomoč otrokom z avtizmom pri učenju

Pomoč otrokom z avtizmom pri učenju: načini obravnave za strokovnjake in starše. Namen knjige je pomagati učiteljem, terapevtom in staršem, ki so vključeni v obravnavo otrok z avtizmom. Gre za obsežno in temeljno delo na področju obravnave otrok z avtizmom, ki opisuje kako se otroci z različnimi oblikami avtizma učijo in kako jih te treba poučevati, da bi se laže samostojno učili.

Didakta dostava
Na zalogiDostavimo v 2 delovnih dneh.

49,99 

-
+
Vezava:
Število strani:
Založba:
Predviden izid:

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Opis

Pomoč otrokom z avtizmom pri učenju: načini obravnave za strokovnjake in starše.

Iz vsebine:

NOV POGLED NA AVTIZEM
Obravnava otroka z avtizmom je zapletena tudi zato, ker obstaja več različnih pristopov, ki jih vključuje. To so vedenjski, pedagoški, kognitivni in medicinski pristop. Naštete možnosti se prepletajo, vendar vsaka poudarja druge pristope. Dogaja se, da se strokovnjaki znotraj področij pogosto medsebojno ne razumejo, saj uporabljajo različen strokovni jezik. To je videti tako, kot če bi slep človek otipaval različne dele slona in bi dobil različne vtise o tej živali. V knjigi bomo prestopili meje med različnimi vejami znanosti in v študijo vključili različne perspektive, tako da bomo zanemarili izrazoslovje, ki omejuje in ločuje različne poglede, in se osredotočili na praktične pristope pri izvajanju obravnave, ki temeljijo na raziskavah, teoriji
in kliničnih izkušnjah.

Prvi del knjige je zasnovan tako, da bralec dobi občutek, v čem se avtizem razlikuje od drugih nevroloških razvojnih motenj. V svojem bistvu je avtizem primanjkljaj sposobnosti socialnega sporazumevanja oziroma interakcije. Hkrati s tem se večkrat dogodi, da ima otrok težave tudi na govornem področju ter s procesiranjem informacij. V prvem poglavju je podan teoretični pregled, kako pri otroku odkrijemo avtizem. Drugo poglavje predstavi, kako več prirojenih težav pri sprejemanju socialnih, govornih in senzornih informacij skupaj tvori simptome, značilne za avtizem. V tretjem poglavju pa bomo predstavili koncept obravnave glede na simptome UPA. Tako bomo pridobili potrebno temeljno znanje za razumevanje vsakega izmed značilnih simptomov in morebitnih vzrokov avtizma, ki vplivajo na učenje. V drugem delu knjige pa so opisani načini obravnave za vsakega izmed UPA.

Predstavitev knjige – Tehnološki center Triglav Lab.

Iz predgovora slovenske izdaje:
Knjiga Bryne Siegel z naslovom Pomoč otrokom z avtizmom in podnaslovom Primeri obravnave za starše in strokovnjake je razumljivo napisan in s primeri podkrepljen vodnik po učnih primanjkljajih pri avtizmu in načinih iskanja ustreznih metod obravnave glede na otrokov učni stil. Ponuja nam neke vrste diagnostično orodje (ALDI), ki predstavlja seznam učnih primanjkljajev (UPA) in nakazuje otrokov stil učenja (USA), ki predstavljata neke vrste izobraževalno oceno posameznega otroka za nadaljnje učenje in poučevanje. Tako prepoznamo področje, ki otroka z avtizmom pri učenju najbolj ovira, ter načrtujemo strategijo obravnave.
dr. Bojana Globačnik

Iz predgovora:
Knjiga predstavlja sintezo kliničnih izkušenj in raziskav, ki so v pomoč pri izvajanju obravnave. Pomagala bo učiteljem, da bodo uspešnejši v razredu, in staršem, da bodo učinkovitejši pri zagovarjanju otrokovih pravic. Knjiga predstavlja neprecenljivo sintezo stanja, v katerem je trenutno znanost na področju avtizma, in nam je v pomoč pri večji učinkovitosti razvoja obravnav.
Fred R. Volkmar,
Univerza Yale, New Haven, Connecticut

avtizem, motnje avtističnega spektra

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Pomoč otrokom z avtizmom pri učenju”

Detektiv Ulf Varg, zaposlen v malmöjskem Oddelku za občutljive zločine, kjer obravnavajo najbolj nenavadne primere na Švedskem, se tokrat spoprime s primerom anonimnega izsiljevanja zloglasnega pisatelja Nilsa Personna-Cederströma.

3 za 2
Dimenzije (š x v):
13.5 x 200 cm

Nadarjeni gospod Varg

11,99 

Knjižica je namenjena staršem in učiteljem, ki imajo opravka z nadarjenimi otroki.

Dimenzije (š x v):
15.2 x 22.8 cm

Nadarjeni otroci

14,90 

Prenovljena izdaja v integralni vezavi

Knjiga Kompetentni otrok zagotovo spada med najpomembnejša in prelomna dela na področju vzgoje. Prevedena je v 20 jezikov in velja za “Biblijo vzgoje”.

 

3 za 2
Dimenzije (š x v):
19.3 x 24.2 cm

Kompetentni otrok (jubilejna izdaja)

19,99 

Praktična knjiga o starševstvu, ki vam bo pomagala pri vzgoji vaših najstnikov v današnjem svetu. Opisanih je več kot sto vsakodnevnih situacij, od loputanja z vrati, pritiska vrstnikov, šolskega dela in spolnosti do igranja računalniških igric, kajenja, uporabe spleta in družbenih omrežij.

3 za 2
Dimenzije (š x v):
18.5 x 23.5 cm

Kaj razmišlja moj najstnik?

19,99 

Vzgojni priročnik govori o najpogostejših zapletih, ki se pojavljajo v družinah z najstniki, ter nakaže smernice za reševanje težav in uspešno medsebojno komunikacijo.

Dimenzije (š x v):
15.3 x 22.8 cm

Družine z najstniki. Ko vzgoja odpove

19,99