Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Didakta-Zlata-Hruška
3 za 2

Gore Slovenije

Monografija Gore Slovenije je udobno izhodišče za vse, ki želite pobegniti iz napornega vsakdana v gorsko naravo. Deseti vodnik Andreja Stritarja – priznanega gorniškega pisca!
Didakta dostava
Na zalogiDostavimo v 2 delovnih dneh.

29,90 

-
+
Vezava:
Število strani:

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Opis

S svojo dvodelno zasnovo je posebej primerna za tiste, ki si s svetom strmin še niste zares domači – z zanesljivo knjižno spremljevalko se boste bolj suvereno podali na nižje ali višje vrhove! Uvodni del je nekakšen učbenik zahajanja v gore, kjer so preprosto pojasnjene velike in majhne stvari, pomembne za obiskovalce gora. Dragoceni praktični napotki vam bodo odgovorili na številna vprašanja, še preden se vam bodo pred turo sploh porodila. Glavni del knjige pa je “the best of” slovenskih gora – opisi 50 izletov različnih težavnosti, primernih za vse z zmerno telesno pripravljenostjo in željo po odkrivanju novih razgledov in izzivov. Predstavljene so najzanimivejše poti na naše najlepše gore, od sprehodov na prijazne sredogorske kuclje do zavarovanih plezalnih poti na najvišje vrhove. Nazorni opisi so bogato opremljeni s fotografijami in preglednimi reliefnimi zemljevidi.

  • 50 izletov
  • Barvne fotografije
  • Trda vezava
  • Več kot 300 barvnih fotografij
  • Skice in zemljevidi

Gore Slovenije notranjost

Vsebina – izleti

Seznam izletov:
Triglav z Rudnega polja – Triglav po dolini Triglavskih jezer – Triglav iz Vrat – Škrlatica – Kukova špica – Križ in Stenar –  Rjavina – Špik – Razor – Prisojnik – Mala Mojstrovka – Slemenova špica – Jalovec – Mangart – Srednja in Visoka Ponca  – Debela peč – Veliki Draški vrh in Viševnik – Bavški Grintavec – Svinjak – Rombon – Kanin – Krn – Od Rodice do Črne prsti – Vrh nad Škrbino in Tolminski Kuk – Kepa – Golica – Stol – Vrtača – Begunjščica – Košutica ali Ljubeljska Baba – Greben Košute od Velikega vrha do Škrbine – Košutnikov turn – Tolsti vrh in Kriška gora – Storžič – Virnikov Grintovec – Kočna z Jezerskega – Kočna in Grintovec z juga – Skuta in Dolgi hrbet – Kalški Greben s Krvavca – Velika planina – Brana – Mrzla gora – Ojstrica in Planjava z juga – Ojstrica iz Logarske doline – Lepenatka in Rogatec – Raduha – Olševa – Snežnik – Nanos – Šmarna gora

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Gore Slovenije”

Ponatis 3. izdaje!

Reprezentativen izbor stošestdesetih najboljših alpinističnih možnosti klasičnega tipa, ki jih nudijo slovenske gore.

 

3 za 2
Dimenzije (š x v):
16 x 21.5 cm

Slovenske stene

19,99 

A selection of classical climbing routes of Slovenian Mountains. The book offers descriptions, sketches and images of mountaineering routes. Furthermore, the book brings some recent climbing »delicacies« – the climbing routes of higher grades of difficulties -, which will fill with enthusiasm even the young generation of climbers. Angleški prevod knjige Slovenske stene – izbor alpinističnih smeri klasičnega tipa, ki jih nudijo slovenske gore.

Dimenzije (š x v):
16.5 x 22 cm

Popular climbing routes in Slovenia

29,90 

Delo predstavlja prvo kompleksno obravnavanje alpinistične zgodovine in prav tako tudi aktualne problematike, zato ji s tega vidika v svetovnem merilu ni para. S ponosom lahko rečemo, da sta v pričujoči knjigi omenjani tudi Slovenki, Marija Frantar z vzponoma na Nanga Parbat in Kangčendzengo in Marija Štremfelj, prva in do zdaj edina Slovenka na Everestu, ter njen vzpon na Broad Peak. Hrepenenja in usoda – prve ženske na osemtisočakih

3 za 2
Dimenzije (š x v):
17 x 24 cm

Hrepenenja in usoda – prve ženske na osemtisočakih

19,99 

Knjiga bratov Matije in Janeza Turka je vsekakor novost v slovenski gorniški literaturi. V njej opisujeta zanimive, dostikrat tudi dramatične dogodke, ki so se dogajali v Dolomitih v drugi polovici 19. in začetku 20. stoletja, ko so hrabri gorniki s pomočjo izjemno sposobnih domačih vodnikov odkrivali vrhove tega čudovitega gorstva, ki je po mnenju mnogih poznavalcev najlepše na svetu.

3 za 2
Dimenzije (š x v):
16.8 x 23.5 cm

DOLOMITI – po sledeh prvopristopnikov

19,99