Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Didakta-Zlata-Hruška
3 za 2

Kje je Jan?

Potepanje tridesetletnika po Latinski Ameriki, Aziji in Afriki. V letu, ko je obšel zemeljsko oblo, je spletni portal MMC objavljal popotne zapise, ki so pod naslovom »Kje je Jan?« postali blagovna znamka v malem.

Didakta dostava
Na zalogiDostavimo v 2 delovnih dneh.

9,99 

942 na zalogi

-
+
Število strani:
Vezava:
Založba:
Dimenzije (š x v):
165 x 235 cm

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Opis

Interaktivna knjiga: pri vsakem poglavju boste našli QR-kodo za ogled videoposnetka iz opisanega območja.

“Pustiti službo, nabasati nahrbtnik in oditi na enoletno potovanje po daljnih krajih je za nekatere lahka odločitev, za druge težka, tretji o tem sanjajo in nikoli ne gredo, četrte je sveta strah in ne želijo zapustiti domačega ognjišča. Sam sem potreboval kar nekaj časa, da je vse skupaj dozorelo, da sem se potisnil v kot, iz katerega pred samim seboj nisem mogel več pobegniti. Bilo mi je jasno, da moram to storiti, da moram vsaj poskusiti. Če bom čez tri mesece ugotovil, da prekladanje po zanikrnih hostlih, prepolnih avtobusih in opravljanje potrebe na usranih straniščih ni zame, bom šel domov. Vsaj očitati si ne bom mogel, da nisem poskusil. Po svoje me je bilo bolj strah tega, da bi stisnil rep med noge in ne bi šel, kot tega, da grem. Dovolj dobro se poznam. Nisem želel, da bi pri štiridesetih z ženo in dvema pamžema na nek zajeban dan v nekem slabem letu razmišljal, kakšen kreten sem bil, da nisem šel na pot takrat, ko bi lahko, zdaj pa je že prepozno …” 

VABILO NA POTOPISNO PREDAVANJE

V 𝗽𝗼𝗻𝗲𝗱𝗲𝗹𝗷𝗲𝗸, 𝟭𝟭. septembra 2023, 𝗼𝗯 𝟭𝟴. 𝘂𝗿𝗶 lepo vabljeni v Goriško knjižnico Franceta Bevka na predavanje in predstavitev knjige 𝗝𝗮𝗻𝗮 𝗞𝗼𝗻𝗲č𝗻𝗶𝗸𝗮 𝗞𝗷𝗲 𝗷𝗲 𝗝𝗮𝗻?: 𝗽𝗼𝘁𝗲𝗽𝗮𝗻𝗷𝗲 𝘁𝗿𝗶𝗱𝗲𝘀𝗲𝘁𝗹𝗲𝘁𝗻𝗶𝗸𝗮 𝗽𝗼 𝗟𝗮𝘁𝗶𝗻𝘀𝗸𝗶 𝗔𝗺𝗲𝗿𝗶𝗸𝗶, 𝗔𝘇𝗶𝗷𝗶 𝗶𝗻 𝗔𝗳𝗿𝗶𝗸𝗶.

Več o dogodku >>

374962980 620047873639919 5592157701461591180 n

Jan Konečnik je svoje novinarsko poslanstvo na slovenski nacionalni televiziji opravljal s predanostjo in veseljem, a tudi čutil, da mora od doma. Da mora doživeti svet, kot ga lahko doživiš le, če v  nosnicah začutiš njegov smrad in aromo, v ušesih hrup in glasbo, na koži vročino, mraz in božajočo toploto. V letu, ko je obšel zemeljsko oblo, je spletni portal MMC (RTV SLO) objavljal popotne zapise, ki so pod naslovom »Kje je Jan?« postali blagovna znamka v malem. Svoje popotniške bloge je strnil v pričujoči knjigi.

 

Prelistaj knjigo >>

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Kje je Jan?”

Podobe smisla: odrekanje kot navdih za uspešno življenje. Reinhold Messner v knjigi Podobe smisla govori o tem, kaj mu prinaša uspeh: odrekanje namesto potrošnje, sposobnost znebiti se navlake. Kaj ga je vodilo iz kmečke vasice v Dolomitih do najvišjih vrhov na svetu? Katere vrednote so ga vodile na njegovi poti in kakšno odločilno vlogo ima pri tem odrekanje? Kaj lahko pridobimo, če nekaj izpustimo? Toda Messner se ne spopada le z vprašanji svojega življenja.

NOVO

19,90 

Komplet vodnikov Slovenske stene in Gore Slovenije.

 

 

3 za 2
Dimenzije (š x v):
16 x 21.5 cm

Slovenske stene in Gore Slovenije (komplet)

49,99 

Monografija Gore Slovenije je udobno izhodišče za vse, ki želite pobegniti iz napornega vsakdana v gorsko naravo. Deseti vodnik Andreja Stritarja – priznanega gorniškega pisca!
3 za 2

Gore Slovenije (knjiga sezone)

29,90 

Slane zgodbe so literarni prvenec Andreja Trefalta, strastnega morjeplovca, ki je kljub mišični distrofiji pol življenja preživel na morju. Avtor vas v zbirki triintridesetih zgodb popelje skozi več kot štirideset let pustolovskih dogodivščin in občasnih katastrof.

NOVO
Dimenzije (š x v):
150 x 215 cm

Slane zgodbe

24,99 

Spomini na deset let potepanj z jadrnico Daddy’s Dream. Bila je želja, ki so je hranile sanje. In sanje so dobile ime Daddy’s
Dream. Sanje o svobodi na valovih pod jadri. Po vseh mogočih lukah Mediterana, kjer vsak kamen pove zgodbo o tisočletni zibelki zahodne civilizacije. Uresničene sanje

Uresničene sanje

29,99