Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Brezplačna dostava pri nakupih nad 40,00 € za člane Didaktinega kluba, oz. nad 100 EUR za nečlane.

Didakta-Zlata-Hruška
3 za 2

Vsak dan znova: knjiga o demenci

Priročnik Vsak dan znova na sistematičen način prikaže vse, kar ste si želeli in bi morali vedeti o demenci, življenju z demenco in njeni preventivi.

Didakta dostava
Na zalogiDostavimo v 2 delovnih dneh.

19,99 

195 na zalogi

-
+
Število strani:
Vezava:
Založba:
Dimenzije (š x v):
16.5 x 23.5 cm

Pri nakupu treh knjig s to oznako, vam najcenejšo podarimo.

Na voljo tudi v

Emka.siBiblosAudibook

Opis

Demenca je vse bolj razširjena bolezen možganov, o kateri je zapisanega mnogo premalo. Kljub razširjenosti je še vedno (pre)pogosto podvržena stigmatizaciji ter (pre)pozni diagnostiki. Postaja epidemija 21. stoletja, o kateri moramo spregovoriti, da bi s tem olajšali, osmislili in olepšali življenje oseb z demenco, njihovih svojcev ter oskrbovalcev in oskrbovalk. Prav k temu nas nagovarja priročnik Vsak dan znova, ki na sistematičen način prikaže vse, kar ste si želeli in bi morali vedeti o demenci, življenju z demenco in njeni preventivi. Knjigo, polno napotkov in dejstev, spremljajo tudi kratke in iskrene izpovedi oseb z demenco, svojcev in oskrbovalcev, ki bodo še kako znane in hkrati v pomoč vsem, ki se z boleznijo na kakršen koli način soočajo tudi sami.

Vsak dan znova je priročnik o demenci in rezultat projekta Po kreativni poti do znanja: Demenca med generacijami za večjo kakovost življenja, v katerem sta moči združili Fakulteta za socialno delo v Ljubljani in Pedagoška fakulteta v Ljubljani. Projekt je potekal pod vodstvom dr. Anamarije Kejžar (FSD).

Iz spremne besede:

V knjigi Vsak dan znova je področje demence celostno predstavljeno. Bralcu omogoča, da na enem mestu pridobi veliko koristnih informaciji o možganih in spominu, o različnih boleznih, ki povzročajo demenco, simptomih in poteku ter tudi o življenju z demenco in možnostih za zmanjšanje tveganja nastopa demence. Svojci bodo v knjigi pridobili praktične nasvete, ki jim bodo pomagali obvladovati vsakodnevne situacije in strukturirati dejavnosti.

Štefanija L. Zlobec,
predsednica Spominčice − Alzheimer Slovenija

demenca%20net%20ok

 

 

 

Vsak dan znova: knjiga o demenci

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Vsak dan znova: knjiga o demenci”

Spoznanja o intiligentnosti.

Dimenzije (š x v):
17 x 24.0 cm

Pojmovanje inteligentnosti

14,99 

Avtor na zgoščen, vendar pregleden način seznani bralca z osnovami splošne patologije in izbranimi poglavji patologije dihal, obtočil, sklepov, kosti in maternice.

Dimenzije (š x v):
16.5 x 23.5 cm

Osnove patologije

29,90 

Oploditev z biomedicinsko pomočjo: Teoretični in slikovni prikaz nastanka gamet, zgradbe gamet in tehnik oploditve z biomedicinsko pomočjo.

Dimenzije (š x v):
24.6 x 30.8 cm

Od nastanka gamet do rojstva

74,90 

Slovensko-angleški medicinski slovar dr. Mihe Likarja je izbor najpogostejših strokovnih izrazov, s katerimi se v vsakodnevni komunikaciji srečujejo slovenski zdravniki, študentje medicine in drugi zdravstveni delavci.

Dimenzije (š x v):
15 x 15 cm

Medicinski slovar

49,90 

Knjiga je namenjena tako strokovni medicinski javnosti, kot tudi bolnikom ki so oboleli za diabetesom in njihovim svojcem, saj združuje strokovna in poljudna navodila za prehranjevanje in ravnanje ob diabetesu tipa 1.

Dimenzije (š x v):
18.1 x 25.7 cm

Insulinska črpalka

19,90 

Pri naročilu nad 30 EUR boste prejeli darilo – igro po izbiri!