Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Didakta-Zlata-Hruška
NOVO

Alpinistični dnevnik Nejca Zaplotnika

Alpinistični dnevnik legendarnega kranjskega alpinista in karizmatičnega pisca, Jerneja – Nejca Zaplotnika z ilustracijami Jožeta Trobca in spremno besedo Mojce Zaplotnik Jamnik.

Didakta dostava
Na zalogiDostavimo v 2 delovnih dneh.

19,90 

-
+
Dimenzije (š x v):
16 x 23 cm

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Opis

Jernej – Nejc Zaplotnik je že v srednji šoli začel pisati Alpinistični dnevnik, v katerem je opisoval svoje plezalne in druge podvige v gorah. V njem boste lahko izvedeli kako je z alpinizmom začel in pa občutili njegovo neizmerno ljubezen do narave.

Dnevnik je izšel na Nejčev 70. rojstni dan. Ilustriral ga je legendarni Jože Trobec.

Osebni dnevnik je začel pisati na začetku svoje alpinistične poti. Med letoma 1969 in 1971 je vanj slikovito, iskreno in doživeto zapisoval vzpone in dogodivščine. V svojem značilnem pisateljskem slogu da bralcu vpogled v njegovo neizmerno ljubezen do gora, osebne svobode in precejšnje ambicioznosti pri zastavljanju ciljev v lastnem življenju. Dnevnik je poln hudomušnih prigod s soplezalci, citatov znanih alpinistov, ki so mu bili pri srcu, vsebuje tudi ilustracije legendarnega Jožeta Trobca in do sedaj še neobjavljene fotografije. Nejčev dnevnik bo zagotovo zanimal vsakogar, ki ima rad planinstvo, alpinizem, gore ali pa je prebral njegovo večno aktualno knjigo Pot.

Del sredstev, zbranih s prodajo knjige, bo namenjenih Odseku Nejca Zaplotnika za ljudi različnih zmožnosti, preko katerega bodo omogočili organizacijo tur, druženj, tečajev ipd. za ljudi, ki bi zaradi svojega hendikepa drugače težje hodili v gore …

Jernej (Nejc) Zaplotnik, slovenski alpinist, 15. april 1952, Kranj, † 24. april 1983 pod ledenim plazom, ki se je zrušil z južne stene Manasluja v Himalaji.

Življenje je posvetil goram

Alpinizmu se je posvečal od 1969 in se mu povsem podredil. Uvrstil se je med najuspešnejše slovenske alpiniste svoje generacije. Opravil je nad 350 vzponov vseh težavnostnih stopenj po Evropi, Afriki in Severni Ameriki. Veliko je plezal sam, izvedel več kot 30 prvenstvenih vzponov doma in na tujem, nekaj zahtevnih zimskih ponovitev in več ekstremnih smučarskih spustov. Med najpomembnejšimi plezalskimi dosežki sta na primer: prva zimska ponovitev Trikota in prvenstveni vzpon (Jernejev steber) v severni steni Dolgega hrbta, Salathe v južni steni El Capitana (ZDA). Bil je med redkimi na svetu, ki so se povzpeli na tri osemtisočake: Makalu (1975), Gašerbrum (1977) in Everest (1979), vse po novih prvenstvenih smereh.

SANJAJ LE VELIKE SANJE – dokumentarni film o Nejcu Zaplotniku


 

 

Odzivi medijev:

O Nejcu:

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Alpinistični dnevnik Nejca Zaplotnika”
Monografija Gore Slovenije je udobno izhodišče za vse, ki želite pobegniti iz napornega vsakdana v gorsko naravo. Deseti vodnik Andreja Stritarja – priznanega gorniškega pisca!
3 za 2

Gore Slovenije

29,90 

Poglobljena in napeta biografija enega najbolj cenjenih, kompleksnih in nedostopnih alpinistov na svetu.

3 za 2
Dimenzije (š x v):
16 x 23 cm

Umetnost svobode

29,99 

Ponatis 3. izdaje!

Reprezentativen izbor stošestdesetih najboljših alpinističnih možnosti klasičnega tipa, ki jih nudijo slovenske gore.

 

3 za 2
Dimenzije (š x v):
16 x 21.5 cm

Slovenske stene

24,99 

Nova izdaja Belačeve Plezalne tehnike naj bo poklon in v spomin dekletom in fantom, ženam in možem, ki so v težkih časih orali ledino povojnega alpinizma, generaciji ki, sedaj, dan za dnem dokončno odhaja in postaja del zgodovine slovenskega alpinizma. Novemu rodu, ki je slavo slovenskega alpinizma ponesel v svet, mladenkam in mladeničem, ki se šele podajajo na pot, z željo, da ne pozabijo korenin, Belačevo Plezalno tehniko s hvaležnostjo podarjamo alpinisti veterani.

Dimenzije (š x v):
16.5 x 23.5 cm

Plezalna tehnika

19,99 

To je knjiga o nevarnostih v gorah. V njej bomo zaman iskali romantične zapise o vzponih na vrhove, uživanju v neskončnih razgledih, vzdihovanju ob sončnih vzhodih in zahodih za grebeni na obzorju. To so zgodbe in opisi, kaj vse se nam lahko pripeti in se vzpon ne zaključi tako, kot bi si želeli.

Dimenzije (š x v):
18 x 26 cm

Nevarno proti vrhovom (knjiga meseca)

24,99