Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Didakta-Zlata-Hruška
Prelistaj nekaj prvih strani
3 za 2

Krka

Darilna fotomonografija z več kot 200 fotografijami reke Krke in pokrajine ob njej, ki jih je posnel znani slovenski fotograf Jože Mušič. Spremno besedilo je napisal priznani etnolog, dr. Janez Bogataj.

Didakta dostava
Na zalogiDostavimo v 2 delovnih dneh.

29,99 

90 na zalogi

-
+
Število strani:
Vezava:
Založba:
Dimenzije (š x v):
26 x 25 cm

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Opis

Reka Krka je najprej pojem in simbol ter neločljiva sestavina Dolenjske. S tem pa tudi Slovenije.

“Skoraj tajinstveno se je pregrizla Krka tekom stoletij od izvira naprej in pustila kraj sebe skalovje kot glasen opomin, da izdolbe kaplja za kapljo tudi najtrši kamen. Že od daleč je čuti tu in tam, globoko pod cesto glasno šumenje slapov. Da, slapovi! V tisoč biserov se razbijejo valovi, preden dosežejo gladino, kjer se poigravajo postrvi… V gostih vijugah si je izklesala Krka pot naprej. Ob njej stoje prijazne dolenjske hišice, ki so od daleč kakor vrtnice sredi zelenja, dvigajoče svoje rdeče cvetove, višje pa leže vinogradi in med njimi stopajo goloroki dolenjski možje in fantje, otipavajo zdaj to, zdaj ono trtico, ji pokažejo pot in, ko pride mrak, zapojo in zavriskajo, da jih čujejo žene in dekleta doli do Krke v domačo vas …”

Potovanje ob Krki ali po njej je tudi danes veliko doživetje, čeprav so se reka in njeni bregovi v marsičem spremenili, če jih primerjamo z gornjimi slikovitimi opisi prejšnjih časov. A še vedno se najprej srečamo z reko, ki je svojevrstna že po svoji posebni temnejši zeleni, kar nekoliko mlečno neprosojni barvi.

Avtor fotografij je Jože Mušič, mojster fotografije in filmar, jadralec, popotnik, vsestranski športnik in prvi Slovenec, ki je objadral svet. Je avtor in prevajalec številnih fotomonografij in potopisov: Melodije vetra, Zlati valovi, Dolga pot čez oceane …

Avtor besedila je dr. Janez Bogataj, avtor in soavtor več kot 55 knjig, številnih razprav, znanstvenih, strokovnih in poljudnih člankov s področij kulturne dediščine, kulinarike in gastronomije, rokodelstva, šeg in navad, turizma, poslovnih in protokolarnih daril.

Video predstavitev:

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Krka”

Razglednice pripovedujejo.
Življenje slovenske meščanske rodbine – razglednice rodbine LEGAT-KUŠEJ-NOVAK. Več kot 1000 razglednic, od najstarejše iz leta 1897 (27. 5. 1897 – poslana iz Benetk) pa vse do razglednic iz časa po drugi svetovni vojni.

NOVO
Dimenzije (š x v):
22.5 x 28.5 cm

Življenje slovenske meščanske rodbine

55,00 

Razkošna darilna fotomonografija izpod peresa in fotografskega objektiva Arneja Hodaliča, svetovnega popotnika, publicista in enega najboljših fotografov. Knjiga je na voljo v francoskem jeziku.

Dimenzije (š x v):
24.5 x 30.5 cm

Voyage au delà du miroir imaginaire

19,99 

Razkošna darilna fotomonografija izpod peresa in fotografskega objektiva Arneja Hodaliča, svetovnega popotnika, publicista in enega najboljših svetovnih fotografov. Knjiga v angleškem jeziku.

Dimenzije (š x v):
24.5 x 30.5 cm

Voyage into the illusory mirror

19,99 

Pripoved razglednic o veterinarju Antonu Slivniku, o Čebularjevi družini in o času okoli leta 1900.

Dimenzije (š x v):
24 x 29.5 cm

Pozdravi od blizu in daleč

4,99 

Zbirka darilnih fotomonografij Joca Žnidarščiča: Večni Bohinj, Ljubljana lepa in prijazna, Najlepša pot.

Dimenzije (š x v):
23 x 100 cm

Fotomonografije Joca Žnidaršiča

39,99